Transparent
Inloggen
Sluiten

'Jay Gorter vertrekt deze maand mogelijk nog bij Ajax'

15 augustus 2022 17:38 - Fabrizio Romano
Foto: Pro Shots

"Jay Gorter vertrekt deze maand mogelijk nog bij Ajax"; image source: Pro Shots

Volgens Fabrizio Romano is het niet uitgesloten dat Jay Gorter deze transferperiode nog gaat vertrekken bij Ajax. De doelman wil een basisplaats, maar lijkt dat bij Ajax te kunnen vergeten. In de Johan Cruijff Schaal tegen PSV mocht Gorter nog wel starten, maar na een zwakke wedstrijd heeft Remko Pasveer opnieuw de voorkeur gekregen. In de komende dagen zal gekeken worden naar de mogelijkheden.
Discussieer mee op de forums


Tags

gorter jay fabrizio pasveer remko romano

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Slechte zaak. Deze jongen kan ecbt wel keepen.
Geef nou is wat vertrouwen. Die jongen had 2 ketsers in de Cruijff schaal hoeveel bkunders maakte Onana in het begin.
Ik zou het wanbeleid vinden als ze hem verkopen.
Verhuur desnoods nog ff.
2 keepers van bij elkaar bijna 80 is echt niet des Ajax.
+1/-5

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Er wordt toch niet gesproken over een verkoop? Zoals ik het lees, wil Gorter vertrekken omdat hij wekelijks wil spelen. Dat lijkt me een tijdelijk vertrek, anders gooit hij wel héél snel de handdoek in de ring. Als je voor dit seizoen een absolute eerste doelman haalt, dan kan Pasveer als stand-in fungeren en mag Jay het volgend seizoen met beiden uitvechten. In mijn optiek is dat een win-win voor alle betrokkenen.
+6/-2

 
2 maanden geleden
Om mijn volgende weekend te waarborgen ........ ook gekocht door de kleine viespeuk :d .
+3/-1

2 maanden geleden
Een basisplaats moet je verdienen. Dat doe je door te overtuigen binnen de lijnen en die kans kreeg hij. Lullig, maar als keeper krijg je niet zoveel kansen. Elke fout is een tegendoelpunt en tegen PSV maakte hij er drie, dan moet hij toch wel begrijpen dat een basisplaats er niet in zit. Als Gorter niet de strijd aan durft te gaan door zich opnieuw te bewijzen bij Jong Ajax, dan is hij misschien niet geschikt voor Ajax. Ajax moet wellicht bij Heerenveen informeren of Noppert te koop is, die was fenomenaal afgelopen weekend tegen Feyenoord.
+5/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
In Nederland zijn we soms een beetje labiel. Als een keeper een hele goede wedstrijd keept, dan is hij ineens de beste keeper van NL (niet mijn woorden, Kees Kist zei dit). Datzelfde sentiment hangt een beetje rond Flekken. Als keeper moet je het over een langere periode kunnen laten zien. En alleen ballen tegenhouden is niet voldoende. Vorig seizoen hebben we aan den lijve ondervonden, hoe belangrijk een coachende keeper is die de verdediging neerzet. En hoe hard het achteruit holt, wanneer je een keeper opstelt die dat niet in de vingers heeft of te ongeïnteresseerd is om die belangrijke taak serieus te nemen.

Noppert is 28 en heeft zijn hele carrière in de 'minor leagues' gekeeped. Laat hem het eerst maar eens een heel seizoen bewijzen, voordat we weer een 'Jay Gorter' halen op basis van een goed seizoen in de KKD.

Maak serieus werk van een onbetwiste eerste keeper (en dat mag best wat geld kosten) van tussen de 26 en 30 met Europese ervaring (want aan knikkende knietjes tijdens de CL hymne heb je niks), dan kun je met hem en Gorter straks weer jaren vooruit. Kan Steek de technische staf in en kun je Pasveer als (uitstekende) derde doelman uitfaseren.
+4/-0

2 maanden geleden
Verhuur zou niet slecht zijn. Als dat niet lukt evt de bekerwedstrijden laten keepen.
+1/-0

reactie verwijderd

2 maanden geleden
Het is natuurlijk zuur als dit op basis van 1 wedstrijd is, maar dat is wel een beetje het leven van een keeper. Als hij goed had gespeeld, weet ik zeker dat hij ook tegen Fortuna onder de lat had gestaan. Maar na 2/3 blunders kun je dat risico niet nemen. Dan moet je geduld hebben tot je nieuwe kans (en met twee stokoude keepers kan die kans sneller komen dat hij denkt).
+1/-0

2 maanden geleden
Verhuren aan Vitesse. Die kunnen wel een ballenpakker gebruiken.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Nou bijvoorbeeld. Zou een prima optie zijn denk ik.
+1/-0

2 maanden geleden
Je had hem gewoon moeten laten staan na de JC schaal.
Zo blijf je maar keepers halen
+1/-0

 
2 maanden geleden
Waarom? Pasveer is op dit moment op alle vlakken beter en de beste hoort te spelen. Het gaat hier om Ajax als team, niet om Jay Gorter tevreden te houden.
+8/-0

 
2 maanden geleden
2 van de 3 tegengoals in deze competitie vond ik Pasveer ook niet overtuigend, zo makkelijk als de bal er langs ging.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Alleen weet je al wat je aan Pasveer hebt, vooral wat betreft zijn coachende kwaliteiten. Bij Gorter moet je dat allemaal nog zien. Hij zal nog genoeg kansen krijgen, maar als hij nu al niet wil vechten voor een plek, strikje omheen. Die jongen mag al blij zijn dat hij bij Ajax onder contract staat.
+2/-0

 
2 maanden geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Je had hem gewoon moeten laten staan na de JC schaal.
Zo blijf je maar keepers halenDaar heeft het niets mee te maken.
De scouting moet tijdig een juiste selectie en keuze maken.

Of kijk jij ook pas thuis of er bij gekocht fruit en groente iets zit dat rot is?
+7/-2

2 maanden geleden
Als hij weg wil, lekker laten gaan. Aan spelers die niet willen vechten voor hun plek heb je niets.
+3/-0

2 maanden geleden
Of ie nu vertrekt of niet, ik blijf erbij dat er direct een absolute nummer 1 keeper aangetrokken moet worden. Met alle respect voor Pasveer en consorten, Je kan en mag gewoon niet met 2 blessuregevoelige oudjes de CL in en 1 keeper die er nog niet klaar voor is. Je moet sowieso komend jaar alsnog iemand aantrekken als Pasveer en Steek ' klaar' zijn hier. Dus gewoon NU al doen. Vervanger voor Schuurs nog en je bent klaar voor dit jaar.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Helemaal mee eens. Het is belachelijk dat we zoveel investeren in de aanval, als al die doelgerichtheid en effectiviteit teniet gedaan wordt door zwakke keepers. Cilissen was gratis te halen. OK, misschien te blessuregevoelig bevonden maar wel de keeper van NL11. Hopelijk vinden ze nog iemand anders. Casteels van Wolsburg eens proberen?
+1/-0

2 maanden geleden
Gorter was de reden dat de Eagles er in bleven twee seizoenen terug.
Op grond van dat jaar heeft Ajax Gorter gehaald.
In Jong Ajax heeft hij ook voldaan.
Nu na een slechte wedstrijd tegen PSV wordt hij geslachtofferd voor misschien minder wedstrijden dan hij denkt.
Gorters houding was heel broos na die wedstrijd.
Dat hij nu na enkele weken zelfs de handdoek gooit is nu net een te grote knak om e kunnen vertrouwen op zijn professionele mentaliteit. Kwaliteit heeft hij zeker. Kwaliteit, technisch gezien ook voor Ajax 1. Echter de druk van het keeper zijn van Ajax 1 aankunnen is misschien wel de belangrijkste eis waaraan je moet voldoen om uiteindelijk je technische kwaliteiten ten volle te kunnen laten zien. Een halve Gorter is dan niet goed genoeg.
+1/-0

reactie verwijderd

2 maanden geleden
T s Oke jay , je komt tekort! Ook al een tijd bezig net als Perr
+1/-0

2 maanden geleden
Ik hoop dat ie toch wat meer body toont en niet na 1 slechte wedstrijd de handdoek gooit. Dan is de instelling van Gorter niet de juiste , dan kan Ajax beter proberen om Koen Casteels te kopen
+2/-0

2 maanden geleden
Hm. Ik dacht ook dat hij er klaar voor was, maar de wedstrijd tegen PSV was wel héél matig. Slechter dan Onana ooit was (ook al noemen veel mensen zijn begin als voorbeeld). Ik vind dat Ajax afscheid had moeten nemen van Stekelenburg en Cilessen had moeten overwegen (alhoewel ik - verwend door Onana - eigenlijk vind dat we naar beter moeten streven.
Nu dan Gorter maar laten keepen in de beker en soms bij rust Pasveer laten vervangen. Denk dat ie dan zo eerste keeper is.
+1/-0

2 maanden geleden
Het lijkt mij dat het probleem niet zo heel erg Gorter is maar onze gebrekkige verdediging. Zonder Martinez en Mazraoui staat er gewoon een stuk zwakker team voor je neus en dan is het als nieuwe keeper sowieso niet makkelijk. Vraag mij daarom af of Gorter weg doen zo veel zin heeft want elke nieuwe aankoop zal de zekerheid van zijn verdediging missing op dit moment.

Ja, Gorter keepte dramatisch, maar als hij een sterk team voor zich had dan had ik hem gewoon laten staan. Nu zou ik eerst een CV halen en dan pas naar de keepers kijken...
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.533 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake alvarez antony bassey benfica berghuis blind busquets complementairheid delcampo drukzetten fier generatie ihattaren janssen jeroene jong koen kudus liverpool marek neres opbouw pasveer schreuder tadic taylor timber topper vedette