Transparent
Inloggen
Sluiten

Transfersom Brobbey loopt op: 20 miljoen

20 juli 2022 10:37 - Sky
Foto: Pro Shots

Transfersom Brobbey loopt op: 20 miljoen; image source: Pro Shots

Sky Sports meldt dat Ajax en RB Leipzig tot elkaar zijn gekomen met betrekking tot de transfer van Brian Brobbey. De vorig jaar transfervrij overgestapte Ajacied kost de Amsterdammers nu naar verluidt 20 miljoen euro om terug te halen. Dat is meer dan de 17 miljoen die vorige week nog door het geruchtencircuit ging. Ajax-trainer Schreuder sprak eerder de hoop uit nog op het trainingskamp in Oostenrijk enkele aankopen te kunnen laten aansluiten; Brobbey zou er daarvan één kunnen zijn.

Meer op Sky




Discussieer mee op de forums


Tags

brobbey geruchtencircuit leipzig oostenrijk schreuder sky trainingskamp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Waarom gaat Ajax zover voor deze speler?
Ik zie hem graag komen, maar 20 miljoen?!
+5/-0

 
1 jaar geleden
Dat is het lot van een club met veel geld.
+4/-0

1 jaar geleden
Kappen met die gast! Hij is geen €20 miljoen waard.

Of €3 miljoen en €17 miljoen aan bonussen.
+5/-2

1 jaar geleden
Ajax en RB. Niet echt een fijne ervaring. Ik hoop dat we één van de twee RB's in de groep krijgen met de CL loting. Allebei mag ook want voor mijn gevoel valt er wat af te rekenen.

Dat word dan 2.8 miljoen per overwinning x 4 = 11.2 miljoen om terug te vorderen.
+6/-0

1 jaar geleden
Jong, talentvol, beresterk, doelgericht, ken Ajax door en door. Ik ben blij met Brobbey, een beter afmaker dan Haller. RB lacht zich rot nu. Wij ook straks als Brobbey voor het dubbele weggaat.
Heeft zich al bewezen tegen PSV en de EL. Prima spits.
Dat het zo gelopen is allemaal is jammer en een dure leerschool voor Ajax.
Welkom Brobbey!!
Dat je maar mag vlammen.
+5/-1

 
1 jaar geleden
Zo is het! Ik denk dat het bij onze medesupporters vooral pijn doet omdat het een jeugdspeler is die wij zelf hebben groot gemaakt. Een principekwestie. Leipzig heeft niets gedaan aan de ontwikkeling van Brobbey en kan op die manier 20 miljoen bijschrijven. Maar zo moeten wij niet redeneren. De vraag is: kan je een spits ergens vandaan halen met dezelfde kwaliteiten van Brobbey -die in het Ajax jasje past - voor een lager bedrag? Ik denk het niet, dus sta ook achter deze transfer. Ik bedoel, we betalen meer voor Bassey zo, op basis van de Schotse competitie, dat is toch een groter risico?
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het doorverkooppercentage zint mij niet. Misschien een vriendendealtje maken met United om hem voor 1 miljoen op te pikken met terugkoopoptie van 2 miljoen.

Zou mooi zijn als de traditionele topclubs de handen ineen slaan om wat poepclubs aan te pakken.
+4/-0

1 jaar geleden
Totaal zinloze aankoop. Tot een miljoen of 5 is het rendabel, elk bedrag daarboven moet je niet doen. Je hebt met Bergwijn een speler die ook in de spits kan, beter is dan Brobbey, en heb je een back up nodig, een plan B, dan is er zoveel meer te halen dat niet zielig op de bank gaat zitten. 20 miljoen voor een speler die niet goed genoeg is voor RB, en slechts een handvol goals voor Ajax heeft gemaakt is het gewoon niet waard. Daar komt dan nog bovenop dat hij vorig jaar Ajax zelf bedrogen heeft. Ja nu heeft hij spijt, maar dan moet hij het verschil zelf maar bijleggen of Raiolas familie wat van de erfenis vragen.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Als Brobbey fit blijft, schiet die er meer in dan Haller dit seizoen.
+1/-1

 
1 jaar geleden
"Als" is dan ook gelijk de grote gok.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Die blijft niet fit. Hij heeft niet het lichaam van een voetballer.
+1/-0

1 jaar geleden
Los van de kwaliteiten van Brobbey die hij ongetwijfeld heeft vind ik het na een jaar terughalen van een speler die zich nog maar tot op zekere hoogte bewezen heeft voor 20 miljoen gewoon absurd. Voor iemand met zijn fysiek vond ik hem merkwaardig vaak geblesseerd afgelopen jaar en ik moet ook nog maar zien dat hij voor meer dan 20 verkocht gaat worden.
+4/-0

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

(...) Voor iemand met zijn fysiek vond ik hem merkwaardig vaak geblesseerd afgelopen jaar (...)



Juist niet. Hij heeft niet het lichaam van een voetballer. Hij draagt veel te veel spiermassa mee. Dat staat wendbaarheid alleen maar in de weg en kost extra kracht en energie.
+1/-0

1 jaar geleden
Verkoop je over 2 jaar voor 60 miljoen waar is t probleem!
+2/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal