Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax probleemloos naar winst in Utrecht

28 augustus 2022 14:18
Foto: Pro Shots

Ajax probleemloos naar winst in Utrecht; image source: Pro Shots

Ajax heeft probleemloos weer een zege weten te behalen in de Eredivisie. Op bezoek bij FC Utrecht was Ajax met 0-2 te sterk. Steven Berghuis en Brian Brobbey zorgden voor de doelpunten.

De thuisploeg kreeg via een kopbal van Dost de eerste kans van de wedstrijd, maar de spits kopte over het doel. De eerste kans van Ajax was wel meteen raak. Een corner werd verlengd door Edson Álvarez en vervolgens door Steven Berghuis in het doel gekopt.

Wat volgde was een lange periode waarin Ajax de controle had, maar er geen kansen kwamen. Na ruim een half uur spelen volgde er een merkwaardig moment van de arbitrage, iets wat later bleek dat het niet de enige rare beslissing was. Devyne Rensch werd door Van der Kust tegen de boarding geduwd. De rechtsback raakte daarbij geblesseerd, maar omdat hij binnen de lijnen ging liggen krijg hij daar de gele kaart voor. Ook Jurriën Timber werd gestraft met een kaart vanwege protesteren. En Van der Kust? Zijn actie bleef onbestraft, terwijl Rensch niet meer verder kon en werd gewisseld. Het betekende het officiële debuut voor Jorge Sánchez.

In de blessuretijd van de eerste helft wist Ajax opnieuw te scoren. Na een heerlijke voorzet van Berghuis kopte Brian Brobbey de 0-2 tegen de touwen. De aanhang van FC Utrecht liet zich vervolgens van hun allerslechtste kant zien door oerwoudgeluiden te maken. Ook iets wat onbestraft bleef.

Na rust moest Ajax al snel opnieuw noodgedwongen wisselen. Daley Blind viel uit na een snoeiharde tackle. Hoewel het een overduidelijke rode kaart leek, werd er slechts geel gegeven en werd door de VAR ook niet ingegrepen. Youri Baas maakte hierdoor ook zijn officiële debuut in Ajax 1.

Scheidsrechter Makkelie greep na een uur spelen wel in. Vanuit het Utrecht-vak werd vuurwerk op het veld gegooid, waardoor het spel voor enkele minuten werd stilgelegd. Via Steven Bergwijn kreeg de ploeg nog een goede kans, maar hij schoot naast het doel. Ajax wist echter probleemloos een nieuwe zege in de Galgenwaard te boeken.




Discussieer mee op de forums


Tags

utrecht berghuis brobbey rensch aanhang allerslechtste alvarez arbitrage bergwijn betekende blind boarding dost eredivisie galgenwaard geduwd jorge makkelie noodgedwongen oerwoudgeluiden protesteren sanchez snoeiharde timber var vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal