Ajax ondanks zwakke wedstrijd te sterk voor Sparta

21 augustus 2022 16:29

Ajax ondanks zwakke wedstrijd te sterk voor Sparta; image source: Pro Shots

Ajax heeft ook de derde competitiewedstrijd in winst om weten te zetten. De ploeg speelde op bezoek bij Sparta een zwakke wedstrijd, maar een treffer van topscorer Steven Bergwijn bleek genoeg voor de 0-1 overwinning.

Ajax nam vanaf het begin meteen het initief. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de ploeg van Alfred Schreuder, al kreeg ook Sparta in de openingsfase een kans. Na een misverstand tussen Daley Blind en Remko Pasveer kon Sambo de bal meenemen. Omdat hij deze echter niet onder controle kreeg, kon basisdebutant Calvin Bassey eenvoudig wegwerken.

Het duurde vervolgens even voordat de grote kansen kwamen. Halverwege de eerste helft volgde eerste toen een vrije trap van Dusan Tadic maar net gekeerd kon worden. Twee minuten later raakte Devyne Rensch de paal en leek de voorsprong niet lang meer uit te kunnen blijven.

Net op het moment dat de ploeg weer even inkakte, sloeg Ajax toe. Steven Bergwijn kwam naar binnen en schoot via de binnenkant van de paal de verdiende 0-1 tegen de touwen.

Ajax begon ook weer scherp aan de tweede helft. Na een uitstekende aanval kreeg Brian Brobbey een goede kans, maar hij schoot tegen de lat. Het bleek echter een korte opleving, aangezien het tempo al snel hard wegzakte. Het zorgde er bovendien voor dat Sparta halverwege de tweede helft enkele kansen kreeg, maar Pasveer wist zijn doel schoon te houden.

In het laatste kwartier leek de gashendel weer aangetrokken te worden en kreeg Ajax in korte tijd goede kansen via invallers Davy Klaassen en Mohammed Kudus. Zij schoten beiden echter naast het doel. Tadic wist de bal wel op doel te krijgen, maar hij zag zijn poging gekeerd worden door de doelman.

Omdat Sparta in de laatste minuten steeds meer risico ging nemen en bovendien ook een extra aanvaller binnen de lijnen bracht, kwam er voor Ajax meer ruimte in de tegenaanval. De ploeg speelde in de resterende minuten echter veel te slordig om nog tot gevaar te komen. Het bleek uiteindelijk echter wel genoeg voor de overwinning. Omdat de overige ploegen die nog zonder puntverlies waren dit weekend niet in actie kwamen, heeft Ajax de koppositie bovendien weten te verstevigen.