Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kan woensdag laten zien hoe je wel wint van Rangers FC

5 september 2022 14:07

Voor Ajax begint woensdagavond het Europese seizoen. In de groepsfase van de Champions League begint de ploeg van Alfred Schreuder met een thuiswedstrijd tegen Rangers FC, de nummer twee van Schotland van afgelopen seizoen. De Schotse recordkampioen liet zich vooral Europees zien door de finale van de Europa League te halen en deze pas na strafschoppen te verliezen.

Afgelopen maand zorgde Rangers FC bovendien voor een financieel welkome meevaller voor Ajax. De Schotten versloegen in de voorronde van de Champions League PSV, waardoor Ajax de inkomsten uit de marketpool van de UEFA niet hoeft te delen. De Eindhovenaren liepen bovendien ruim 30 miljoen euro mis, waardoor het financiële gat dit seizoen alleen maar verder gestegen is.

In het seizoen 1996/1997 speelde Ajax al eens eerder tegen het toenmalige Glasgow Rangers in de Champions League. In de groepsfase werd met 4-1 gewonnen. Ook speelden beide teams tegen elkaar in januari 1973 voor de Europese Supercup. Als regerend winnaar van de Europacup 1 won Ajax in Amsterdam met 3-2.

Voor Calvin Bassey wordt de wedstrijd van woensdag zeer speciaal, aangezien de verdediger vorig seizoen nog een van de sterkhouders was in de ploeg van Rangers FC dat de finale van de Europa League wist te halen.




Tags

rangers alfred bassey europacup glasgow marketpool meevaller schotland schreuder sterkhouders supercup uefa voorronde welkome

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal