Ajax in slotfase strijdend ten onder tegen Liverpool

13 september 2022 22:55

Ajax in slotfase strijdend ten onder tegen Liverpool; image source: Pro Shots

Het is Ajax niet gelukt om ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League te winnen. Liverpool bleek in het eigen Anfield met 2-1 te sterk. Mohammed Kudus maakte het enige doelpunt voor Ajax.

Ajax werd direct vanaf het begin onder druk gezet door Liverpool en wist lange tijd niet niet onder die druk uit te spelen. Dat leidde na ruim een kwartier spelen ook tot de voorsprong voor de thuisploeg nadat Salah uit de rug van Daley Blind kon weglopen en de 1-0 eenvoudig kon binnen tikken.

Ook in de minuten daarna leek het eenrichtingsverkeer en kreeg Liverpool enkele goede kansen om te scoren. Twee keer werd net naast het doel geschoten en enkele minuten later strafte Ajax dat genadeloos af. Uit een pass van Steven Berghuis schoot Mohammed Kudus op geweldige wijze de gelijkmaker in de bovenhoek.

Na de gelijkmaker was het echter weer Liverpool dat het spel maakte en tot kansen wist te komen. Remko Pasveer wist enkele keren uitstekend te redden, zodat de stand met rust nog gelijk was.

Direct na rustig ontstond er een hectisch moment. Ajax wilde een strafschop nadat Kudus onderuit ging, maar kreeg deze niet. In de tegenaanval kwam Liverpool er razendsnel uit en kreeg het een enorme kans. Pasveer voorkwam met een goede redding dat de ploeg op achterstand kwam.

Ook in de tweede helft had Liverpool het betere van het spel, maar omdat het achterin bij Ajax een stuk beter stond volgden er nauwelijks kansen. Heel af en toe kwam de ploeg van Alfred Schreuder er tussen uit, maar de passing was vaak te slordig om echt gevaarlijk te kunnen worden. Een kwartier voor tijd kreeg het plotseling wel een enorme kans toen Dusan Tadic de bal voorgaf. Blind kopte echter net naast het doel.

In de slotfase zette Liverpool nog een keer aan en kreeg in korte tijd enkele grote kansen. Met ietwat geluk kreeg de thuisploeg in de laatste minuut een corner nadat een inzet van Salah via het been van Calvin Bassey van richting werd veranderd. Uit die hoekschop werd echter alsnog de 2-1 binnen gekopt. In de resterende minuten probeerde Ajax nog aan te zetten, maar wist niet tot kansen te komen en ging dus onderuit.