Transparent
Inloggen
Sluiten

Dusan Tadic: 'Onder mijn auto was een tracker geplaatst'

17 september 2022 11:02 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Dusan Tadic: "Onder mijn auto was een tracker geplaatst"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf heeft Dusan Tadic teruggeblikt op de overval die eind juli plaats vond. "Onder mijn auto was een tracker geplaatst, waardoor ik kon worden gevolgd", aldus Tadic. "Bij thuiskomst probeerden twee mannen me aan te vallen, waarna ben weggerend. Ik was sneller, maar toen zij de scooter pakten, haalden ze me toch in. Daarna hadden we een gevechtje."

De overvallers kwamen echter de verkeerde tegen. "Wij voetballers kunnen rennen en vechten. Ik heb een paar punches uitgedeeld. Door naar links en rechts te bewegen, dreef ik ze een beetje uit elkaar, waarna ik hun leider eerst klappen heb gegeven", zo geeft hij aan. "De ander pakte me van achter bij mijn keel, maar kon ik een elleboogstoot geven. Daarna ben ik er weer sprintend vandoor gegaan en was ik ze kwijt."

Achteraf besefte hij zich wel dat het heel anders had kunnen aflopen. "Maar op het moment zelf zit je vol met adrenaline en ga je het gevecht aan", zegt hij daarover. "Al hadden ze drie vuurwapens gehad, ik zou mijn trots nooit opgeven. Ik ben in Servië geboren en als kind heb ik veel gevochten. Ik voelde me goed en sterk. Maar daarna denk je: oef, wat was dit?"

Zijn kijk op Amsterdam is door de situatie wel veranderd. "Dit gebeurt namelijk te vaak en niet alleen bij voetballers, maar ook bij andere bekende mensen. Dat is een schande", legt hij uit. "Als mensen zich onveilig blijven voelen, zullen ze Amsterdam verlaten. Ja, ik ook, want het welzijn van mijn familie staat voorop. Ik hoop dat deze criminaliteit een halt wordt toegeroepen."
Discussieer mee op de forums


Tags

tadic tracker adrenaline criminaliteit dreef elleboogstoot gevechtje gevolgd halt keel kind oef onveilig opgeven overvallers punches schande scooter sprintend telegraaf toegeroepen vandoor vuurwapens weggerend welzijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Dat zal onder andere een reden zijn geweest van zijn mindere periode. Het gaat wel erg ver dit. Tracker onder de auto. We zijn langzaam aan het verworden tot een criminele staat waar geen terugweg meer is. Wonen in beveiligde wijken. Het resultaat van jaren en jaren wegkijken door de politiek. Amsterdam zou ik nog niet gratis willen wonen. Leuk om te shoppen en af en toe uit te gaan. Verder een totaal verdorven stad waar de criminaliteit heerst. Amsterdam is Amsterdam niet meer. Tadic heeft veel risico genomen met zijn actie, maar wel begrijpelijk. Zoals hij zegt; Zijn trots en jeugdervaring heeft hem gered.
+10/-2

 
2 weken geleden
Heeft denk ik weinig met Amsterdam te maken maar des te meer met de tijdgeest. Want in welke grote stad is het dan wel veilig? Den Haag of Brussel misschien? Antwerpen, Barcelona of Parijs..?
+6/-0

2 weken geleden
Heeft niets te maken met Amsterdam, europa heeft open grenzen ,men kan een misdrijf doen ,de grens over en weg zijn ze.
Kijk ook maar is op opsporing verzocht, dan krijg je ook wel een idee uit wat voor richting dit soort misdrijven kan komen.
+4/-0

 
2 weken geleden
Amsterdam zit opgescheept met een burgemeester die kampioen is in wegkijken vooral als het om buitenlanders gaat. Dus het heeft wel degelijk ook met Amsterdam te maken.
+5/-1

 
2 weken geleden
Daarnaast als die gasten al gepakt worden staan ze na 40 uur schoffelen weer bij een ander in de tuin. Word tijd dat er in Nederland is serieus gestraft word, alles mag hier, behalve eerlijk je centjes verdienen.
+3/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Ik zag een tijd geleden iemand schrijven (Ling volgens mij) over de bedreigingen aan het adres van Ihattaren dat sommige typen dat soort bedreigingen aantrekken. Want -zo was zijn argument- hij wordt zelf toch ook nooit bedreigd?

Hoe zit dit nu met onze Captain? Er is namelijk nog nooit een tracker onder mijn auto geplaatst en men heeft nog nooit mijn horloge (oid) proberen te jatten.

Meten we hier nu met twee maten, en zo ja, waarom dan precies?
OF zijn we met de conclusies over Ihattaren als supporters te vroeg geweest?

Voor de goede orde: ik heb het niet over criminele contacten (wat dat ook precies betekent), maar puur over de afwezigheid van Ihattaren ivm accute dreiging vs de Rolexbende - Tadic.
+2/-3

 
6 dagen geleden
Er is een verschil met Ihataren.
Tadic is niet bedreigd maar overvallen.
Dat kan iedereen overkomen maar de kans is groter wanneer ze weten dat er wat te halen valt.
Wanneer hij eerst bedreigd was geweest was hij op zijn hoede geweest en was dit waarschijnlijk niet gebeurt dmv beveiliging oid.
+1/-0

2 weken geleden
Dit land is reddeloos verloren door de tsunami aan criminelen die met open armen worden onthaald. Eigen volk wordt steeds meer verjaagd. Nu ook weer in Amsterdam sporthal ingevorderd. Fijn voor de sporters....Waar blijft de opstand? Het is genoeg geweest!
+3/-3

2 weken geleden
Al dat gezeur over grenzen en buitenlanders. Nederland heeft gewoon een functionerende politie, een werkende rechterlijke macht, en een deugdelijk gevangenissysteem nodig. Op dit moment hebben we geen van die drie. We zijn zelf het probleem.
+9/-1

 
2 weken geleden
Dat is geen gezeur. Dit land is overvol zo simpel is dat. Alleen nog mensen toelaten die direct een toevoeging zijn op de arbeidsmarkt en hier momenteel niet zijn te vinden.
+2/-4

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Zolang je onderdeel bent van de NAVO en actief deelneemt aan het bombarderen van landen en daarmee vluchtelingen "creëert", ben je als land verplicht ze op te nemen. Anders moet je wegblijven uit die landen en kan je dus nee zeggen.
+3/-1

 
2 weken geleden
Dat heeft niets met de NAVO te maken, maar met de EVRM.

Ik ben zelf altijd wat terughoudend om maar te roepen dat we overal uit moeten, want dit kan ons ook overkomen. En ik hoop dat er dan ook landen zijn die op hun beurt ons humaan oppakken.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.533 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake alvarez antony bassey benfica berghuis blind busquets complementairheid delcampo drukzetten fier generatie ihattaren janssen jeroene jong koen kudus liverpool marek neres opbouw pasveer schreuder tadic taylor timber topper vedette