Transparent
Inloggen
Sluiten

Absoluut topaffiche wacht voor Ajax dinsdag in de Champions League

12 september 2022 10:58

Voor Ajax staat er dinsdagavond een absoluut topaffiche op het programma. De ploeg van Alfred Schreuder mag weer naar Anfield voor de uitwedstrijd tegen Liverpool. De Engelse topclub kent tot nu toe een moeizame start en won in zes duels in de Premier League pas twee keer. De groepsfase van de Champions League werd bovendien begonnen met een 4-1 nederlaag tegen Napoli. Afgelopen weekend kwam Liverpool niet in actie.

Voor Ajax wordt het de derde keer dat het naar Engeland gaat voor een uitwedstrijd tegen Liverpool. Winnen lukte in de voorgaande edities niet. In 1996 eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel, terwijl de laatste editie twee seizoenen geleden met 1-0 werd verloren.

Gekeken naar alle Engelse clubs speelde Ajax 25 keer eerder in Engeland. De balans is daarin redelijk in evenwicht. Ajax won 8 keer en verloor 7 keer. De overige 10 ontmoetingen eindigden allemaal in een gelijkspel. Liverpool heeft tegen Nederlandse clubs juist een uitstekende balans. In totaal speelde het op Anfield 8 keer tegen een Nederlandse ploeg en wist daarin 6 keer te winnen. De andere 2 ontmoetingen eindigden gelijk.




Tags

liverpool topaffiche anfield engeland alfred editie napoli schreuder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal