Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kent ook geen enkel probleem met sc Heerenveen

10 september 2022 20:37
Foto: Pro Shots

Ajax kent ook geen enkel probleem met sc Heerenveen; image source: Pro Shots

Ajax heeft met veel overtuiging ook de zesde wedstrijd in de Eredivisie weten te winnen. In de eigen Johan Cruijff ArenA werd overtuigend met 5-0 gewonnen. Mohammed Kudus maakte twee treffers, terwijl ook Davy Klaassen, Kenneth Taylor en Brian Brobbey tot scoren kwamen.

Ajax kwam uitstekend uit de startblokken. Davy Klaassen had weer een basisplaats en deed zijn bijnaam als Mister 1-0 eer aan door na vier minuten de openingstreffer binnen te schieten. Na een kwartier spelen was het wederom raak. Uit een ingestudeerde vrije trap schoot Kenneth Taylor van buiten het strafschopgebied de 2-0 in de verre hoek.

In het eerste half uur was Ajax heer en meester, maar vervolgens werd het iets slordiger. Heerenveen kreeg plotseling een grote kans, maar door goed opletten van Remko Pasveer werd een tegentreffer voorkomen.

In de laatste minuut van de eerste helft werd Heerenveen woedend. Edson Álvarez maakte een overtreding en kreeg een gele kaart. De Mexicaan schoot vervolgens de bal weg, waardoor de spelers van Heerenveen een tweede gele kaart en dus rood wilden zien. Scheidsrechter Van de Graaf ging hier echter niet in mee.

Na rust volgde al snel de definitieve beslissing. Uit een hoekschop wist Mohammed Kudus de derde treffer van de avond te maken en de ploeg van Alfred Schreuder ging vervolgens op zoek naar meer doelpunten. Jorge Sánchez en Klaassen kregen kansen om te scoren, maar kregen de bal niet in het doel. Na een klein uur spelen lukte dat Kudus wel na een pass van Sánchez en hij maakte zijn tweede van de avond.

Na die treffer werd er meteen gewisseld en kwam onder meer Florian Grillitsch binnen de lijnen. De Oostenrijker maakte hiermee zijn officiële debuut voor Ajax. Ook Brian Brobbey mocht invallen en hij wist al snel te scoren na een assist van Dusan Tadic. De aanvoerder van Ajax gaf daarmee al zijn derde assist van de avond en hij was daarmee pas de derde speler deze eeuw die in drie verschillende wedstrijden in de Eredivisie minstens drie assists had gegeven.

Na de 5-0 was het tempo uit de wedstrijd en kon Ajax het duel eenvoudig uitspelen. Wel viel in de slotfase Calvin Basey uit met een blessure. Omdat Ajax al vijf keer had gewisseld eindigde het duel dus met tien man.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen kudus brobbey eredivisie sanchez taylor alfred alvarez arena basey eer eeuw florian graaf grillitsch heer ingestudeerde jorge mister oostenrijker pasveer remko schreuder slordiger tadic

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch rulli schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor