Transparent
Inloggen
Sluiten

Brian Brobbey: 'Ik ben terug bij al mijn vrienden, heerlijk'

24 augustus 2022 11:00 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Brian Brobbey: "Ik ben terug bij al mijn vrienden, heerlijk"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Brian Brobbey aan het geweldig te vinden dat hij weer terug is bij Ajax. "Ik ben terug bij al mijn vrienden, heerlijk", aldus Brobbey. "Ajax is mijn thuis. Ik ben hier opgegroeid. Als klein jochie ben ik op mijn achtste hier gekomen. Ik ken alle mensen bij Ajax goed en zij kennen mij. Heerlijk om weer terug te zijn. Ook qua voetballen. Lekker Ajax, lekker 4-3-3 en aanvallen."

De spits bevestigt de geruchten dat Erik ten Hag hem had gevraagd om naar Manchester United te komen. "Maar ik heb hem netjes bedankt. Ik wilde terug. Mijn vrienden hier, de speelstijl van Ajax, het was gewoon nog niet af", zegt hij daarover. "Ik moet hier eerst nog echt slagen als spits van Ajax 1. Zo voelde ook het afgelopen half jaar, toen ik op huurbasis hier speelde. Ik had daarna echt het gevoel: ik moet echt terug."

Voor Brobbey voelt het ook als een verplichting om iets terug te doen na wat er allemaal gebeurd is afgelopen jaren. "Ik heb Ajax iets terug te betalen. Eerst met doelpunten en goed spel, en daarna met een transferbedrag", zo geeft hij aan. "Zoals bijvoorbeeld Ryan Gravenberch. Die speelde hier ook twaalf jaar en leverde een mooi bedrag op. Dat wil ik ook. Dat verdient Ajax. Als dank voor de opleiding en dat ze mij nu weer het vertrouwen geven."

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

brobbey gravenberch hag jochie speelstijl transferbedrag verplichting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Brobbey, Martinez, Timber, Antony, van der Gaag .......
EtH: "ik ben Ajacied geworden".
Dat betekent toch niet dat je om je heimwee te voorkomen alle spelers moet wegplukken?
+3/-0

 
1 jaar geleden
Misschien wil ten hag Ajax juist helpen een rijke club te worden met de bedragen die ze willen betalen daar.
+5/-0

 
1 jaar geleden
ETH zou zeggen: anders plukt een andere club ze voor mijn neus. Er zijn mensen die het waarschijnlijk vergeten zijn, maar Louis van Gaal heeft precies hetzelfde gedaan na zijn succesvolle periode bij Ajax.
+3/-0

1 jaar geleden
Nog even en Eth gaat ook ons oude logo kopen...
+1/-0

1 jaar geleden
Brobbey moe eerst maar eens gaan voetballen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hij wil wel hoor. Hij was afgelopen zondag doodziek dat hij die grote kans miste.
+1/-0

1 jaar geleden
Goede teksten, hoop dat het kwartje gevallen is in zijn hoofd.
Ik ben er van overtuigd dat deze jongen een prachtige carrière kan krijgen. Dan moet hij niet zo lomp doen als vorig jaar door naar Leipzig te gaan e.d.
Lekker 2 jaar hier ballen en beter worden en goals maken. Ik zie in Brobbey ook echt een NL elftal spits.
+1/-0

1 jaar geleden
Foutje gemaakt, foutje hersteld (vooral door Ajax) en nu hopelijk een dankbare Brobbey die de club d.m.v. zijn voetbalkwaliteiten terugbetaalt.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht