Transparent
Inloggen
Sluiten

Zwak Ajax verliest op bezoek bij AZ

18 september 2022 18:50
Foto: Pro Shots

Zwak Ajax verliest op bezoek bij AZ; image source: Pro Shots

Ajax is de koppositie in de Eredivisie kwijt geraakt. Na een zwakke wedstrijd verloor de ploeg van Alfred Schreuder met 2-1 op bezoek bij AZ. Via Mohammed Kudus was Ajax nog wel op voorsprong gekomen, maar uiteindelijk ging de ploeg toch onderuit in Alkmaar.

Ajax begon slap aan het duel in Alkmaar. Na enkele minuten kreeg de thuisploeg al een grote kans, maar door een uitstekende redding van Remko Pasveer werd een tegentreffer voorkomen.

De eerste kans voor de ploeg van Alfred Schreuder was wel direct raak. De verdediging van AZ stapte op buitenspel na een verre bal van Daley Blind. Van buitenspel was echter geen sprake, zodat Kenneth Taylor alleen op het doel af kon lopen. Hij gaf de bal vervolgens op zij aan Mohammed Kudus en de Ghanees zorgde na een klein kwartier voor de 0-1.

De voorsprong veranderde echter weinig aan het spelbeeld. Ajax kwam veel te slap voor de dag, zodat AZ eenvoudig overeind kon blijven. Uiteindelijk wist de thuisploeg ook op gelijke hoogte te komen nadat Devyne Rensch flink in de fout ging. In blessuretijd van de eerste helft werd het bovendien nog erger. Nu lette Calvin Bassey niet op na een diepe bal van AZ en hief buitenspel op. Omdat Pasveer vervolgens ook niet goed stond opgesteld, werd in de korte hoek de 2-1 binnen geschoten.

Ook in de tweede helft was AZ de betere ploeg en kreeg het dan ook de kansen. Na een uur spelen greep Schreuder daarom in en bracht met Brian Brobbey een extra aanvaller binnen de lijnen. Al snel volgden er weer kansen voor Ajax toen Kudus een bal van de lijn gehaald zag worden.

Ajax ging vervolgens vol op jacht naar de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd had Steven Bergwijn de bal voor het inschieten, maar ook zijn poging werd van de lijn gehaald. In de blessuretijd kreeg Ajax nog een paar mogelijkheden, maar ook deze werden niet benut. Het betekende voor Ajax de eerste nederlaag in de competitie van dit seizoen.




Discussieer mee op de forums


Tags

kudus schreuder alfred alkmaar pasveer slap bassey bergwijn betekende blind brobbey eredivisie hief inschieten lette poging remko rensch spelbeeld stapte taylor

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.218 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

backup brobbey conceicao depay dortmund elsimao farioli frankrijk gaaei gooijer gravenberch hato hemel kaplan kiki koeman lido mikautadze mislintat rensch schaamteloos schouten sevic sosa steijn sutalo taylor veerman wijnaldum wijndal