Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax en Manchester United naderen akkoord over transfersom Lisandro Martínez'

13 juli 2022 22:33 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax en Manchester United naderen akkoord over transfersom Lisandro Martínez"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Ajax en Manchester United een akkoord naderen over de transfer van Lisandro Martínez. Manchester United wil een transfersom betalen die inclusief bonussen uitkomt op bijna 55 miljoen euro. Door tussenkomst van algemeen directeur Edwin van der Sar zijn alle partijen dichter tot elkaar gekomen. De verwachting is dat donderdag alle details afgerond kunnen worden.

Aanvankelijk was voor Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar een transfer van Martínez onbespreekbaar, maar omdat Ajax aanvankelijk niet mee wilde werken en Arsenal en Manchester United tegen elkaar opboden ging het bedrag snel omhoog. Enkele weken geleden begon Arsenal met een openingsbod van 25 miljoen euro met 5 miljoen euro aan bonussen. Bij de directie en de raad van commissarissen kwam bovendien ook het besef dat het niet akkoord gaan met een bedrag van boven de 50 miljoen euro niet te verantwoorden zou zijn. Ook gekeken naar het feit dat David Neres in 2019 voor 50 miljoen euro naar China kon vertrekken en hij uiteindelijk twee jaar later voor 12 miljoen naar Shakhtar Donetsk ging.

De clubleiding van Ajax bleek uiteindelijk ook gevoelig voor het verhaal van Martínez zelf, die eiste dat er op zijn minst geluisterd zou worden naar Manchester United. Bij zijn contractverlenging in oktober van vorig jaar wilde de verdediger een gelimiteerde transfersom van 30 miljoen euro opnemen in zijn contract. Dit werd door toenmalig directeur Marc Overmars afgewezen, maar wel werd de mondelinge toezegging gedaan dat hij bij een bod van 40 miljoen euro wel mocht vertrekken.

Meer op Telegraaf.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

martinez naderen arsenal china donetsk eiste geluisterd gerry hamstra huntelaar mondelinge neres opboden openingsbod overmars sar shakhtar telegraaf toezegging verantwoorden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Jammer maar graag inclusief percentage doorverkoop a.u.b..
+3/-0

2 maanden geleden
Heel slecht voor Ajax. Champions League zou al niets worden en nu zeker niet en ze krijgen het nu in de competitie beremoeilijk.
Voorspel december ontslag Schreuder en paniek aankopen.
+4/-3

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Het nieuwsbericht vandaag aangaande mogelijke opvolger, Mykola Matvienko, kwam bij mij al over als PANIEK in de tent.

Wetende dat de scouting nog 45 dagen de tijd heeft op de transfermarkt om ergens wat beters vandaan te halen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
'Nieuwsbericht' of 'gerucht' ... ?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Bingo.

Laten we het in dit geval maar houden op een gerucht. Scheelt mij weer een nachtmerrie.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Daarnaast zou het ook om het huren (eventueel met optie tot koop) van een jongen met ervaring kunnen gaan als backup voor Blind/Rensch. Wellicht kijken ze ook nog verder voor een nieuwe parel ?? Allemaal nog iets te voorbarig, even afwachten zou ik zeggen.
+1/-0

2 maanden geleden
Het is het lot van de kleine competitie om altijd je beste spelers kwijt te raken
+3/-0

 
2 maanden geleden
Onbegrijpelijk dat ze dan niet investeren in een scouting die daar oplossingen voor heeft.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Prima punt Koen.

Als Ajax des te meer afhankelijk is van zijn opleiding -en bijbehorend scoutingsnetwerk t.o.v. clubs die er niet wakker van liggen om in een reeks 60 miljoen euro of meer te spenderen, investeer daar dan ook optimaal in. Maak er een centraal giga netwerk van die zich specialiseert.

Aansluitend. Op de dag dat bekend werd gemaakt dat Overmars per staande voet werd ontslagen viel mij op dat een aantal reacties hier spraken van een enorme verlies, omdat Marc vele netwerken tot zijn beschikking had. Dat waren we nu kwijt. Vervolgens word de functie ingevuld door een tweetal, H & H die mogelijk een minder omvangrijk netwerk tot hun beschikking hebben, maar zou dit zo moeten gaan?

Per slot van rekening is de functie van Technisch Directeur tijdelijk. Dus elke keer als er een nieuwkomer word geplaatst ben je mede afhankelijk van zijn netwerk. Is het dan niet beter dat Ajax een scoutinghonk bouwt van een paar honderd vierkante meter of meer ergens op de Toekomst? of er naast? waar voorgoed een fatsoenlijk netwerk word opgebouwd en bijgehouden.

Inclusief vertrekken waar de leiding zich kan terugtrekken, café/restaurant, ontmoeting -en ontspanningsruimte, en wat mij betreft een Situation Room. Iets dergelijks kon nog wel eens meewerken als een volgende Martinez situatie zich aandoet. Mogelijk nog dit jaar.

De TD kan controleren of het algeheel na behoren functioneert en voeren de rest van hun taken uit.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Welke spelers heeft Overmars inmiddels naar Antwerpen gehaald (of was er mee bezig) die buiten het bereik van het netwerk van onze vrienden lag ? Valt tot op heden ook wel mee toch ?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat klopt. Voor Ajax is hoofdscout Henk Veldmaat belangrijk geweest. Toen hij voor Groningen scoutte haalde hij o.a. Luis Suarez. Gehaald door Overmars haalde Veldmate onder meer Davinson Sánchez naar Ajax, naast Martinez, Tagliafico, Antony, Neres en Alvarez. Er zaten ook een paar missers tussen waaronder Maggelan en Orejuela. Maar goed, 100% raak bestaat niet.

Tot dus ver heeft Ajax 20 scouts in dienst. Hoofdscout Veldmate heeft de beschikking over één persoon voor internationale zaken naast 5 anderen. Hoofdscout jeugdopleiding heeft 12 mensen om zich heen waaronder een coördinator en keeperstrainer.

Zie info scouts hier;

https://www.transfermarkt.nl/ajax-amsterdam/mitarbeiter/verein/610link

Hoe dan ook. Ik ken de huidige werkomstandigheid niet maar mocht deze club mensen ergens verspreid een (achteraf)kamertje of bureau tot zijn beschikking hebben in de Johan Cruijff Arena? hetzij op sportpark De Toekomst? Dan word het volgens mij hoog tijd dat er een luxe scoutingscentrum voor hen word opgezet waarbij ze van alle moderne gemakken worden voorzien om het scoutingsnetwerk internationaal uit te breiden en perfectioneren. Ajax heeft de financiële middelen om hetgeen te bewerkstelligen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Jawel, maar in dit geval wel op een goede, gezonde manier. Niet slecht. Opdat Ajax er zowel sportief als financieel sterker van is geworden. Zo zie ik het graag. Ik geloof dat Ajax op deze tour de richting uitgaat waar Overmars en van der Sar eerder over spraken. Dat ze bezig zijn om de kloof met de Europese subtop kleiner te maken. Een mooi streven. Als Ajax daar in slaagt biedt dat des te meer toekomstperspectief.
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
We moeten niet vergeten ,dat bij Marc ook eindeloos kon duren voordat er iemand kwam! En er kwamen er ook niet! Ik heb meer zorgen of Schreuder de juiste persoon is! En waarom niet Ziyech terug halen! Dan maak je t voor Schreuder makkelijker!
+2/-0

2 maanden geleden
Kunnen nu wel vaststellen dat de Telegraaf mijn reactie bij het vorige bericht gewoon heeft overgenomen. Sterker nog, zelfs vd Sar deed het gewoon nog eerder ;-)
+2/-0

2 maanden geleden
Dat is nu de 2e keer dat van der Sar last minute bij een transfer betrokken wordt om eea. vlot te trekken. Eerder al bij Bergwijn. Zou me als technisch directeur daar best gepasseerd over voelen.
+1/-1

 
nieuws-redacteur 2 maanden geleden (gewijzigd)
Denk dat dit niet komt door onkunde van H2 maar omdat ze de bevoegdheden nog niet hebben om onder financiële zaken een handtekening te zetten namens Ajax.

Persoonlijk denk ik dat Klaas-Jan een absolute baas gaat worden als TD. Hamstra kan ik niet zo goed inschatten....
+3/-0

 
2 maanden geleden
Wat een onzin.
Van der Sar heeft een lijntje met ManU, dat heeft geholpen.
Als club en speler hun zinnen hebben gezet op een transfer, dan is er geen houden aan.
+1/-0

 
2 maanden geleden
T gaat niet om een paar duiten!! Heel Ajax wordt geraakt! Van der sar doet t goed komt met dat geld heus wat nieuws
+1/-0

nieuws-redacteur 2 maanden geleden
Hij is niet te houden als Manchester United hem met alle geweld wil hebben, alle registers opentrekt, en Lisandro daar zelf graag op ingaat.
+1/-0

2 maanden geleden
Klasse speler die we gaan missen. Wat ik niet veel lees is dat met het wegvallen van Nico en Martinez we ook veel grinta/passie in gaan leveren. Ook dat was een kracht van de selectie.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ja dat gedeelte ga ik missen maar wie weet? Haalt Ajax een nieuw stel Argentijnse gifkikkers op?

En dan is niet elke Argentijnse voetballer per definitie een gifkikker. Neem Maggelan. Hij lijkt meer op een kip zonder kop noch grinta
+1/-0

2 maanden geleden
HEt is duidelijk. Na het vertrek van Overmars is geld voor Ajax belangrijker dan sportieve successen. We worden ver teruggeworpen. Zoals vóór de Cruyff revolutie. En wat doet een falende V.d. Sar zich met de onderhandelingen te bemoeien? In de tijd van Overmars ondenkbaar!
+1/-5

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
He, we kunnen alsnog één van zijn aankopen op de positie van Martinez neerzetten; Pierie. En als ook Timber wordt verkocht, doen we Magallán of Schuurs maar op die plek. Genoeg reden voor jou om dan blij te zijn, want ook dat is het werk van Overmars toch?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Haha ! Klopt helemaal en hoe lang heeft t geduurd voordat Magallan binnen was!! Ik was toen blij totdat t werkelijkheid werd! Maar van Gaal heeft destijds ook een speler gekocht op videobeelden! Urzaiz wie kent t m niet
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ik wist niet dat Van Gaal in het seizoen 2007-2008 trainer was van Ajax.
+2/-0

2 maanden geleden
Bayern München was toch hét voorbeeld voor Ajax? Dan had Ajax ook met spelers die weg willen voorbeeld aan Bayern moeten nemen! Met Lewandowski houdt Bayern poot stijf👍

https://m.focus.de/sport/fussball/bundesliga1/kein-fortschritt-bayern-ignoriert-barcelona-so-sehr-dass-nun-peinliches-lewandowski-schauspiel-droht_id_116259323.htmllink
+2/-1

2 maanden geleden (gewijzigd)
Volgens VI heeft Ajax Calvin Bassey van Rangers FC op het oog als vervanger.
+2/-0

2 maanden geleden
Ajax zal altijd een opstap zijn naar grotere competities voor spelers. Gewoon accepteren. Spelers forceren te blijven werkt niet in een team. Veel succes Lisandro. Nu die Bassey halen + liefst nog eentje erbij.
Een spits is ook nog nodig.
+2/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ajaxlogo amateur antony bag benitez blind daz delcampo everton fier jeroene jong kiki koen lidus logo oranje passie salieman samenspel sar schat smurf spelbos topper verkoopcijfers versies vormgeving wijndal ziel