Transparent
Inloggen
Sluiten

Bergwijn: "voor PSV is de wedstrijd tegen Ajax beladen"

20 juli 2022 11:11 - AD
Foto: Pro Shots

Bergwijn: "voor PSV is de wedstrijd tegen Ajax beladen"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad sprak in Oostenrijk met Ajacied Steven Bergwijn. De miljoenenaankoop vertelt openlijk over zijn moeilijke periode bij Tottenham Hotspur en de lange onderhandelingsperiode om de overstap naar Ajax te kunnen maken. De spits kijkt vooruit naar het weerzien met zijn oude club PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal: "Dat zal ik onze jongens ook nog wel meegeven, hoe deze wedstrijd daar leeft. Voor PSV is het beladen. Daar zijn ze er twee weken van tevoren al mee bezig. Dit is voor hun dé wedstrijd, ja, dat denk ik wel. Wij moeten gewoon naar onszelf kijken. Dan kunnen we iedereen verslaan", aldus Bergwijn, die verder aangeeft het liefst op links te spelen: "Daar voel ik me vrijer."

Meer op AD




Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn miljoenenaankoop onderhandelingsperiode oostenrijk tottenham weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
PSV is sowieso altijd bezig met Ajax echt altijd. Kijk maar eens op hun forums hoe vaak je de naam Ajax tegen komt. Triest clubje. Geld beuren via allemaal vage constructies en nu hoog van de toren blazen dat ze titelkandidaat nr 1 zijn. Op helemaal niets gebasseerd. Luuk de Jong gaat geen bal krijgen van die renners op de vleugels en Simons is nog geen 5% van een Gotze. Gotze had namelijk wel spelinzicht.
Ach shit nu ben ik met PSV bezig... de pot verwijt de ketel.
+6/-0

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
Vind ook dat Bergwijn het beste op links tot zijn recht komt. Met Antony op rechts zit het op de flanken wel goed.

8 juli was eerste trainingsdag Bergwijn. Nou ja training, meer een kennismaking.
Inmiddels zal hij plusminus 60% wedstrijdfit zijn maar liep gisteren met bal van zijn verdediger weg alsof hij er niet stond. Ronde af met een voorzet uit het boekje waarna Kudus hem inkopte. Mooiste moment van de wedstrijd.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Maar hoe waren de overige 89 minuten?
Heb de wedstrijd niet gezien, maare ben erg benieuwd hoe hij gespeeld heeft.
Dat jouw moment een hoogtepunt was, dat geloof ik graag, maar als hij de overige 89 minuten onzichtbaar was, of juist veel balvlies heeft geleden, dan doet zo'n hoogtepunt mij niet veel
+1/-0

 
1 jaar geleden
RB zat er van meet af aan bovenop. Hier en daar over de scheef. Zijn ook een stuk verder in de voorbereiding. Zij spelen overmorgen al hun eerste competitiewedstrijd.

Bergwijn verder niet zeer opvallend behalve dat moment. Dan zie je alvast waar toe hij in staat is op wat zal het zijn? Ik denk dat hij zit rond de 60%. Man heeft een enorme versnelling en daarbij technisch aan de bal vrij goed.

Taylor en Kudus speelde een aardige partij. Allebei gescoord. De manier waarop was gericht en overtuigd. Kudus dus ingekopt uit een aangemeten voorzet van Bergwijn, en Taylor schoof hem cool in nadat Ajax een paar één tweetjes had opgezet rond de zestien dwars door het centrum heen, Salzburg uitgespeeld..

Meesten vaste waarden werden rond de 60ste minuut gewisseld waarna een stuk of acht tweede elftalspelers werden ingebracht. Alleen Klaassen bleef staan. Overigens goed dat Schreuder dit doet! Alleen snap ik als meerdere hier niet waarom Magellan nog word opgesteld?

Het werd daarna wat slordiger, o.a. te onrustig, gehaast, meer onnodig balverlies. Fitz Jim hield zich aardig staande tussen het geweld van RB. Je zag dat Salzburg aanvoelde dat er meer in zat maar kon niet doordrukken. Verloor alsnog met 3-2.
+1/-0

 
1 jaar geleden
En de steekpass van Bergwijn op Wijndal waaruit de penalty voor de 0-1 kwam.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Juist. Met die actie trok Bergwijn deze keer binnendoor langs zijn tegenstander ipv buitenom;-) Die verdediger heeft geen fijne dag gehad
+1/-0

1 jaar geleden
Bergwijn had zich daar ook goed aangepast.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal