Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax wil Maurits Hendriks in directie van de club'

19 augustus 2022 08:33 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax wil Maurits Hendriks in directie van de club"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Maurits Hendriks in beeld is om toe te treden tot de directie van Ajax. De voormalig technisch directeur van NOC*NSF heeft in gesprekken met de Raad van Commissarissen aangegeven open te staan voor een dienstverband bij de club en is nu in afwachting van het oordeel van de ondernemingsraad. Hendriks moet als rechterhand van algemeen directeur Edwin van der Sar gaan fungeren.

Hendriks was eerder werkzaam als bondscoach in het hockey. Met de Nederlandse ploeg won hij in 2000 een gouden medaille, waarna hij aan de slag ging in Spanje. Onder zijn leiding werd toen de Champions Trophy en het EK gewonnen. Samen met een EK in 1974 zijn dat nog altijd de enige internationale prijzen die Spanje in het hockey heeft gewonnen. In 2008 werd hij vervolgens benoemd tot technisch directeur van NOC*NSF. Die rol vervulde hij tot april van dit jaar.

Het is de bedoeling dat de beoogde aanstelling van Hendriks begin september op de agenda komt van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, zodat zijn benoeming eind oktober een feit kan zijn. Mocht het de club niet lukken om voor de AVA alles rond te krijgen, is de verwachting dat een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal worden uitgeschreven.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

hendriks maurits hockey noc nsf ava dienstverband medaille ondernemingsraad sar telegraaf uitgeschreven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Deze man is een van betere sportbestuurders in Nederland. Wat is de rol van vd Sar dan nog ? Uithangbord ? Rechterhand... sure.
+2/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Was ook exact mijn eerste reactie. Lijkt voorsorteren op een vertrek van Van der Sar. Of wellicht dat Van der Sar zich uiteindelijk op een andere directietaak gaat richten. Want een zwaargewicht als deze, maak je geen rechterhand van.
+2/-0

2 maanden geleden
Een goede zet, lijkt mij. Op moeilijke momenten komt Edwin tekort.
+2/-1

2 maanden geleden
Goede keuze en potentiële opvolger van Edwin van der Sar. Die zie ik nu makkelijker vertrekken nu Overmars niet meer bij de club zit. En ja, ook op zulke mutaties moet je als club voorbereid zijn.
+1/-0

2 maanden geleden
Als deze man ter vervanging (op termijn) zal zijn van Vd Sar weet ik niet of per definitie goed of slecht is.

Vd Sar is geen topman voor de functie maar wel een oud speler van Ajax, bij een eventueel vertrek blijft er weinig over van oud spelers in bestuurlijke functies.

Hendriks loopt natuurlijk wel al een tijdje mee in de sportwereld maar heeft, dacht ik, ook wel eens vreemde besluiten genomen bij het NOC. Daarnaast, de hockey wereld en de Olympische ploeg is geen miljoenen-, beursgenoteerde voetbalclub.

Afwachten maar, wij kunnen er hier van alles van vinden maar hebben er toch geen invloed op.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Enige vreemde besluit wat ik me kan herinneren is het naar huis sturen / laten gaan van sporters die klaar waren met hun sport op de OS. Speelde in Rio denk ik. Ook het gedoe met Youri van Gelder was natuurlijk niet fraai.

Kan wijzen op een beetje mindere empathie, maar bij het opzetten en in stand houden van een topsport cultuur in NL heeft ie toch echt wel goeie dingen gedaan.
+2/-1

nieuws-redacteur 2 maanden geleden
Als we deze gast binnenhalen gaan we weer terug naar af. Ajax begon deze eeuw met Henri van der Aat, John Jaakke, Rik van den Boog.

Dit wilden wij niet meer. Geen kakkineuze baantjesjagers meer.

Voetballers aan het roer.

Nu is het 2022, Johan is zes jaar dood.....staat opperkakker Maurits Hendriks voor de deur. Alsjeblieft zeg.....dit moeten we met acties in het stadion zien te voorkomen. Dit kan écht niet.
+2/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake alvarez antony bassey benfica berghuis blind busquets complementairheid delcampo drukzetten fier generatie ihattaren janssen jeroene jong koen kudus liverpool marek neres opbouw pasveer schreuder tadic taylor timber topper vedette