Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ook Edson Álvarez weigert te trainen bij Ajax'

1 september 2022 10:48 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ook Edson Álvarez weigert te trainen bij Ajax"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat ook Edson Álvarez weigert om te trainen bij Ajax. De Mexicaan is woedend dat hij niet naar Chelsea mag vertrekken. Voor Álvarez is de Engelse topclub een van zijn droomclubs en hij kan een jaarsalaris krijgen van ruim 10 miljoen euro. Chelsea is bereid om 50 miljoen euro te betalen voor de middenvelder. Ajax heeft het bod nog niet afgewezen.

Ook Mohammed Kudus traint niet bij Ajax. De Ghanees is woedend dat hij niet naar Everton mag vertrekken. Anthony dwong op dezelfde manier uiteindelijk een transfer naar Manchester United af.

Meer op Telegraaf.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

alvarez chelsea anthony droomclubs everton jaarsalaris kudus telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Bij PSV trainen ze lekker door en besluiten ze zelfs de club trouw te blijven. Wat doen wij verkeerd?
+4/-0

 
1 jaar geleden
Antony te laten gaan en waarmee je dat gedrag feitelijk beloonde.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Vergeet niet dat Antony de tweede was. Martinez heeft zijn transfer op soortgelijke wijze afgedwongen (noemde Hamstra een nobody). Dan is het bijna logisch dat Alvarez en Kudus nu denken: "boos doen en weigeren te trainen, dan krijg je vanzelf je zin". Dit is nu het grote nadeel van een onbekende TD. Als die dan ook nog de noodzakelijke ruggengraat mist om zich staande te houden, dan houdt het al snel op.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Vergeet niet dat dit een nieuwsbericht betreft wat niet vanuit Ajax komt. De zogenaamde werkweigering kan ook een akkoord tussen speler en club zijn. Ik denk dat het totaal geen probleem is als Alvarez en Kudus nu in Engeland zijn voor medicals en we 55 voor Alvarez en 25 voor Kudus vangen. Voor beide hebben we genoeg alternatieven. De gehypte gedachte dat Alvarez zo belangrijk is, is totaal overtrokken, de man staat voornamelijk in de weg, is voetballend matig en okay heeft een juiste dosis agressie en gogme. Maar voetbal speel je met zijn elven dus bepaalde kwaliteiten kun je ook op een andere manier opvangen. Het is niet zo dat je als vervanger een exacte copy Alvarez moet hebben. 50 miljoen plus voor Alvarez! Man dat is absoluut ongelofelijk, een bedrag dat PSV niet eens voor een topper als Gakpo zou vangen. Lekker laten gaan!
+5/-4

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe kun je ruggengraat tonen als je actief tegengewerkt wordt door je eigen RvC?

Adrie Koster bepaald nu in z'n eentje het technisch beleid van Ajax.
+3/-0

1 jaar geleden
Wel ja, joh. Laat het een trend worden. Ajax heeft al 14 spelers (tijdelijk) laten gaan. Kudus en Alvarez hebben pech gehad. Volgend jaar zomer is er weer een kans voor hen om een stap te maken. Je kunt niet van Ajax verwachten dat ze je laten gaan, als de club niet de mogelijkheid heeft om een vervanger te halen.

Als de heren naar het WK willen deze winter, dan zullen ze moeten inbinden. Hamstra zal nu ruggengraat moeten tonen, want als hij nu weer over zich heen laat lopen zoals bij Martinez en Antony, dan kun je hem beter ontslaan. Dan is hij alle autoriteit die hij mogelijk had verloren.
+8/-0

1 jaar geleden
Spelers die de club op deze manier gijzelen, disciplinair schorsen en boete laten betalen voor werk weigeren.
+13/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Stuur Kudus en Alvarez en iedereen die werkweigerd, maar gewoon verplicht 2 weken naar huis. Gewoon niet welkom op de club. Net zo lang tot ze bijdraaien. Dus geen trainen, geen wedstrijden...helemaal niets. En dus ook geen salaris.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Bij bijna elke strafmaatregel wordt ook Ajax benadeeld.

Een jaar of meer uitsluiten van het nationaal elftal.
Maar dan wordt dat land weer benadeeld ...

Het is een moeilijk op te lossen probleem als je zo min mogelijk partijen wil benadelen.

Stel dat Ajax echt steenrijk was. Dan kocht ik vervangers voor Alvarez en Kudus en zette die twee tot einde contract terug naar het tweede.
Met een flinke miljoenenboete.
+4/-1

1 jaar geleden
Dit soort acties moet je belonen met lekker op de bank zitten tot het WK. Walgelijke mannetjes. Direct klaar met zulke knakkers.
Of sodemieter maar lekker op voor de hoofdprijs.
+5/-0

1 jaar geleden
Wat staat er in de statuten van de UEFA en FIFA over werkweigering in deze gevallen?

Kunnen UEFA/FIFA een speler (zwaarwegende!) sancties opleggen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je kunt zijn loon natuurlijk gewoon inhouden i.v.m. werkweigering.
Dat lijkt mij sanctie genoeg. Houd het simpel.
Allerlei proportionele boetes, sancties of straffen bedenken leidt nergens toe.
+2/-0

 
1 jaar geleden
RodyTur10 is zo zinnig en redelijk, die moet Ajax baas worden
+1/-1

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Je kunt zijn loon natuurlijk gewoon inhouden i.v.m. werkweigering (...)Waar moet ik aan denken, welk bedrag?
War raakt die miljonairs dusdanig dat ze het merken en ervaren als straf?
+1/-0

1 jaar geleden
Clubs zouden solidair moeten zijn en dit gedrag niet pikken, dus ook de kopende club zou de speler hierop moeten aanspreken, want hij zal dit straks ook bij Chelsea doen als hij later een betere aanbieding krijgt.
+4/-0

1 jaar geleden
Hier moet hard tegen opgetreden worden, een fikse boete en een paar wedstrijden op de bank.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Morgen is de transferwindow weer dicht en gaat meneertje heus wel weer trainen. Dit is de tol die je betaalt als je tegen de Europese (sub) top aanzit.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Tijd dat Ajax ingrijpt en anders maar laten banken. Dit is de zoveelste die aan werkweigering denkt te kunnen doen. Moest ik eens aan beginnen met mij riante salaris, zucht.
+2/-0

 
1 jaar geleden
In ieder geval tot de WK. En een aangepast trainingsschema waardoor ze half november niet fit zijn.

Bij Ajax niet willen spelen? Dan ook niet op het WK.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Zo werkt dat toch. Als je bij de amateurs al word gestraft als je te laat komt op de training, dan geldt dat voor werkweigeraars met enorme salarissen ook.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is een relatief simpele gedachtegang; als je deze 2 ‘dwarsliggers’ niet laat spelen moet je vervangers hebben die minstens zo ‘goed’ zijn als deze 2.
Wie zijn dat ..? Juist , de twee aankopen die je zou doen als deze 2 verkocht zouden worden.
De beste oplossing is : gewoon voor veel geld verkopen en iets nieuws halen ..

Ze hebben sowieso het voetbalklimaat binnen AJAX al vergiftigd …!
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat klopt. De mexicano valt onder geen style. Zal een Spaans lijntje hebben met zijn oude ploeggenoten en hebben gedacht, wat hun flikten kan ik dan ook.

Schreuder kan maar een ding doen en van Alvarez excuses verwachten. In feite ook naar het Ajax publiek, zand erover en door. Gebeurt dit niet moet Schreuder keihard ingrijpen. Heeft Alvarez de pech dat hij het voorbeeld word wat er gebeurd als je dergelijke kunstjes flikt. Dan zou ik hem duidelijk maken dat het een lange zit is tot einde contract 2025.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Moet niet te gek gaan worden met deze spelers, spelers die weigeren te trainen.Kijk ik snap best dat bank zitten in de PL met zulk salaris aantrekkelijk is.Maar volgens mij hebben genoemde spelers gewoon een contract bij AJAX. Daarbij, gaan ze ook weigeren te trainen mochten ze bij hun nieuwe club na drie oefenwedstrijdjes of nieuwe ( net zoals V.d Beek en Ziyech b.v. ) trainer niet meer in de plannen voorkomen?.AJAX directie en co mogen ook wel eens ballen tonen.Maar dan nog, na bijna een half+ elftal te zien vertrekken krijgen we dit.En het is natuurlijk ook niet dat ze bij AJAX op een AOW uitkering zitten.Zal blij zijn als het 24.00 uur is en we van dit gezeik even af zijn, het gezeik waar in 90% van de gevallen al die poenclubs in Engeland verantwoordelijk voor zijn. En Kudus spoort al helemaal niet fucking Everton, einde seizoen ( als Lampard het einde haalt ) donderen ze uit de Premier League
+2/-0

1 jaar geleden
Nou ik ben ook woedend dat die gasten alleen aan zichzelf denken! Dit moet Ajax niet over zijn kant laten gaan! Als ze weg hadden gewild hadden ze dat eerder moeten bedenken. Dit kun je werkelijk niet maken zeg bahbah. Van Martinez vind ik het het ergst van deze twee Kudus verdient een basisplaats maar krijgt elke keer hooguit een kwartiertje dan snap ik dat je boos bent als je niet weg mag al is dit dan nog steeds geen stijl. Proef ik enige jaloezie naar Anthony? Waarom is er in het voetbal geen opzegtermijn ofzoiets als dat?
+3/-0

1 jaar geleden
Ik zou een beetje oppassen met te snel een mening vormen op dit "probleem". Deze info komt uit de media en niet van Ajax of de speler zelf.
Aangezien het er in het begin van de voorbereiding op leek dat Alvarez nog niet helemaal in Schreuders plannen paste en hij inmiddels Grillitsch heeft binnen gehaald is het ook zo maar mogelijk dat Ajax Alvarez voor de hoofdprijs wil verkopen en hem daarom in London heeft zitten ipv op de toekomst. Ik denk het zelf persoonlijk niet, maar het is gewoon een mogelijkheid waardoor we Alvarez hier wellicht te snel tot "dader" bestempelen.
+3/-1

1 jaar geleden
Ik vind dat de RVC van AJAX ongelooflijk heeft gehandeld. Met verbazing gade geslagen hoe ze bij AJAX totaal buiten hun boekje gaan.
Dat een extra keeper is geblokkeerd is werkelijk waanzinnig. Wat bezielt hun om die beslissing te nemen.
Ik denk dat AJAX een andere RVC moet zoeken. Wat gisteren gebeurt is kan echt niet en heeft de naam van AJAX besmeurd.
+2/-2

reactie verwijderd

1 jaar geleden
Vanaf nu gewoon regel stellen dat elke training die je mist , kost je een week salaris En je mag de eerste champignons league wedstrijd thuis bekijken
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen brobbey chaotisch elsimao farioli godts hato henderson inverted janse jim jong kaplan kiki kroes linkspoot mika mislintat olympiakos sevic skimovic sneer sosa sutalo wijndal