Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax meldt koop Francisco Fernandes Conceição

21 juli 2022 20:31 - Ajax
Foto: Pro Shots

<b>Ajax meldt koop Francisco Fernandes Conceição</b>; image source: Pro Shots

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar vanavond meldt Ajax dat het tot overeenstemming is gekomen met FC Porto over de transfer van Francisco Fernandes Conceição. Het negentienjarige talent tekent in Amsterdam een contract voor vijf seizoenen. De club zelf meldt geen transfersom, maar vermoedelijk gaat het om ongeveer 5 miljoen euro.

De zoon van FC Porto trainer Sergio Conceição doorliep de jeugdopleiding van Sporting en werd vervolgens via de partnerclub Padroense door FC Porto gehaald. Daar ontwikkelde hij zich stormachtig tot een vaste waarde. Hij is onder andere de op één na jongste FC Porto speler in een Champions League wedstrijd (tegen Juventus).

Meer op Ajax




Tags

conceicao porto fernandes francisco juventus negentienjarige padroense partnerclub sergio sporting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Heel blij mee. Welkom! 😄
+5/-0

1 jaar geleden
Heeft Messiaanse bewegingen en dribbels in huis.
+4/-0

1 jaar geleden
Daar kan je je geen buil aan vallen
+3/-0

1 jaar geleden
Ze druppelen nu wel binnen 😂😂
+3/-0

1 jaar geleden
Welkom. Dit is echt een koopje.
+3/-0

1 jaar geleden
Nooit voor mogelijk gehouden een dergelijke transfer.
+3/-0

1 jaar geleden
Gaat hij gebruikt worden of word het weer een bankzitter net zoals ze bij Martinez en Alvarez deden.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is aan de trainer en zal ook afhankelijk zijn of Antony nog verkocht zal worden. Sommige spelers (zoals Martinez en Alvarez) moeten groeien in hun spel voordat ze mee kunnen met het technische spel van Ajax. Deze jongen is 19 jaar, dus dan kan hij best een jaartje nodig hebben voordat hij er echt staat. Misschien verrast hij net zoals Antony en is hij meteen een aanwinst, ik ben erg benieuwd!
+3/-0

 
1 jaar geleden
Bedoel je Martinez die onlangs voor maximaal 67 miljoen vertrokken is en Alvarez die afgelopen seizoen een vaste basisplaats had?
+3/-0

1 jaar geleden
Als hij de volgende topper wordt is 5 miljoen inderdaad een koopje, eerst maar afwachten hoe hij zich bij Ajax gaat ontwikkellen.
Betekend dit dat Anthony nog weggaat voor 31 Augustus?
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik mag hopen van niet. Voorin is de kwalitatieve spoeling al aardig dun. Tenzij Ajax zo snel mogelijk van zijn beste voorhoede spelers af wil? Maar verkoop ze dan liever na groepsfase CL omdat er enorme financiële winsten vallen te halen.

In feite hadden ze ook Martinez pas in de wintertransferwindow moeten verkopen omdat de CL belangen voor Ajax groot zijn. Kom je door? Stijgt de waarde van de spelers alleen maar verder mee.

Misschien is het vanuit financieel oogpunt zelfs lucratiever om in de winterstop je slag te slaan. Verkopen/inkopen - aan een nieuw team te bouwen i.p.v van in de zomerstop.
+1/-0

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

(...) Betekend dit dat Anthony nog weggaat voor 31 Augustus?



Laat Antony zich eerst eens verder ontwikkelen.
Met rechts kunnen voetballen en wat maniertjes afleren.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Daar kan ik je geen ongelijk in geven. De trekjes van Antony is weer een ander verhaal. Conceicao doet overigens ook alles zo'n beetje met links. Hij gaat alleen wat vaker buitenom dan alleen binnendoor.

Tot dus ver kijk ik alleen wat we aan aanvallend vermogen op de flanken kunnen zetten richting 6 september CL groepsfase. Dan denk ik dat Ajax gevaarlijker is met Bergwijn op links en Antony rechts. Zijn beiden razendsnel. Meer ervaring en international.

Conceicao moet daar nog naar toe groeien. Hij heeft niet die opstartsnelheid maar wel technisch sterk, dribbelaar, overzicht. Hopelijk zien we hem binnenkort een keer meespelen. Verwacht niet dat dat morgen al is maar wie weet?
+1/-0

1 jaar geleden
Rare move van die Portugees: je vader trainer van het eerste en alles zit je mee en toch ga je weg. Als het maar geen tweede Dani wordt. Ik hoop dat ik ongelijk heb.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Porto speelt 4-4-2, dus zonder buitenspelers en de meeste keren speelde hij als invaller. Ajax of Porto scheelt qua niveau niet veel, maar het spelsysteem van Ajax past veel beter bij hem.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dan zal het wel een miskoop gaan worden. Nogmaals een pareltje laat een club als Porto niet zo makkelijk gaan. Die club is de springplank naar grote clubs in o.a. La Liga. Porto heeft ook internationaal gepresteerd, zijn geen vliegenmeppers die op een paar euro s zitten te wachten. Luis Figo kon ook op meerdere posities spelen om maar een willekeurige Portugees te noemen ;)
+2/-1

1 jaar geleden
Goed teken dat zo een Europese talent kiest om naar Ajax te gaan, Ajax krijgt een steeds betere naam!
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos