Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Wij maakten goede goals, zij profiteerden van onze individuele fouten'

31 juli 2022 00:34

Daley Blind was het in gesprek met ESPN eens met de opmerking dat Ajax in de eerste dertig minuten uitstekend speelde. "We hadden de wedstrijd onder controle en kwamen goed op voorsprong. We maken een fantastische goal, maar vanuit het niets valt die 1-1", aldus Blind. "Vlak voor rust viel ook nog die 2-1, maar ik weet eigenlijk niet meer wat er gebeurde. Je moet die voorzetten gewoon eruit halen. Wij hebben goede goals gemaakt deze wedstrijd, terwijl zij geprofiteerd hebben van onze individuele fouten."

Volgens Blind was het dan ook niet terecht dat PSV won. "Ze waren niet de betere ploeg. Ook in de tweede helft begonnen we sterk en maken we een goede goal", zo gaf hij aan. "Toen die rode kaart viel, wisten we wel dat het nog heel lastig zou gaan worden."

Gevraagd werd aan de verdediger wat de afspraken waren bij de kopgoals, omdat Til twee keer uit de rug van Álvarez kon lopen. "Elke situatie is anders. De eerste goal was heel anders dan de tweede", zei hij daarover. "Je moet gewoon de voorzet eruit halen tegen een kopper als De Jong of Til. Je moet uiteraard gewoon jouw man volgen. Als er een middenvelder bij jou wegloopt, moet je meelopen. Loopt er een spits bij mij weg, ben ik daar verantwoordelijk voor."
Discussieer mee op de forums


Tags

blind profiteerden til alvarez espn jong kopgoals kopper meelopen wegloopt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.532 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acceptabel achterover affluiten antony baad baresi begeleiding box conceicao eredivisie fier gakpo hag ihattaren jcdebest jeroene jong koen lucca messi monaco pingelt rangers redeneer reteslecht schreuder spelbos vanenburg vasovic veerman