Transparent
Inloggen
Sluiten

Nederland behoudt 2 CL & 4 UEFA-Cup plaatsen

15 oktober 2003 19:11 - UEFA.com

Verslaggever: JV

Hoewel Nederland ten koste van Portugal weer een plekje gezakt is op de UEFA ranglijst, behoudt het voor het seizoen 2004/05 het recht op twee Champions League plaatsen en vier UEFA-Cup plaatsen. Nederland is nu achtste op de ranglijst waardoor de vier Nederlandse deelnemers voor de UEFA-Cup nog net geen voorronde wedstrijden hoeven te spelen. Zou Nederland nog een plaatsje zakken dan is dat wel het geval en moeten er ook meteen twee UEFA-Cup plekken ingeleverd worden.

Bij de eerste zes landen op de UEFA ranglijst is er niets veranderd. Op plaats 9 en 10 hebben Schotland en Turkije stuivertje gewisseld waardoor de kampioen van Schotland rechtstreeks en de vice-kampioen voor de 3e voorronde van de Champions League geplaatst is. Dit seizoen moesten Celtic en Glasgow Rangers zich nog via de 3e en 2e voorronde zien te plaatsen. Dat is nu dus toebedeeld voor de Turkse topclubs.

Meer op UEFA.com




Tags

uefa nederland voorronde schotland celtic glasgow plaatsje portugal rangers toebedeeld turkije

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht