Transparent
Inloggen
Sluiten

"Tagliafico tekent 3 jaar bij Lyon" [update]

19 juli 2022 11:43 - L'equipe
Foto: Pro Shots

"Tagliafico tekent 3 jaar bij Lyon" [update]; image source: Pro Shots

Het Franse L'Equipe meldt dat Ajacied Nicolas Tagliafico op het punt staat op een contract te tekenen voor drie seizoenen bij Olympique Lyon. De nummer 8 van afgelopen seizoen in de Ligue 1 kwam al eerder met Ajax een transfersom van ongeveer 4 miljoen overeen, maar was nog niet akkoord met de Argentijns international zelf. Nu Ajax Wijndal heeft aangetrokken en Lyon Léo Dubois laat gaan naar Galatasaray, lijken de partijen wel tot elkaar te komen.

[UPDATE] In Nederland wordt door De Telegraaf en VI ontkend dat het al zover is. Tagliafico traint vandaag gewoon mee op trainingskamp in Oostenrijk en zou nog nadenken over zijn toekomst.

Meer op L'equipe
Tags

lyon tagliafico dubois equipe galatasaray leo ligue nederland oostenrijk telegraaf trainingskamp wijndal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Jammer dat hij zo graag weg wilde dat hij zelfs voor een mindere club kiest. Kan me niets anders bedenken dan dat hij zich zwaar ondergewaardeerd heeft gevoeld afgelopen seizoen.
+6/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Hier begrijp ik wérkelijk niks van.
Niet eens europees spelen.
+5/-0

2 maanden geleden
Zo jammer dit. Schuld van Ten Hag dat hij Ajax per se wil verlaten.
+7/-1

2 maanden geleden
Ja onbegrijpelijk ergens. Hij wil weg en dan had ik hem iets meer gegund dan Olympique Lyon. Had Peter Bos er niet gezeten hadden ze waarschijnlijk nooit aangeklopt, maar goed, Taglio wil spelen en die garantie heeft ie mogelijk gekregen. Voor hem alleen geen CL.

Zit tot dus ver ook weinig beweging in die club. Vorig seizoen 8ste geworden. Inkomsten 0. Uitgaven 4,25 miljoen.
+2/-0

2 maanden geleden
Als dit waar is, begrijp ik er helemaal niets van. Het is dan echt een keuze op basis van geld, want ze spelen dit seizoen niet Europees en spelen ook zeker niet mee voor de nationale prijzen. Het is ook nog vroeg in de transferperiode, dus vanwaar de haast? Op basis van zijn kwaliteiten verdient hij het om bij een betere club te spelen.
+2/-2

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Absoluut niet op basis van geld. Hoe hij afgelopen seizoen is behandeld zal een grotere rol spelen en ook het halen van Wijndal. Had de helft van die 10 miljoen dan geinvesteerd in Tagliafico als tekengeld ofzo bij contractverlenging of een salaris upgrade om hem te behouden. Maar ja, die jongen is zo een beetje bij het grofvuil gezet afgelopen seizoen, terwijl hij eigenlijk de beste LB was in de selectie. Geen wonder dat hij weg wil.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Ik ga er al een tijdje vanuit dat Tagliafico deze zomer hoe dan ook bij Ajax zal vertrekken (en ik denk dat Ajax dat ook doet). In mijn stelling dat een eventuele keuze voor Lyon puur op basis van geld is, speelt Ajax eigenlijk nauwelijks een rol. Als het waar was, snapte ik niet dat Tagliafico nu - zo vroeg in de transferperiode - al een keuze voor Lyon zou maken, omdat hij in mijn ogen de kwaliteiten heeft om bij een betere club te spelen. Dus áls hij nu al voor Lyon zou kiezen, acht ik de kans groot dat dit geldgedreven is. In de update viel al te lezen dat het allemaal nog niet zover is. Zou ik ook verstandig vinden van Nico.
Verder heb je gelijk dat hij schandalig is behandeld. Dat heeft hij, met zijn staat van dienst voor Ajax, niet verdiend. Overigens snap ik wel dat er nog een LB is aangetrokken. Als een medewerker van mij zo nadrukkelijk benadrukt dat hij weg wil, ga ik ook op zoek naar een vervanger. Op een gegeven moment moet je je ook afvragen of iemands intrinsieke motivatie nog wel voldoende is om met elkaar te blijven samenwerken. Geld is uiteindelijk ook maar een korte drijfveer. De vervanger voor Nico had wat mij betreft geen Wijndal hoeven zijn, maar ik hoop dat hij me positief kan verrassen. Je hebt zomaar kans dat Wijndal een basisplaats op het WK krijgt (ik denk dat Malacia in zijn eerste seizoen bij Man U niet veel zal spelen) en dan is hij misschien wel meer dan het dubbele waard dan wat Ajax ervoor heeft betaald.
+1/-0

2 maanden geleden
Tsja, de voorgaande reacties zeggen genoeg.

Zou zijn ego door zijn reserverol vorig seizoen dan dusdanig zijn gekrenkt? Heeft Schreuder dan niet het vermogen om Nico te overtuigen van de sportieve voordelen die Ajax heeft tov Lyon? Durft Schreuder Nico niet te laten concurreren met Wijndal? Ik zou Nico namelijk altijd boven Wijndal verkiezen in minimaal alleen de CL wedstrijden.

Zonde.
+6/-0

maas1plas (geschorst)
2 maanden geleden
klopt de schuld van ten hag dat hij weg gaat zonde
+4/-1

2 maanden geleden
Eindelijk.
Hij wilde vertrekken bij Ajax al 3 jaar lang.
Daarbij wilde hij vooral naar Barcelona.
Barcelona wilde hem echter niet in de afgelopen 3 jaar.
Barcelona wilde hem echter zelfs niet voor 4 miljoen euro.
Nu heeft Nico dan zijn transfer naar een club die hem wél graag wil hebben.
Het is geen topclub in Europa, maar is Nicolaas blijkbaar ook niet goed genoeg voor de échte top in Europa. Soms moet je ook blij zijn met wat je hebt.
+2/-2

 
2 maanden geleden
Klopt hij gaf ten tijde van het vertrek van de light de Jong al aan dat hij een volgende stap wilde maken naar een topclub. Jammer voor hem is het uiteindelijk geen topclub geworden.
+2/-0

2 maanden geleden
Tagliafico gaat zogenaamd elk jaar weg. Ik trap er niet meer in. Die voetbalt hier nog als Tadic de coach is en neemt het waarschijnlijk daarna van hem over.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Liever dat dan spelers die beloven te blijven en bij de eerste de beste bod foetsie!
+3/-0

2 maanden geleden
Gevalletje vraag en aanbod, pakt gewoon veel gele kaarten daarom geen topspeler.
+1/-2

2 maanden geleden
Had Ado den haag hem niet willen hebben dan?
+1/-0

2 maanden geleden
Snap ik niks van.
Met afstand de beste vleugelverdediger en met een bakkie gif wat je goed kan gebruiken in de CL en toppers.
+1/-0

5 weken geleden
Fico Top Ajax Speler . Geeft Nooit Op . Erg Jammer / Onbegrijpelijk , Dat Ten Hag Hem Op De bank Gezet heeft.
Daardoor vertrekt Nu Een Hele Goed Voetballer en Mens !

Baal hier Enorm van.

Maar Gun Fico Het Beste ( een club Waar hij Gewaardeerd wordt en wel kan Spelen ).
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.533 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ajaxlogo amateur antony bag benitez blind daz delcampo everton fier jeroene jong kiki koen lidus logo oranje passie salieman samenspel sar schat smurf spelbos topper verkoopcijfers versies vormgeving wijndal ziel