Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax bereikt akkoord over transfer Lucas Ocampos'

30 augustus 2022 16:47 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax bereikt akkoord over transfer Lucas Ocampos"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Ajax en Sevilla een akkoord hebben bereikt over de transfer van Lucas Ocampos. De Argentijn moet in Amsterdam Antony gaan opvolgen. Naar verluidt zal Ajax 20 miljoen euro betalen voor de aanvaller. Zelf is Ocampos op hoofdlijnen ook al akkoord over een contract voor meerdere jaren. Omdat de tienvoudig international ook de Spaanse nationaliteit heeft, zou hij direct inzetbaar zijn als de transfer wordt afgerond.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

ocampos lucas antony hoofdlijnen nationaliteit sevilla telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Prima speler hoor.
Maar was niet nodig gezien de brede selectie.
+2/-2

1 jaar geleden
Wat ik van hem bij Sevilla gezien heb is hij sterk en doelgericht.
Ik kan me ook herinneren dat ik bewust een keer zijn naam op zijn rug gezocht heb: wie is die speler?
+3/-1

1 jaar geleden
Das snel gegaan dan. Ocampos blijkt een fysiek loopwonder met een redelijke dosis aan techniek. Heeft meer als linksbuiten dan op rechts gespeeld. Met aankopen als Ocampos, Jorge Sánchez en Bassey kun je wel stellen dat Ajax er fysiek sterker op is geworden.
+3/-1

1 jaar geleden
Zeker een speler met de nodige "Grinta" alleen niet zn verfijnde techniek in de kleine ruimtes wat Antony heeft. Voor de rest heb ik wel liever Bailey gezien.
+1/-1

1 jaar geleden
Mooi, dan hebben we eindelijk een linksbuiten...
Gaan we nog een keeper halen ook? Ff gaan we ervan uit dat Ocampos, Tadic, Bergwijn, Brobbey, Lucca, Berghuis, Conceicao en andere aanvallers zoveel scoren dat we geen doelverdediger van niveau nodig hebben?
+2/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Ach, zolang je maar één doelpunt meer maakt dan je tegenstander is er niks aan de hand ;-)
+6/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ken Ocampos een beetje... hij lijkt tegenwoordig op beide flanken goed uit de voeten te kunnen. Het zou mooi zijn als hij op beide flanken goede vorm kan laten zien.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Op zich heb je een punt. Maar ik geloof dat Schreuder ook regelmatig de vleugels van kant laat wisselen, waardoor hij alsnog regelmatig op links zal uitkomen. Ook Tadic of Berghuis, wanneer ze op 10 spelen, zullen wel regelmatig met Bergwijn / Ocampos van positie wisselen. Bovendien helpt het enorm dat hij tweebenig is.

EDIT: Ah, ik zie dat jouw bericht inmiddels is aangepast. Eens, laten we hopen dat hij op beide flanken tot zijn recht komt, dan heb je er echt een wapen bij.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Ik deed in de tussentijd research. Lijkt erop dat hij op beide flanken goed kan presteren. Zou mooi zijn!
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ben ik groot voorstander van. Hopelijk geeft Schreuder de buitenspelers alle ruimte om van vleugel te wisselen zoals het in de loop van de wedstrijd uitkomt.
+1/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Algemene stats:
135 wedstrijden (gemiddeld 75,58 min per wedstrijd) - 34 goals - 15 assists.

Europa League / Champions League only stats:
23 wedstrijden (gemiddeld 75,69 min per wedstrijd) - 3 goals - 2 assists.

Speelde 120 min en scoorde in een UEFA Super Cup wedstrijd en was volgens Transfermarkt.com in October 2020 nog 50 miljoen waard. Huidige marktwaarde wordt geschat op 25 miljoen.

Al met al lijkt dit toch echt geen prutser te zijn en lijkt 20 miljoen een prima marktconforme afkoopsom. Laten we zien wat hij kan brengen, (Europese) ervaring heeft hij genoeg. En grinta ook, aan zijn 26 gele kaarten in 3 seizoenen te zien.
+4/-0

 
1 jaar geleden
De statistieken lijken op het eerste gezicht indrukwekkend, maar ik zag in een filmpje van alle doelpunten dat er 9 of 10 daarvan strafschoppen waren. Er zat amper een mooi doelpunt tussen waaruit bijzondere vaardigheden bleken.

Dit lijkt me niet echt een speler waarvoor ik naar het stadion zou komen of die ik als één van de eerste op mijn papiertje zou zetten. Ik zou niet rouwig zijn als de RvC deze transfer blokkeert.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Tsja, dit had natuurlijk ook Luis Suarez kunnen zijn.

Edit: veel Suarez haters hier blijkbaar. Kostte 20 mio minder in ieder geval.
+1/-6

1 jaar geleden
Ik ben totaal niet enthousiast. Bij Bergwijn was ik dat wel meteen (in tegenstelling van meerdere medesupporters). Ik geloof dat dit vooral een speler is met vervelende “maniertjes”. Statistisch geen wonderspeler en inmiddels 28 jaar! Kortom die 20 miljoen krijg je niet meer terug. Beter dan Berghuis of Kudus? Ik betwijfel het.
+1/-1

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Ik geloof dat dit vooral een speler is met vervelende “maniertjes”.Die had Antony ook.

En de Spaanse competitie staat bol van spelers met 'maniertjes'.
En bij een koploper, die een straatlengte voorstaat, heb je andere 'maniertjes' dan bij een subtopper die voetballend beperkt is.
+5/-2

 
1 jaar geleden
Klopt. En die maniertjes neem je op de koop toe als het voor de rest een fantastische aanwinst is. Maar dat is nou precies wat ik betwijfel. 28 jaar en zich niet echt in de kijkers gespeeld in de Primera Division, maar wel 20 miljoen neertellen? Een transfervrij gokje had ik nog begrepen, maar 20 miljoen? Nee. Ik hoop dat ik er naast zit!
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat kan wel zijn, maar deze man was bij Marseille ook altijd betrokken bij problemen. Enige manier waarom het zou kunnen slagen is dat we agressie missen. Afgelopen weekend met de passieve Berghuis (dat was ooit anders), Brobbey (ijskonijn) en Bergwijn (geen emotie), heb je enkel met Tadic iemand die kan vechten en de passie er altijd inbrengt. Maarja, hij is aanvoerder, en dus kan dat niet altijd. Vuur en passie hebben we in de afgelopen jaren gezien, is een benodigdheid. Ik kan me ook voorstellen dat we in de CL met een voorhoede Tadic, Bergwijn, Ocampos spelen. Dan heb je intelligentie, power, agressie en goals. Brobbey is gewoon nog erg jong voor de CL.
+2/-0

1 jaar geleden
Als dit het is, dan moeten we daar maar tevreden mee zijn.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik ben benieuwd! Het is een bekende naam, maar verder heb ik er weinig beeld bij. De snelheid waarmee de deal is rondgekomen geeft wel aan dat Ajax al even bezig is geweest met de vervanging van Antony. Misschien is het weigeren van een bod op Antony niet of niet alleen geweest omdat ze het bod te laag vonden, waarschijnlijk was er ook nog onvoldoede concreet op het vlak van vervanging. Heel iets anders, maar een deal als deze geeft ook wel aan hoe goed Ajax erop staat bij mensen over de hele wereld. Dit is een Argentijn die ook de Spaanse nationaliteit heeft en Spanje inruilt voor NL en Sevilla voor Amsterdam. Amsterdam is natuurlijk een wereldstad, maar Sevilla is ook echt een leuke en mooie stad en daar is het klimaat voor een Argentijn een stuk plezieriger evenals de taal.
+1/-0

1 jaar geleden
Das een tank hoor die Ocampos. Als hij zijn vorm nog heeft waarin ik hem voorheen heb zien spelen bij Sevilla dan hebben we daar wel een goede aan. Met al die topaanvallers die Argentinië herbergt heeft hij toch ook tien interlands gespeeld. Het is geen wereldtopper maar zeker wel een goede voetballer.
Welkom Lucas en hopelijk ga je het waarmaken.
Het lijkt er dan toch ook op dat Hakim iets te veel onder uit het pannetje wilde schrapen wat hij was duidelijk eerste keus. Zijn transfersom wilde Ajax wel betalen maar zijn salaris niet. Dan moet je doorschakelen naar de tweede keus en dat is dus Ocampos. Die is wel duidelijk uit een ander potje als Kluivert en Ghazi die in pot drie en vier zitten om het maar in CL termen uit te drukken.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ik word niet enthousiast van de filmpjes die ik tegenkom.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind hem overbodig omdat hij niet (veel) beter is dan wat we al hebben voor die positie. Dan geef je toch niet 20 miljoen uit? We hebben technisch vaardige spelers nodig en het liefst jonkies die je over 2 a 3 jaar door kunt verkopen. Uiteindelijk blijft Ajax een club die het moet hebben van transfers vooral. Dat de club nu geld zat heeft, wil niet zeggen dat je als een kip zonder kop moet uitgeven.
+2/-1

1 jaar geleden
Voor nu is dit prima. Het is toch knap dat Ajax zo'n speler weet te strikken.
1-2 seizoenen en dan zal Kayden Wolff er staan, die net heeft getekend bij de jeugd.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is best wel veel geld voor een Ajax onwaardige speler en die Oostenrijker is natuurlijk ook niet goed genoeg.

Sorry Schreuder, maar Hoffenheim en spelers zijn momenteel een niveautje lager dan Ajax en Berghuis of Klaasssen kunnen ook als defensieve middenvelders gebruikt worden als het moet.
+2/-0

1 jaar geleden
De beelden die ik gezien heb wordt ik niet vrolijk van. Hij komt over als een onstuimige speler met geen verfijnde techniek. Bovendien heeft hij bij diverse clubs gespeeld. Hij is wat mij betreft te duur betaald en had dan eerder Sheraldo Becker terug gehaald of een Tavsan van NEC.
+1/-0

1 jaar geleden
Gelukkig niet: Lucas Ocampos wordt mogelijk toch niet de opvolger van Antony bij Ajax. De Amsterdammers waren al akkoord met Sevilla over de transfer van de 28-jarige Argentijn, maar de clubleiding is teruggefloten door de raad van commissarissen. (vi)
+1/-0

1 jaar geleden
Terecht dat de RVC ze terugfluit, deze deal is slecht onderhandeld. Het kan best zo zijn dat we agressiviteit nodig hebben, want het is bijna allemaal passief, maar 20-25 miljoen betalen voor een speler die bij Sevilla op de bank is beland, is niet logisch. Zijn komst betekent tevens dat andere dure aankopen of goede spelers gaan banken en je daar dus ook waarde op verliest. Zo'n last minute aankoop is dan dus eigenlijk een paniekaankoop omdat ze er ineens achter komen dat ze een bepaald type speler missen.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis boomen branco brobbey elsimao farioli hato hlynsson janse jim jong kaplan kiki kroes linksbuiten mannsverk medic rosario sevic sosa sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst wijndal