Transparent
Inloggen
Sluiten

Ijzersterk Ajax laat zien hoe je wel van Rangers wint

7 september 2022 20:38
Foto: Pro Shots

Ijzersterk Ajax laat zien hoe je wel van Rangers wint; image source: Pro Shots

Ajax heeft zich met veel machtsvertoon weer laten zien in Europa. De groepsfase van de Champions League werd begonnen met een klinkende 4-0 zege tegen Rangers FC. Edson Álvarez, Steven Berghuis, Mohammed Kudus en Steven Bergwijn zorgden voor de doelpunten.

Direct vanaf het begin nam Ajax de overhand, al duurde het even voordat er kansen kwamen tegen het zeer verdedigende Rangers FC. Na mogelijkheden van Jurriën Timber en Steven Bergwijn volgde na ruim een kwartier de volkomen terechte openingstreffer. Uit een hoekschop wist Edson Álvarez binnen te koppen.

Het was toen al duidelijk dat Ajax een vrij eenvoudige avond zou kennen, aangezien het niveauverschil tussen beide ploegen enorm was. Devyne Rensch kreeg twee mogelijkheden, maar hij kreeg de bal niet in het doel. Dat lukte Steven Berghuis uiteindelijk wel na ruim een half uur. Zijn schot werd van richting veranderd, waardoor de 2-0 een feit was.

Het publiek in de Johan Cruijff ArenA was nog niet uitgejuicht of het was alweer raak. Mohammed Kudus schoot op heerlijke wijze de bal in de verre hoek en besliste daarmee al de wedstrijd.

Na rust ging het tempo iets omlaag en waren het aantal kansen een stuk minder. Halverwege de tweede helft dacht Rangers op overigens zeer knappe wijze de aansluitingstreffer te maken, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt vanwege buitenspel afgemaakt.

Tien minuten voor tijd lag de bal aan de andere kant wel weer in het net. Steven Bergwijn is al topscorer in de Eredivisie en hij wist ook in de Champions League zijn eerste treffer voor Ajax te maken. Het bood Alfred Schreuder de gelegenheid om nog volop te wisselen, maar na één speelronde is Ajax al vrijwel verzekerd van Europese overwintering.




Discussieer mee op de forums


Tags

rangers bergwijn alvarez berghuis ijzersterk kudus alfred arena besliste eredivisie klinkende machtsvertoon niveauverschil rensch schreuder timber topscorer uitgejuicht var

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal