Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Ook Hakim Ziyech wil niet op huurbasis naar Ajax vertrekken'

25 augustus 2022 13:35 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Ook Hakim Ziyech wil niet op huurbasis naar Ajax vertrekken"; image source: Pro Shots

Het is nog maar de vraag of Hakim Ziyech deze transferperiode gaat terugkeren bij Ajax. Volgens het Twitter-account Hamstelaar, die zich de afgelopen periode heeft bewezen als een zeer betrouwbaar account, wil Chelsea niet meewerken aan een verhuur van de Magiër. Voor de Londense club is alleen een verkoop bespreekbaar en is de vraagprijs op dit moment te hoog voor Ajax. Indien er in de komende week niets veranderd, zal Ajax naar andere opties moeten kijken.

Update 13:35: Ook De Telegraaf bevestigd de berichtgeving dat Chelsea niet wil meewerken aan een verhuur van Hakim Ziyech. Alleen een verkoop zou bespreekbaar zijn. Bovendien wil de club een tranfersom ontvangen die in de buurt komt van de 44 miljoen euro die Chelsea zelf betaalde.

Ook Ziyech zelf zou een huurperiode niet zien zitten omdat hij vreest na één jaar weer terug te moeten keren naar Chelsea.

De clubleiding voert nu koortsachtig overleg of er moet worden doorgeschakeld naar een alternatief of er toch moet worden nagedacht om Ziyech te kopen. Andere alternatieven zijn om Antony te houden of wel meewerken met een verkoop van de Braziliaan en dit opvangen met de huidige selectie.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

ziyech chelsea bespreekbaar antony braziliaan doorgeschakeld hamstelaar huurperiode koortsachtig londense magier telegraaf tranfersom

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Dan moeten we Antony gewoon houden. Europees kun je echt niet aankomen met Berghuis op de vleugel. Onze Portugees is er nog niet klaar voor, Kudus speelt doorgaans overal behalve op z’n positie en Hansen moet het eerst maar eens wekelijks laten zien bij Jong. Kortom, weigeren. Hij is na het WK nog steeds 90 miljoen waard, geen zorgen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ik snap dat je Antony niet graag ziet vertrekken, ook omdat we niet in staat zullen zijn om deze transferwindow een vergelijkbare speler aan te trekken, maar Antony houden als er 90 miljoen voor hem wordt geboden, is vanuit bedrijfseconomisch oogpunt het domste wat je kan doen. Er is geen speler die Ajax moet/kan houden als er zo'n bedrag wordt geboden. Als Antony binnenkort een kruisband afscheurt, loopt hij in het meest positieve geval alleen het WK mis (en dan is hij na het WK geen 90 miljoen meer waard) en in het ergste geval komt hij nooit meer op het oude niveau (zoals Reuser bijvoorbeeld).
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ligt eraan. Een paar jaar terug waren de inkomsten van de CL alleen al tegen de 100 mio, dus dat loont ook. Kosten gaan voor de baat uit. Presteer je goed, dan wordt de hele selectie meer waard.

M.a.w. wil je het risico nemen om geen pitten te breken in Europa en daarmee de totale selectie minder waard te laten zijn, minder CL inkomsten etc? Komt nog bij dat andere talenten liever naar een club ken.met prestaties... Misschien draait hij wel een fantastisch wk? Dan kan het zelfs meer zijn... En verloopt CL slecht dan kun je altijd nog de wintersale doen aan een club die wel voor de prijs gaat.

Wat kan de devaluatie zijn van Antony komend jaar?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zeker, een goed CL seizoen loont ook. Het ene is natuurlijk ook het gevolg van het andere; dat de spelers van Ajax voor veel geld worden verkocht is een rechtstreeks gevolg van de CL prestaties in de afgelopen jaren. Als je met een heel team een goed CL seizoen kan spelen en daarmee 100 miljoen bij elkaar kan voetballen, denk ik dat je een individuele speler direct moet verkopen als hij in z'n eentje (ongeveer) 100 miljoen kan opleveren.

Het is niet te voorspellen wat de devaluatie van Antony kan zijn. Die transferbedragen lijken ook steeds gekker te worden. Ik had bijvoorbeeld niet verwacht dat we zo kort na De Ligt en De Jong een speler voor nóg meer geld zouden kunnen verkopen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als Antony er een paar inschiet op het WK zul je er vast no 60 miljoen of meer voor kunnen krijgen maar 90 a 100 miljoen? De situatie lijkt me uitzonderlijkheid omdat ETH er op staat dat hij komt.

Als Ziyech niet komt en Antony gaat, heeft Ajax op rechts een serieus probleem zolang Conceicao of Ihatarren er niet klaar voor zijn. Berghuis is een optie maar we hebben tegen Sparta gezien wat er aan dreiging overblijft, niks. Daar hoef je maar één verdediger op te zetten of laat hem vrij. Kan alle aandacht op Bergwijn.

Vandaar belangrijk dat de dreiging van twee kanten komt. Over 5 dagen sluit de transfermarkt voor Nederland als ik me niet vergis, de tijd is kort.
+3/-0

 
1 jaar geleden
@JCdeBest; ik zie ook wel dat verdedigers het veel lastiger hebben met Antony dan met Berghuis, maar om nu te stellen dat er totaal geen dreiging uitgaat van Berghuis en dat de tegenstander hem vrij kan laten is natuurlijk ook onzin. Bij Feyenoord behaalde hij ooit bijna dezelfde statistieken als Tadic bij ons deed. Hij is even wat minder in vorm lijkt het, maar helemaal ongevaarlijk is hij natuurlijk niet.
+1/-0

1 jaar geleden
Prima toch, als Antony gaat, gewoon met jeugd proberen of met de spelers die we hebben..Heb ik geen probleem mee.
+2/-0

1 jaar geleden
Jammer dan joh en geld lekker op de bank laten staan.
Ik had hem graag zien komen maar deze selectie zoals die is moet het op kunnen vangen.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik vermoed dat H & H een goed doordacht spelletje spelen. Het zal vast de bedoeling zijn om Hakim definitief in te lijven maar om dat zo goedkoop mogelijk te doen doe je eerst net of je wilt huren. Natuurlijk gaat Chelsea Hakim niet verhuren. Die willen het liefst de 40 miljoen terug die ze betaald hebben en dat roepen ze nu ook in antwoord op het huurverzoek van Ajax.
Het zal er dus wel op uitdraaien dat Ajax Hakim terug haalt voor een miljoen of dertig. Dat is heel pittig voor een speler van 29 maar we weten wat we in huis halen. Een speler die Ajax naar een hoger nivo tilt met zijn goals en assists en die net als Tadic en Blind toen we die haalden nog jaren mee kan. De pot met geld zit weer propvol na de transfer van Antony maar die zakken met geld scoren nooit zei JC eens heel terecht. Laten we dus een goal assist machine terug halen en die keeper van Benfica ook maar wegkapen om de goals te voorkomen. Dan hebben we een ijzersterk Ajax staan voor de komende jaren en is er na alle transferbeschietingen toch gewoon nog een miljoen of 50 over gebleven.
Net als we als enige overgebleven zijn voor de CL wat het geldpotje ook weer extra aanvult.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Laten we hopen op dit scenario, het zou zonde zijn als hij niet naar Ajax kwam, Antony zie ik sowieso weggaan.
+1/-0

1 jaar geleden
Dan Anthony niet laten gaan zo simpel is het.
Ondanks dat die loopt te janken nu.
+3/-1

1 jaar geleden
Die weten ook dat Ajax weer veel geld gaat verdienen met Antony, dus liever verkopen dan verhuren.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ze wachten gewoon de loting af. Mocht Ajax Chelsea loten, dan laten ze Ziyech niet gaan. Hebben ze slechte herinneringen aan
+1/-0

1 jaar geleden
Als we Antony voor 90M verkopen kunnen we best Hakim voor 30M terughalen, ondanks dat er weinig restwaarde zal zijn. Als we Antony hadden verkocht voor 70M en Hakim voor 10M teruggehaald waren we euforisch geweest.

Je moet alles in perspectief zien.
Dat Chelsea moeilijk zou gaan doen kon je verwachten. Die hebben niets aan verhuur met optie tot koop.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Geen flauw idee. Wel dat hij qua salaris er flink op achteruitgaat als Ajax hem koopt. Optie was huur waarbij Ajax gedeelte huidige salaris betaalt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Wat zou hij moeten kosten?



Timo Werner ging terug naar Leipzig voor €20 miljoen plus bonussen.
Werner is 4 jaar jonger dan Ziyech.
+1/-0

1 jaar geleden
Wel mooi dat hamstelaar nu de nieuwsbron van dit netwerk is geworden. Wat een held is die persoon achter dat account.
+2/-0

1 jaar geleden
Duidelijk dat ze hem liever verkopen, maar wie wil ervoor betalen? Als Ajax zijnde kan je het spel gaan spelen en hem last minute alsnog huren want ze zien het duidelijk niet in hem zitten. Komt er geen andere club dan zal dat best kunnen lukken. Enige team dat ervoor zou kunnen gaan is Man U. Die kunnen nu Ziyech en Gakpo binnenhalen voor 2/3 van wat Antony moet kosten. En daar gaat dan ook Ajax deal want er is geen club ter wereld die nu meer voor Antony betaald dan 45 miljoen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je bedoelt Gakpo? Antony is al verkocht voor 90M
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik bedoelde dat er geen andere club dan United meer dan 45 voor Antony betaald nu. Met 90 miljoen ben je echt spekkoper. Antony gaat voor Ajax niet het verschil maken om de landstitel binnen te halen noch de CL te winnen.

Snap ook niet echt dat als Antony weg is, Bergwijn niet op rechts kan, dan kan Tadic weer op links en heb je de 10 vrij voor Kudus, Klaassen of Berghuis. Zelfs zonder Ziyech is dat makkelijk op te vangen door wat accenten anders te leggen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Bergwijn kan wel op rechts maar dan haal je hem wel voor groot gedeelte uit zijn kracht. Dat zou jammer zijn.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zonder Antony komt er van de rechterkant al geen gevaar meer met Berghuis op die plek. Dan zet je Bergwijn op een plek waar hij minder rendeert én je hebt een totaal gebrek aan ruimte en diepgang op de andere flank want het mag iedereen inmiddels toch wel duidelijk zijn dat Tadic over zijn hoogtepunt is.

Dan kies je er bewust voor om met twee flanken te spelen waar nauwelijks gevaar van uit gaat.

Vertrekt Antony dan moet er nog iemand bij want Conceição heeft als prof nooit een langere reeks wedstrijden in de basis gespeeld en Ihattaren is volkomen onbetrouwbaar.

Maar ik zie best gebeuren dat als Ziyech niet haalbaar is "we het met deze selectie gaan doen". Want dat is al eerder gebeurd.
+1/-0

1 jaar geleden
hebben we ook niet nodig, we hebben een selectie van 33 spelers lijkt mij voldoende.dus dit vangen we ook weer op.
+1/-0

1 jaar geleden
Dat Chelsea heeft wel lef zeg, hetzelfde bedrag willen als dat er betaald is terwijl die jongen bankzitter is. Denken zeker een slaatje uit de Brexit te kunnen slaan of zo.
Enfin, als we dan toch met record transfers bezig zijn, laat Antony de duurst vertrekkende speler worden en Ziyech de duurste aankoop.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja ja, het twitter-account 'Gerjan Hamstelaar' blijkt dermate betrouwbaar dat straks blijkt dat de twee er zelf achter schuilen. Ha ha
+2/-0

1 jaar geleden
Was te leuk om waar te zijn, helaas gaat het niet gebeuren.
+2/-1

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
100 miljoen voor Antony en dan Hansen in de basis. Moet kunnen lijkt me. En Ziyech is het zoveelste bewijs dat er maar weinig spelers uit de eredivisie op een basisplek kunnen rekenen in Engeland, Duitsland of Spanje.
+1/-0

1 jaar geleden
Niet aan meewerken als er 44 miljoen voor betaald moet worden. Je doet dan mee aan het verzieken van de markt en als als het een paar jaar tegenzit zit je financieel aan de grond. Het leven van Ajax gaat ook zonder Ziyech en Anthony door.
+2/-0

1 jaar geleden
Je gaat een 29 jarige Ziyech niet kopen voor 44 miljoen nee. Dan zullen ze fors in hun vraagprijs moeten zakken. Mag toch hopen dat er echt wel wat alternatieven op de scoutingslijst staan.
+4/-1

1 jaar geleden
Rara wie gaat hem kopen voor 44 miljoen? Wel klote dat bij ons de transfermarkt een dag korter open is, want zo kun je geen last minute gokje nemen. Chelsea zal hem echt wel kwijt willen voor de deadline.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs gecontracteerd henderson hlynsson jong kiki klaiber krimpen metz mikautadze mislintat mum porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid