Transparent
Inloggen
Sluiten

Opschudding rond Pienaar in Zuid-Afrika

18 oktober 2003 11:40

Verslaggever: RvN

Vorige week meldde Ajax nog dat er een afspraak was gemaakt met de Zuid-Afrikaanse bond dat Steven Pienaar alleen nog opgeroepen zou worden voor het nationale elftal en niet meer voor het Olympisch elftal vanwege het grote aantal wedstrijden dat beide teams de komende maanden zullen afwerken. Vrijdagmorgen maakte de coach van het Olympisch elftal van Zuid-Afrika zijn selectie bekend voor het Olympisch kwalificatieduel tegen Ghana. Pienaar was daarin opgenomen, waardoor zijn meespelen tegen Celta de Vigo in gevaar zou komen. Na een dag van kortstondig overleg werd aan het einde van de dag bekendgemaakt dat de Ajax middenvelder werd teruggetrokken uit de Olympische selectie, tot frustratie van de bondscoach van het team. Hij had de vrije hand gekregen om een zo'n sterk mogelijke selectie samen te stellen voor het belangrijke duel, maar was niet op de hoogte van de afspraak. Volgens de Zuid-Afrikaanse bond was er gisteren zeer intensief contact met Ajax en is de definitieve afspraak gemaakt dat hij alleen voor het nationale elftal uitkomt, om zo zijn meespelen in het toernooi om de African Nations Cup in januari mogelijk te maken.

Meer op




Tags

pienaar afrika opschudding african celta ghana nations teruggetrokken vigo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht