Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax gelijk tegen Eupen bij debuut Bergwijn, Wijndal

15 juli 2022 14:57

Ajax heeft vanmiddag het oefenduel met KAS Eupen niet kunnen winnen. De Amsterdammers maakten tenauwernood 6 minuten voor tijd de gelijkmaker via Kudus, waardoor het duel eindigde met 1-1. De Belgische club was vlak na rust door een doelpunt van Prevljak nog op voorsprong gekomen.

De grote aankopen Steven Bergwijn en Owen Wijndal waren allebei in de basiself begonnen en maakten daarmee hun debuut. Ze speelden echter maar één helft mee en maakten de doelpunten niet meer mee. Ajax vertrekt nu richting Oostenrijk, om daar nog te oefenen tegen Red Bull Salzburg en Eintracht Frankfurt.
Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn eupen wijndal basiself eintracht frankfurt kudus oostenrijk owen prevljak salzburg tenauwernood

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Geen Antony, geen Ihattaren én nog geen nieuwe spits. Hoe gaat Schreuder de aanval neerzetten? Tadic als aanspeelpunt in een 4-3-3 met de Berg'jes vanaf de flank? Of Tadic en Bergwijn voorin, met Klaassen als valse spits daartussen? Of Bergwijn in de punt?

Alvarez en Klaassen samen op het middenveld vind ik wel een beetje problematisch. Veel te weinig creativiteit. Dus mijn voorkeur met de genoemde basiself dan om Klaassen in de aanval te zetten. Genoeg ruimte voor zijn loopacties richting de 16.
+2/-0

2 maanden geleden
1-1. We kunnen voorzichtig spreken van crisis in Amsterdam. Komen we dit nog te boven?!
+3/-3

2 maanden geleden
Schaam je , ik schaam me ! Kas Eupen in deze formatie! Komt niet goed! Sorry fans
+1/-2

2 maanden geleden (gewijzigd)
Geen spits, geen doelpunten. Tsja, zo ingewikkeld is het toch niet. En met dat eeuwige gewissel kom je ook nooit tot een ingespeeld team. Maak je keuzes Schreuder en laat die 11 eens een hele wedstrijd spelen. Red Bull Salzburg maakt gehakt van het huidige Ajax.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Goede oefenwedstrijd tegen een tegenstander die er een moeilijk bespeelbare formatie op na houdt.

1e helft:

Vanwege het hoog vastzetten en hoog verstoren van de opbouw van Ajax door Eupen moest het even anders dan wel goed neergezet worden en dat lukte waardoor Ajax langzaam aan dominanter en dwingender werd.

Ook de toenemende felheid en bravoure sprak me erg aan.
Vanwege het gebrek aan ruimte kon er niet of nauwelijks gecombineerd worden maar wanneer dat wel lukte werd Ajax direct gevaarlijk.

Een doelpunt was dan ook een mooie beloning geweest.

2e helft:

De overgebleven starters inclusief de wissels gaven de moed niet op, bleven rustig en overzichtelijk voetballen waardoor alsnog de gelijkmaker viel.

Bergwijn:

Goed en sterk in de duels, ook goed aanspeelbaar en goed in de combinatie. Qua aanspeelpunt niet van de bal te krijgen en er kon daardoor ook prima door worden gevoetbald.

Wijndal:

Niet veel van gezien maar wel vol lef voorin te vinden en een schot op goal dus dat zijn goede tekens als je net bij een grote club bent waar de eisen qua prestatie heel hoog zijn.

Berghuis op rechtsbuiten:

Naar omstandigheden met twee schoten op goal de positie goed ingevuld.
Toen de ploeg er echt zin in kreeg begon Berghuis ook beter te voetballen.

Daramy: Bedrijvig maar nog steeds wat ongecoordineerd. Had meer ingezeten.

Kudus: Pakt als middenvelder een doelpunt mee dus een prima teken.

Had de basisploeg van de 1e helft kunnen blijven staan dan was op basis van het uiteindelijke krachtsverschil de overwinning een feit geweest maar aangezien het een oefenduel betrof doet dat, vind ik, niet ter zake.

Op naar de volgende! 😎👍
+5/-0

2 maanden geleden
Ik zeg het al zolang. Je kunt niet ongestraft zoveel goede spelers verkopen/laten gaan. Ajax is terug in de tijd voor overmars. Toen keizer trainer was. Daar moest ik aan denken toen ik de wedstrijd zag.
+4/-4

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ten Hag out! Oh, wacht.

Maar ja, geen schande. Als ze Ajax zien, krijgen ze het in Eupen op hun heupen.
+3/-1

2 maanden geleden
Paniek! Nee, natuurlijk niet. Dit zijn oefenpotjes waarin Schreuder kan zien wat voor kwaliteiten de spelers hebben, samenstellingen testen, kijken welke spelers chemie met elkaar hebben. Uiteraard heeft hij geleerd van de opstellingen van Ten Hag, maar hij wil bijvoorbeeld ook zien hoe een Berghuis op de flanken zou functioneren. Er zijn namelijk veel andere gegadigden voor nummer 10 (Klaassen, Kudus, Ihattaren, Unuvar). Zo’n pot gaat niet om winnen of verliezen, maar om spelers wat ritme te geven en voor een trainer lekker te experimenteren. Eerste test waar het resultaat er toe doet is de Johan Cruijff schaal. Het was overigens wel zichtbaar dat er een “nummer 9” ontbrak, een aanspeelpunt voorin. Brobbey of een andere fysieke spits is na het vertrek van alles spitsen (Haller, Brobbey en Danilo) noodzakelijk.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Weinig reden tot paniek wat mij betreft, serieuze deel van de voorbereiding in Oostenrijk moet nog beginnen. Spelers zitten nu amper op 50-60 procent en Schreuder is nog volop aan het uitproberen. Straks als de keuzes gemaakt zijn en de vastigheden worden ingeslepen, zal je een heel ander Ajax gaan zien.

Als je dan bijvoorbeeld nog een Dolberg (mag weg bij Nice) en een Brobbey (voor een normaal bedrag) erbij kunt halen, alsmede een rechtsback (transfervrije Serge Aurier?), een vervanger voor Martinez (Matvienko? / Kaplan?) en Conceicao voor achter Antony (of als vervanger als Antony ook nog gaat), dan staat er weer een prima selectie.

Ook belangrijk dat jongens als Timber en Salah-Eddine nog gaan bijtekenen. De nieuwe contracten voor Ünüvar en Taylor zijn in dat kader ook zeer positief.

Gorter (Pasveer) - Aurier (Rensch), Timber (Schuurs), Blind (Matvienko), Wijndal (Salah-Eddine) - Klaassen (Alvarez), Tadic (Berghuis), Kudus (Taylor/Ihattaren) - Antony (Daramy/Conceicao), Dolberg (Brobbey), Bergwijn (Ünüvar).

Jongens als Regeer, Fitz-Jim, Van Axel-Dongen, Hansen, Kjaer, Dall en Rasmussen kun je dan op gezette tijden kansen geven.
+2/-0

2 maanden geleden
Iedereen zal me wel voor gek verklaren, maar speel de komende 2 wedstrijden eens met Kudus in de spits. Ik ben ervan overtuigd dat deze jongen wanneer hij vertrouwen en speelminuten in de spits krijgt hij een completere spits wordt dan Brobbey. Zolang we nog geen aanspeelpunt hebben maak gebruik van Kudus. Tadic is op zijn best links aan de zijlijn.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Bergwijn zou ook in de spits kunnen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Zeker. Hamstra had het er ook al over in een interview aangaande Bergwijn.

Vond het wel grappig dat Hamstra het woord overwinteren CL niet liet vallen.
Hij had het over dromen najagen. Ha ha. Hoe hoog ze de lat neerleggen voor komend seizoen liet hij nog ff in het midden.

En gelijk heeft ie voor zover de selectie nog niet compleet is, moet je daar ook nog geen uitspraken over doen.

https://www.ajax.nl/artikelen/hamstra-voor-technische-mensen-zijn-dit-de-mooiste-en-meest-boeiende-weken/link
+2/-0

 
2 maanden geleden
Kudus schonk Taylor met een heerlijke hakbal een goede schietkans.
Na een minstens even heerlijke passeerbeweging schoot Kudus de paal zowat doormidden.
Uiteindelijk was het het dan ook terecht Kudus die de gelijkmaker scoorde.
Een van de weinige lichtpuntjes was hij in deze voor de rest matige wedstrijd.
Net zoals op het einde van vorig seizoen geen creativiteit vanaf het middenveld.
Of het dan als spits is of als middenvelder maar Kudus liet zien dat hij die creativiteit wel heeften dus moet spelen.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind Kudus ook een prima speler (maar geen spits). Hij liet het zien in zijn eerste seizoen tot hij geblesseerd raakte.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik zou hem ook op het middenveld zetten. Kracht, techniek, actie, creativiteit en het spel kunnen versnellen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Eens. Meppen was niks, Paderborn was niks, en Eupen was niks.

Twee weken voor een belangrijke wedstrijd en er wordt nog steeds gespeeld met Klaiber, Magallán en Pirie achterin. Zeer verontrustend.
+1/-0

2 maanden geleden
Die Franciso Conceicao, talent van Porto, schijnt naar Ajax te komen. 19 jaar aanvaller voor 5 miljoen. Bericht vanochtend.
Tevens schijnt Ajax belangstelling te hebben Memphis Debay. Schijnt nu nog 20 miljoen te moeten kosten.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Niet mijn favoriet, echter als ik een spits moest kiezen tussen Brobbey en destijds Haller, dan zou ik voor Depay gaan. Dan heb je met Wijnberg op links en Antony op rechts een aardige voorhoede staan.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.533 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ajaxlogo amateur antony bag benitez blind daz delcampo everton fier jeroene jong kiki koen lidus logo oranje passie salieman samenspel sar schat smurf spelbos topper verkoopcijfers versies vormgeving wijndal ziel