Transparent
Inloggen
Sluiten

Alfred Schreuder: 'Als je de eerste drie wedstrijden wint is het prima'

21 augustus 2022 17:01

Alfred Schreuder was in gesprek met ESPN redelijk tevreden na de wedstrijd tegen Sparta. "Als je de eerste drie wedstrijden wint is het prima. Uiteindelijk moet je zo veel mogelijk punten halen, daar gaat het om in profvoetbal", aldus Schreuder. "Ook het spel vond ik bij fases prima. We speelden heel gecontroleerd. Dat kon af en toe wel in een hoger tempo, maar we speelden ook tegen een ploeg die heel verdedigend speelt."

De trainer was het niet helemaal eens met de opmerking dat zijn ploeg bij vlagen behoorlijk slordig speelde. "In de eerste tweederde vond ik ons heel goed speelde tegen een ploeg die heel compact stond. In de eindfase waren we wel een paar keer slordig", zo gaf hij aan. "We zijn alleen eigenlijk niet in counters gelopen. Dat hebben we heel goed verdedigd. Je weet dat dat het gevaarlijkste is van Sparta. Daar spelen zij op en dat hebben wij goed verdedigd."

Ook was Schreuder het niet helemaal eens met de opmerking dat het spel minder was omdat Antony ontbrak. "Antony is natuurlijk heel goed in de een tegen een, terwijl Steven meer een combinatiespeler is. Dan moet je wat meer diepte hebben zonder bal en dat was er in de eerste helft te weinig", zei hij daarover. "In de eindfase wil je dan nog meer spelers die de loopactie maken, zodat je Steven daarmee helpt."




Tags

schreuder alfred antony sparta verdedigd combinatiespeler compact counters espn gecontroleerd tweederde vlagen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper