Transparent
Inloggen
Sluiten

Brian Brobbey naar het grote Oranje

23 september 2022 18:36
Foto: Pro Shots

Brian Brobbey naar het grote Oranje; image source: Pro Shots

Ajacied Brian Brobbey is door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen om zich bij de selectie te voegen van het Nederlands elftal. De spits zit nu nog bij Jong Oranje, maar zal zich zaterdagochtend melden bij de senioren. Van Gaal roept Brobbey op, evenals oud-Ajacied Ryan Gravenberch, omdat Memphis Depay, Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners met blessures de groep hebben moeten verlaten. De twintigjarige Brobbey debuteert in de selectie van het Nederlands elftal. Zondagavond om 20:45 wordt er afgetrapt tegen België. Zelfs bij een klein verlies plaatst men zich voor de eindronde van de Nations League.
Discussieer mee op de forums


Tags

brobbey oranje gaal jong belgie depay eindronde gravenberch koopmeiners nations plaatst senioren teun

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Heeft inmiddels al 2 goals gemaakt tegen Jong België.
+2/-0

1 jaar geleden
Dat deze gast door Schreuder op de bank word gehouden is echt een bevret van onvermogen.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Ben het met je eens, maar aan de andere kant scoort Kudus bij elke wedstrijd dat hij heeft gespeeld. Eigenlijk moet Ajax naar een systeem met Brobbey in de spits en Kudus zwervend eromheen (10). Bergwijn op links en Tadic (als hij zijn vorm kan vinden aan de rechterkant). Taylor moet dan vechten met Klaassen voor nummer 8 en Berghuis met Kudus.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als spits bij Ajax ben je toch verplicht te scoren?
De vorig seizoen, op zijn kwaliteiten afgebrande Haller, werd zelfs topscorer van NL.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Zeker! Of de spits ondersteunt het team en fungeert als aanspeelpunt en brengt hierdoor andere spelers in stelling. Brobbey heeft overigens niet bij elke duel een goal gemaakt, toch vond ik hem goed spelen. Ik denk dat Ajax met Brobbey in de spits ook beter staat, Bergwijn was met Brobbey een stuk dodelijker. Ook denk ik dat Kudus in een vrije rol achter de spits bijzonder vervelend is voor een tegenstander.
+2/-0

1 jaar geleden
Brobbey en Gravenberch horen ook bij het grote Oranje.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Brobbey heeft de pech dat hij bij Ajax om onbegrijpelijke reden op de bank zit. Het stagneert zijn ontwikkeling en zijn kansen op het WK worden er niet groter op. Gemiste kans voor Oranje.
Gravenberch heeft zichzelf zwaar overschat door naar Bayern te gaan, speelt gewoon niet. Hij had beter een voorbeeld kunnen nemen aan Timber.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Gravenberch moet inderdaad eerst meer minuten maken. Komend WK lijkt te vroeg te komen voor hem, aangezien spelers als Taylor wel voldoende minuten maken. In de toekomst denk ik dat we nog veel aan Gravenberch zullen hebben bij Oranje. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Brobbey. Ik hoop van harte dat hij spoedig zijn basisplek bij Ajax terug pakt. Aan Brobbey zou je inmiddels meer hebben dan aan Weghorst.
+3/-0

1 jaar geleden
Van Gaal wil een complementaire selectie naar het WK sturen.
Brobbey is een type spits die Oranje niet in zijn gelederen heeft.
Sterker nog, Brobbey is in wezen de enige echte spits met de potentie van de toekomstige spits van het Nederlands elftal.
Vind het onbegrijpelijk dat types als Weghorst en Luuk de Jong sowieso de voorkeur krijgen boven Brobbey in eerste instantie.
Als Depay of Bergwijn uitvalt zit je al met de gebakken peren.
Het Nederlands elftal loopt toch al niet over van voetballende, creatieve, diepgaande kwaliteiten. Alleen in een heel laag tempo van de tegenstander, bijvoorbeeld Polen, mag Nederland opbouwen in een schrikbarend laag tempo.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zou ook het meeste vertrouwen hebben in Bergwijn, Brobbey, Danjuma, Depay en inmiddels lijkt Gakpo ook een plekje te krijgen. Weghorst viel gisteren niet goed in. Brobbey is de toekomst en eigenlijk ook het heden. Luuk de Jong moet eerst maar terug komen van zijn blessure.
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson