Transparent
Inloggen
Sluiten

Alfred Schreuder: 'Wissel van Brian Brobbey was omdat ik Mohammed Kudus in de spits wilde hebben'

3 september 2022 23:34

Alfred Schreuder kreeg in gesprek met ESPN direct de vraag waarom hij Brian Brobbey in de rust al wisselde. "Hij is al snel na zijn komst in de basis gekomen en heeft al redelijk veel gespeeld", aldus Schreuder. "Ik wilde Kudus ook in de spits hebben in de tweede helft. Deze jongens moet je ook aan spelen krijgen om ze fit te krijgen. Deze beslissing was vooral voor Kudus."

Gevraagd werd waarom hij koos om Kudus in te laten vallen na zijn gedrag van afgelopen week. "Hij heeft gewoon een prima voorbereiding gedraaid. Ik heb Mo ook gezegd dat hij een echte basisspeler is. Hij speelt dan niet altijd in de basis, maar als je kijkt naar de selectie is hij gewoon een geweldige speler", zo gaf Schreuder aan. "Dat zie je ook nu als je ziet wat hij brengt in het elftal met veel tempo en veel dynamiek. Voor de trainer een groot voordeel dat Ajax veel geweldige spelers heeft. Dan is het voor sommige spelers lastig dat ze niet altijd spelen. Ik heb wel iedereen gevraagd om zijn rol te accepteren, want we doen het met z'n allen."

Schreuder werd ook gevraagd naar het spel van Steven Bergwijn, die geweldig aan het seizoen begonnen is. "Wij zijn daar niet verbaasd over. Wij zijn gelukkig dat hij bij Ajax speelt. Hij is een geweldige speler", zei hij daarover. "De kwaliteit van het afwerken van hem is ook wel erg hoog. Beter dan ik had gedacht."
Discussieer mee op de forums


Tags

schreuder kudus alfred brobbey bergwijn dynamiek espn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanrennen alvarez bag bassey berghuis bergwijn blind delcampo drama grillitsch jeroene kudus lidus liverpool lucca napoli ocampos ongeschikt opgejaagd pasveer rensch rodytur schreuder spelbos tadic taylor timber vent voorspelbaar zoutzak