Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax mede door hattrick Steven Bergwijn veel te sterk voor Groningen

14 augustus 2022 16:30
Foto: Pro Shots

Ajax mede door hattrick Steven Bergwijn veel te sterk voor Groningen; image source: Pro Shots

Ajax heeft met groots machtsvertoon de eerste thuiswedstrijd in de competitie weten te winnen. FC Groningen werd met een 6-1 zege volslagen kansloos gelaten. Steven Bergwijn maakte drie treffers, terwijl ook Antony, Kenneth Taylor en Steven Berghuis tot scoren kwamen.

Ajax vloog direct uit de startblokken en onder aanvoering van een ontkende Antony werd direct jacht gezet op het doel van FC Groningen. De score werd al snel geopend, al was het met Steven Bergwijn de andere vleugelspeler van Ajax die de treffer maakte. Uit een voorzet van Devyne Rensch schoot hij de 1-0 hard tegen de touwen.

Heel lang kon de ploeg echter niet genieten van de voorsprong. Ajax liet zich in de counter verrassen en na zwak verdedigen stond het na tien minuten spelen al 1-1. Het duurde vervolgens even voordat Ajax weer op stoom kwam. Nadat het duel even onderbroken werd vanwege een drinkpauze begon de ploeg weer te draaien en al snel was de voorsprong weer een feit. Op werkelijk schitterende wijze knalde Antony de bal snoeihard in de verre hoek.

Vlak voor rust leek bovendien de beslissing al te vallen. Antony en Bergwijn waren even van flank gewisseld en uit de voorzet van de Braziliaan kopte Bergwijn knap de 3-1 tegen de touwen.

Mede vanwege het snikhete weer kwam het duel in de tweede helft aanvankelijk moeizaam tot gang. Groningen wist in de eerste minuten vrij eenvoudig de boel te ontregelen. Na een klein uur spelen was het echter toch weer raak. Bergwijn maakte zijn derde van de middag door naar binnen te kappen en vervolgens hard in de verre hoek te schieten.

Vervolgens was het tijd voor klassiek gallery play. Tien minuten na de 4-1 van Bergwijn kwam Kenneth Taylor na een schitterende aanval ook tot scoren. Het gaf Alfred Schreuder de gelegenheid om volop te wisselen en onder meer Lorenzo Lucca kwam binnen de lijnen. De jonge Italiaanse spits maakte daarmee zijn debuut voor Ajax en al snel was hij dicht bij een doelpunt.

Het tempo was echter wel uit de wedstrijd. Ajax kon het duel eenvoudig uitspelen, terwijl FC Groningen ook weinig aanstalten meer maakte om te scoren. Wel zou de bal uiteindelijk alsnog in het doel belanden. Ietwat gelukkig kreeg Ajax een strafschop vanwege een vermeende handsbal en Steven Berghuis schoot de 6-1 binnen.

Door de zeer ruime zege staat Ajax na twee speelrondes ook alweer op de plek waar het thuis hoort: de nummer één van Nederland. Over een week kan die koppositie verdedigd worden op bezoek bij Sparta.




Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn groningen antony berghuis hattrick taylor aanstalten aanvoering alfred braziliaan counter drinkpauze flank gallery handsbal kappen klassiek knalde lorenzo lucca machtsvertoon nederland onderbroken ontregelen rensch schreuder snikhete snoeihard sparta stoom verdedigd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht