Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax zet in op komst van Florian Grillitsch en Lucas Ocampos'

29 augustus 2022 21:35 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax zet in op komst van Florian Grillitsch en Lucas Ocampos"; image source: Pro Shots

Ajax wil in de komende dagen de selectie nog gaan versterken met Florian Grillitsch en Lucas Ocampos. Dat meldt De Telegraaf. Grillitsch is een bekende van Alfred Schreuder, aangezien de Oostenrijker bij Hoffenheim al onder de huidige Ajax-trainer werkte. Momenteel is hij transfervrij, al verlangt hij wel een riant salaris. Afgelopen week werd hij ook al gelinkt aan Feyenoord.

Nu een terugkeer van Hakim Ziyech zo goed als zeker niet gaat gebeuren, gaat Ajax als vervanger van Antony vol voor Ocampos. De 10-voudig international van Argentinië staat momenteel onder contract bij Sevilla, waar hij nog een contract voor twee seizoenen heeft. Zelf staat hij open voor een transfer naar Ajax, omdat hij bij Sevilla niet verzekerd is van een basisplaats.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

grillitsch ocampos florian lucas sevilla alfred antony argentinie feyenoord hoffenheim oostenrijker riant schreuder telegraaf ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Als je Ziyech niet kunt halen moet je gewoon doorgaan met Kudus, Berghuis, Conceicao en Hansen.
+7/-0

2 maanden geleden
Ajax onwaardig. Je weet toch dat Antony een keer vertrekt... onmogelijk dat je uitkomt bij Ocampos.
+5/-0

2 maanden geleden
Ik zie her en der ook de optie Bailey voorbij komen. Lijkt mij een stuk interessanter. En anders gewoon roeien met de riemen die je nu hebt, maar aub geen Ocampos.
+3/-1

2 maanden geleden (gewijzigd)
Grillitsch is een prima versterking. Na Alvarez heb je immers geen echte CVM in de selectie. Die jongen is bovendien op een leeftijd dat hij na Ajax niet zo nodig meer een nieuwe uitdaging hoeft aan te gaan.

Ocampos lijkt me niet het kaliber waar Ajax zich op zou moeten richten. Als je er dan persé een snelle vleugelspeler bij wilt, om voldoende breedte in je selectie te houden (hoewel ik die noodzaak met Tadic | Berghuis | Kudus | Conceicao | Hansen niet zie), en Ziyech is niet haalbaar, ga dan inderdaad voor Kluivert of Bailey.
+1/-2

2 maanden geleden
Het is nog maar 2,5 maand voetballen tot de volgende transferwindow.

Dat lijkt mij in ieder geval de overweging waard om opties in de huidige selectie een kans te geven.

Plus/minus tien weken om te beoordelen of het verval van Blind en Tadic doorzet, of de stagnatie van Berghuis permanent is en of talenten van waarde kunnen zijn.
+10/-0

 
2 maanden geleden
Ergens heb je een punt, maar het is wel een erg risicovol punt. Als je in die paar maanden 5-6 keer puntverlies in de competitie lijdt, kan dat je het kampioenschap kosten. Dan heb ik het nog niet over de beker en (overwintering in) de Champions League. Overigens denk ik dat de volgende transferperiode een vreemde transferperiode zal worden met het WK er zo vlak voor. Als er een nieuwe speler wordt aangetrokken, lijkt het me goed dat het iemand is tussen 25 en 30 jaar oud, die er gelijk kan staan (dus iemand die bij zijn club ook structureel speelt). Ik denk dat het voor de balans in het elftal goed is als er iemand met wat ervaring bij komt. Natuurlijk hebben we Pasveer, Blind, Tadic, Klaassen, Berghuis en Bergwijn, maar ik dicht niet iedereen leiderschapskwaliteiten toe en een aantal van hen heeft geen (structurele) basisplek. Daar komt bij dat ik van mening ben dat Tadic en Blind vaker/eerder gewisseld moeten worden en in sommige wedstrijden wellicht helemaal niet aan bod moeten komen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Ergens heb je een punt, maar het is wel een erg risicovol punt. Als je in die paar maanden 5-6 keer puntverlies in de competitie lijdt, kan dat je het kampioenschap kosten. (...)Zeker. Daarom schreef ik ook 'het overwegen waard'... ;)

Ik heb er ook het liefst spelers bij. Alle posities kunnen dan wel dubbel bezet zijn maar de kwaliteit op die positities is niet gelijk.
+1/-0

2 maanden geleden
Jammer, maar dat was natuurlijk te verwachten na de late verkoop van Antony.

Ajax raakt in paniek en gaat nu vele miljoenen aan "nobody leftovers" verkwisten!
+2/-1

2 maanden geleden
Ik heb het gevoel dat Ajax een lijstje had, maar dat de A, B, en C keuzes niet lukten (misschien Ziyech, El Ghazi, Kluivert), nu komen ze uit op plan D.

Lijkt me niet verstandig. Koop gewoon niemand en zet Kudus op rechtsbuiten, met Conceicao daarachter. Berghuis moet zich op het middenveld richten.
+4/-0

2 maanden geleden
Het transferbedrag van Antony lekker op de bank laten staan tot de volgende transferwindow. Met deze selectie kunnen we echt wel even door, alleen moet Schreuder goed op zoek gaan naar de juiste speelwijze.
Met het geld van Antony op zak kan je dan de komende maanden op zoek naar een doelman en gerichte versterkingen achterin. Ik ben fan van Blind maar die loopt op zijn laatste benen, Timber speelt zijn laatste seizoen. Dus leg daar de focus.
+3/-0

2 maanden geleden
Zoals hierboven bijna iedereen al aangeeft, gewoon lekker met de huidige selectie doorgaan.
Dit is gewoon B-garnituur, kopen zonder denken.
Je zag aan Berghuis zondag al, daar leek al een last van zijn schouder gevallen nu er meer speeltijd voor hem in het verschiet ligt.
En zo zitten er nog een paar van op de bank, ik noem een Kudus en een Conceição die jongens moeten perspectief houden net zoals heel de jeugd perspectief moet houden.

Wat zal die Arena moeten kosten? misschien een idee om daar het geld van Antony in te investeren?
+2/-0

2 maanden geleden
Zouden Huntelaar en Hamstra ook naar dit forum kijken? :)
Iedereen is het er over eens om die Ocampos niet te halen en toch lijkt Ajax door te zetten.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Hij is er nog niet he, dus misschien zijn ze helemaal niet bezig met hem.
Er worden zoveel namen genoemd, het kan zomaar zijn dat er niemand komt
+2/-0

 
2 maanden geleden
"Iedereen" was het er hier ook over eens dat Bassey een miskoop zou zijn. Inmiddels is wel duidelijk aan het worden dat hij een aanwinst is, dus laten we eens proberen om iemand eerst een kans te geven (als hij daadwerkelijk komt) alvorens een oordeel klaar te hebben.
+1/-2

2 maanden geleden
Dit vind ik overbodige aankopen.
+3/-0

2 maanden geleden
Eens met vele hier boven.
Selectie is prima zo.
+3/-0

2 maanden geleden
Tja. Ik zie alleen Ziyech als een directe versterking.

Bewaar met bovengenoemde namen de centen maar en haal in de winterstop een echte versterking voor zover Conceicao dan al niet de smaak te pakken heeft.
+2/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanrennen alvarez bag bassey berghuis bergwijn blind delcampo drama grillitsch jeroene kudus lidus liverpool lucca napoli ocampos ongeschikt opgejaagd pasveer rensch rodytur schreuder spelbos tadic taylor timber vent voorspelbaar zoutzak