Ruime thuisoverwinning op Volendam; 5-1

17 oktober 2003 22:03

Ajax heeft in de Arena een ruime thuisoverwinning behaald op Volendam. Sonck, Van der Vaart (2x), Mitea en Trabelsi zorgden voor een 5-1 overwinning. Hoogtepunten in het duel waren de invalbeurten voor Heitinga en Grygera. Al was het ook opmerkelijk dat Mitea als invaller opnieuw wist te scoren.

Ronald Koeman begon zonder verrassingen in zijn opstelling aan de wedstrijd. Hij wil dit team de gelegenheid geven verder te bouwen. Dat betekent dat Sneijder in tegenstelling tot bij Oranje opnieuw op de bank moest beginnen. Uiteindelijk zou er voor hem zelfs geen invalbeurt zijn weggelegd. Die waren er wel voor Grygera, Heitinga en Mitea. Dat waren misschien ook wel de opvallendste personen van de avond. Grygera en Heitinga omdat ze eindelijk weer terugkeerden in het elftal. Mitea bleek opnieuw opvallend doelgericht en trefzeker, net als tegen FC Groningen scoorde hij als invaller in de slotfase.

Op dat moment stond Ajax al lang voor. De ploeg kwam snel op voorsprong door een doelpunt van Sonck. Na 13 minuten kwam FC Volendam verrassend terug tot 1-1 via Esajas. Via persoonlijke opvliegingen van Rafael van der Vaart kwam Ajax nog voor rust van de 1-1 naar een 3-1 voorsprong.

De wedstrijd was vervolgens gespeeld. Koeman kon in de tweede helft Grgyera en heitinga speeltijd gunnen en bracht later nog Mitea in. Zijn inzet leverde de 4-1 op. Het zou uiteindelijk nog 5-1 worden door Trabelsi, tot vreugde van de rechtsback die normaliter zo weinig scoort. De enige die minder tevreden was was de Zweed Ibrahimovic, die vandaag doelpuntloos was en het duidelijk niet erg naar zijn zin had.