Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in groepsfase Champions League tegen Liverpool, Napoli en Rangers

25 augustus 2022 18:53
Foto: Pro Shots

Ajax in groepsfase Champions League tegen Liverpool, Napoli en Rangers; image source: Pro Shots

Ajax zal het als enige Nederlandse club in de groepsfase van de Champions League moeten opnemen tegen Liverpool, Napoli en Rangers FC. Dat werd donderdagavond duidelijk na de loting van de UEFA. De Europese voetbalbond maakt op een later moment het speelschema bekend, zodat dan duidelijk wordt op welke speeldag Ajax welke club gaat treffen.

In de historie werd Ajax twee keer eerder gekoppeld aan Liverpool. In het seizoen 1966/1967 troffen beide teams elkaar in de Europa Cup 1. In de inmiddels beroemde mistwedstrijd wist Ajax met 5-1 te winnen, terwijl de return in Engeland in 2-2 eindigde. In de groepsfase van de Champions League in het seizoen 2020/2021 trof Ajax opnieuw Liverpool. De Engelsen waren nu twee keer met 1-0 te sterk.

Napoli was één keer eerder de tegenstander. In het toernooi om de Europa Cup 3 moest Ajax in het seizoen 1969/1970 zien af te rekenen met de Italianen. In Italië won Napoli met 1-0, terwijl Ajax met dezelfde cijfers won na reguliere speeltijd. De verlenging moest dus de beslissing brengen en daarin wist Ajax uiteindelijk uit te lopen naar een 4-0 zege.

Rangers FC is de derde tegenstander. De Schotse recordkampioen bezorgde Ajax woensdagavond nog een welkome financiële meevaller door PSV uit te schakelen in de voorrondes, waardoor de volledige marketpool van Nederland op de bankrekening van Ajax komt te staan. In het seizoen 1996/1997 speelde Ajax in de groepsfase van de Champions League tegen het toenmalige Glasgow Rangers. In Schotland werd met 0-1 gewonnen, terwijl Ajax in Amsterdam met 4-1 te sterk was. In 1973 speelden beide teams ook al tegen elkaar in de strijd om de Europese Supercup. Ook die beide duels werden door Ajax gewonnen.

Volledige loting:

Groep A:
Ajax
Liverpool
Napoli
Rangers FC

Groep B:
FC Porto
Atlético Madrid
Bayer 04 Leverkusen
Club Brugge

Groep C:
Bayern München
FC Barcelona
Internazionale
Viktoria Plzen

Groep D:
Eintracht Frankfurt
Tottenham Hotspur
Sporting Portugal
Olympique Marseille

Groep E:
AC Milan
Chelsea
FC Salzburg
Dinamo Zagreb

Groep F:
Real Madrid
RB Leipzig
Shakhtar Donetsk
Celtic

Groep G:
Manchester City
Sevilla
Borussia Dortmund
FC Kopenhagen

Groep H:
Paris Saint-Germain
Juventus
Benfica
Maccabi Haifa




Tags

liverpool napoli rangers madrid atletico bankrekening barcelona bayer bayern benfica bezorgde brugge celtic chelsea dinamo donetsk dortmund eintracht engeland frankfurt glasgow haifa historie internazionale italianen juventus kopenhagen leipzig leverkusen maccabi marketpool marseille meevaller milan mistwedstrijd nederland plzen porto portugal salzburg schotland sevilla shakhtar speeldag speelschema sporting supercup tottenham uefa verlenging viktoria welkome zagreb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Mooi affiche. Maar zonder Martinez en Antony wordt het lastig om P2 te pakken. Overwinteren richting EL moet mogelijk zijn, Rangers moet je twee keer pakken.
+2/-2

1 jaar geleden
Leuk groepje, moet te doen zijn. Wel een goede keeper nodig...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Onze keeper heeft het toch aardig gedaan vorig seizoen.
+1/-0

1 jaar geleden
Prachtige uit potjes.
Mooie loting, zwaar ja, onmogelijk nee.
Zin in.
+7/-1

1 jaar geleden
Mooie poule, kunnen we Psv laten zien hoe het moet
+3/-0

 
1 jaar geleden
Is een forum om te discussiëren. Plusjes of minnetjes, who cares. On topic: mooie potten! Liverpool hebben we nog recent gehad, had liever tegen een andere ploeg uit pot 2 geloot. Alsnog een mooie tegenstander natuurlijk. Als het een beetje meezit overwinter je in de CL. Twee keer winnen van Rangers, 1 keer winnen en 1 keer gelijk tegen Napoli. Moet te doen zijn!
+3/-1

 
1 jaar geleden
Ik schat ons sowieso hoger in dan Rangers & Napoli. Liverpool is favoriet voor groepswinst, maar Ajax moet in staat zijn om (minimaal) plek 2 te pakken.
+1/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Mooie loting. Onder het vorige artikel had ik gehoopt op Ajax, Spurs, Benfica, Maccabi Haifa. Hier kan ik ook mee leven.
+2/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Mooie loting! We zullen die boeren even laten zien hoe je van de Rangers moet winnen 😁 Liverpool en Napoli zijn ook niet onverslaanbaar. Normaal gesproken wordt Liverpool eerste en mogen Napoli en Ajax gaan strijden om plek 2. Ik denk dat we die Italianen wel zouden moeten pakken. Of Antony moet blijven of Ziyech moet komen. En een goede keeper erbij. Laat de CL maar beginnen!
+2/-0

1 jaar geleden
Prima zo. Na mijn idee zit Real in de makkelijkste groep. Laat Liverpool de eerste tegenstander zijn want zijn niet in vorm
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
PSV zit naar mijn mening in de makkelijkste groep. Die loten niemand uit pot 1, 2, 3 of 4.
+9/-1

 
1 jaar geleden
Ja pijnlijk voor die supporters. Zitten ze met PSV weer in de pot op groep.
+2/-0

1 jaar geleden
Pittig én een historisch gezien mooie poule.
+4/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht