Ajax na rust te sterk voor Fortuna Sittard

6 augustus 2022 18:35

Ajax na rust te sterk voor Fortuna Sittard; image source: Pro Shots

Ajax is de competitie begonnen met een overwinning. De ploeg speelde op bezoek bij Fortuna Sittard een zwakke wedstrijd, maar door een goede fase na rust eindigde het wel in een 2-3 zege. Kenneth Taylor, Devyne Rensch en Brian Brobbey zorgden voor de doelpunten.

Waar Ajax een week geleden nog uit de startblokken schoot, begon het nu in Limburg uitermate zwak. Na zes minuten verspeelde Steven Bergwijn de bal en hadden Daley Blind en Perr Schuurs de memo gemist dat de aftrap al om 16:30 uur was. Na ook nog eens zwak keepen van Remko Pasveer, die de voorkeur kreeg boven Jay Gorter, was de vroege 1-0 achterstand een feit.

Wakker werd de ploeg echter niet geschud door de tegentreffer. Het duurde uiteindelijk tot halverwege de eerste helft voordat het eerste gevaar kwam via een schot van Kenneth Taylor. Zijn poging was echter te zacht, zodat doelman Van Osch redelijk eenvoudig kon keren. Tekenend voor het spel van Ajax in de eerste helft was een poging van Antony vlak voor rust die hoog over schoot en zeer gefrustreerd reageerde.

In de rust greep Alfred Schreuder in met twee wissels en dat had vrijwel direct resultaat. Brian Brobbey en Davy Klaassen kwamen binnen de lijnen en Mister 1-0 leek het laatste tikje te geven na een voorzet van Taylor. Het doelpunt werd uiteindelijk wel toegekend aan Taylor zelf.

De thuisploeg was nog amper bekomen van de gelijkmaker of het was alweer raak. Na een uitstekende aanval en een goede combinatie met Brobbey zorgde Devyne Rensch voor de voorsprong. Het doelpunt werd aanvankelijk afgekeurd vanwege buitenspel, maar na tussenkomst van de VAR werd de treffer alsnog toegekend.

Na een uur spelen leek de definitieve beslissing te volgen. Waar Brobbey met een assist bij de 1-2 al een belangrijke rol had, was hij nu na een uitstekende voorzet van Dusan Tadic het eindstation en zorgde daarmee voor de 1-3. Tien minuten voor tijd wist ook Steven Bergwijn te scoren, maar zijn doelpunt werd wel afgekeurd vanwege buitenspel.

Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg plotseling weer vertrouwen in een goed resultaat toen invaller Yilmaz op zeer knappe wijze wist te scoren uit een vrije trap, maar daar bleef het voor beide partijen bij. Ajax speelde geen grootse wedstrijd, maar haalde de drie punten wel binnen.