Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Jorge Sánchez maandag medisch gekeurd, tekent voor vijf jaar'

5 augustus 2022 17:45 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Jorge Sánchez maandag medisch gekeurd, tekent voor vijf jaar"; image source: Pro Shots

Volgens het doorgaans betrouwbare Twitter-account KeryNews hebben Ajax en Club América een akkoord bereikt over de transfer van Jorge Sánchez. Voor een bedrag van 8 miljoen dollar, omgerekend 7,8 miljoen euro, plus bonussen zal de international van Mexico naar de Eredivisie vertrekken. Club América zou bovendien een doorverkooppercentage van 20 procent hebben bedongen.

Sánchez zal bij Ajax een contract voor vijf seizoenen gaan tekenen. Uiterlijk vrijdag vliegt hij naar Amsterdam om zijn medische keuring te ondergaan. Bij Ajax moet Sánchez de concurrentiestrijd aangaan met Devyne Rensch.

Update 05-08 17:45: Ook De Telegraaf meldt dat Ajax en Club América een akkoord hebben bereikt over Jorge Sánchez. De rechtsback zal maandag worden gekeurd en tekent vervolgens een contract voor vijf jaar. De transfersom valt uiteindelijk lager uit dan wat in Mexico werd gemeld. Ajax betaalt 5 miljoen euro voor de international plus maximaal 500.000 euro aan bonussen. Club América heeft wel een doorverkooppercentage bedongen.

Meer op Telegraaf.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

sanchez jorge mexico eredivisie kerynews keuring rensch telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Nou die is binnen. I am who i am.

Mocht hetgeen impliceren dat hij beschikt over een enorme dosis zelfkennis? Dan hebben we op dat terrein alvast winst geboekt.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Hopelijk haalt Rensch hier voordeel uit.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Hopelijk haalt Ajax hier voordeel uit.
Laat maar komen hoor.
+4/-0

1 jaar geleden
20% doorverkoop is toch wel wat jammer. Niet dat het veel uitmaakt, als hij een Tagliafico traject aflegt en voor 5 miljoen weer vertrekt na 4 goede jaren. Maar dat percentage moet je uit principe toch verder naar beneden onderhandelen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk dat je zo juist inzet op een duurzamere relatie, waarbij ook een club daar er wat van profiteert. Nu zijn die landen eigenlijk altijd hun goede spelers kwijt nog voordat ze 22 zijn.
+1/-0

1 jaar geleden
Is het Ziyech die moeite met hem heeft op de foto?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Yep. Vriendschappelijke wedstrijd afgelopen maand, dacht ik.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt. Wedstrijd werd gespeeld in het Allegiant Stadion, Paradise Nevada. (Las Vegas) Het stadion waar vorige jaar Edson Alvarez met Mexico de CONCACAF finale verloor van de VS.

Mooi stadion trouwens;-)
+2/-0

1 jaar geleden
H&H blijken niet de beste onderhandelaars, het geld vliegt de deur uit zo. En ook nog eens 20% doorverkoop percentage.
Nadat Marc Overmars in zijn laatste jaren Ajax miljoenen door de neus boorde door een gebrek aan 'concentratie', is het nu de 'jonge' naïviteit van HH die Ajax de das omdoet. 8 miljoen voor een speler waarvan je slechts een paar videos hebt gezien omdat je je scouting niet goed op orde hebt. En het mag allemaal.
+2/-5

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Niets mis met zo een doorverkooppercentage toch? Clubs uit Zuid-Amerika en Mexico doen dit wel vaker. Zo was het ook bij Neres (werd later volgens mij afgekocht) en Antony (20%).

En wat de prijs van 8 miljoen betreft, het gaat hier wel om een speler die nog een meerjarig contract heeft. In de voetballerij is 8 miljoen tegenwoordig een schijntje, tenzij je shopt bij een club als NEC of FC Utrecht.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Niet alleen een meerjarig contract, ook iets van 20 caps voor het Nationale elftal.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wat waren zijn prestaties in die 20 wedstrijden?
+2/-1

 
1 jaar geleden
Wat dat betreft is het effe schrikken geblazen als je de financiële verhoudingen bekijkt tussen het Mexicaanse en Europese voetbal. Kan zo'n beetje menig subtopper uit Duitsland, Italië, Spanje en Engeland, een compleet Mexicaanse elftal uit de hoogste division in Mexico opkopen.

En dan deed Club America het tegen Real nog eens zo slecht nog niet. Ook al was het pas de 2e oefenwedstrijd van Madrid. Het blijven eens stel doorgewinterde veteranen van het hoogste niveau.

Enfin, paar duurste spelers van het elftal waar Jorge Sanchez deel van uit maakte zijn een miljoen meer waard dan hem zelf. 6 miljoen, de rest zit er ver onder. Hier de uitverkoopprijzen;

https://www.transfermarkt.nl/cf-america/startseite/verein/3631link
+1/-0

 
1 jaar geleden
Echt, hoe kom je hier allemaal bij man. Mensen die in mijn teams zo hun conclusies trekken, die zet ik er uit.
+2/-0

1 jaar geleden
Oke, Sanchez, moet nog altijd denken aan onze Colombiaan! Zo jammer David kom terug!!!
+1/-0

1 jaar geleden
Gorter opnieuw op doel!!! Man Alfred Zodadelijk ben je jodocus kwak ! Wat bezielt je?
+2/-2

 
1 jaar geleden
Nou lekker. Laten we maar hopen op beterschap dan want dat onbenullig uitkomen vorige week van Gorter word geen elftal vrolijker van.

Als dat wat wedstrijden langer duurt gaat dat storen. Helemaal als Ajax al een paar scoringskansen heeft gehad, buitenkant paal of lat. Maar uiteindelijk knullig achterkomt omdat je keeper weer eens verkeerd zit te timen. Dan werkt dat na mijn ervaring versneld averechts door.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik had die linker ook wel graag terug gehad. Dat waren we voor de rest wel klaar geweest met de voorhoede en had Antony mogen gaan. Maar goed het is niet zo.
+1/-2

1 jaar geleden
die concurrentiestrijd heeft hij al gewonnen,Rensch kan altijd nog naar het veteranenteam van Ajax, wat is die (super helaas) slecht geworden en een super belabberde mentaliteit.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bertjek boomen branco brobbey elsimao farioli halven hato henderson hlynsson jim jong kiki koeman kroes linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst