Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax ziet in Mykola Matvienko opvolger van Lisandro Martínez'

13 juli 2022 08:48 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax ziet in Mykola Matvienko opvolger van Lisandro Martínez"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Ajax inmiddels op zoek is naar een vervanger van Lisandro Martínez. Manchester United zou verwachten op korte termijn de transfer van de Argentijn al af te kunnen ronden en daarom is Ajax op zoek naar een nieuwe verdediger. De 26-jarige Mykola Matvienko van Shakhtar Donetsk is daarvoor in beeld. Hij zou voor 15 miljoen euro mogen vertrekken.

Volgens De Telegraaf zou een transfer echter wel opmerkelijk zijn omdat de scouting van Ajax eerder de international van Oekraïne als niet genoeg beoordeelde. Ook Feyenoord werd gelinkt aan de verdediger, maar voor de Rotterdammers is hij niet te betalen.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

martinez matvienko mykola telegraaf donetsk feyenoord oekraine opmerkelijk shakhtar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


nieuws-redacteur 2 jaar geleden (gewijzigd)
Tja, als ze twijfelen is de hoofdvraag of hij beter is dan Pierie of Magallan? Met Blind heb je een alternatief er van uitgaande dat Wijndal niet voor de bank komt.
Ik ga er maar vanuit dat ze hem wel beter vinden dan die 2, anders is het echt geld weggooien. En KJH gaat vast niet praten met zijn zaakwaarnemer omdat hij een fan is.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind Pierie en Magallan zeker geen goed alternatief, maar als er al twijfel is moet je dan wel 15 miljoen uitgeven? Kopen om het kopen is ook niets.
+1/-0

2 jaar geleden
De neergang is al ingezet. Steeds minder kwaliteit.
+2/-5

 
2 jaar geleden
Ik neem aan dat je dit zegt omdat hij eerder niet goed genoeg bevonden werd.
Het bericht is niet volledig.
Wanneer is hij gescout?
Heeft hij zich verder ontwikkeld?
Zijn er nieuwe scouting reports?
Etc.
+6/-1

 
2 jaar geleden
Nog belangrijker dan de onvolledigheid van het bericht: Wie heeft er aan de Telegraaf gemeld dat hij eerder niet goed genoeg bevonden is door de scouting, en wat heeft die persoon als belang om dat te lekken. (Nog los van de vraag of het waar is, ik ga er maar vanuit dat er daadwerkelijk een bron is die dit aan de telegraaf gemeld heeft)
+4/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Een tweede Martinez vind je niet zo snel nee. Een linksbenige CV met voldoende CL ervaring voor een schappelijke prijs is ook niet makkelijk. Deze jongen heeft echter 19 volledige CL wedstrijden gespeeld en is een gewaardeerde kracht bij het Oekraiense nationale elftal van 51 caps. Dus hij heeft zich op een aanzienlijk niveau bewezen. Met 26 zit hij in het beste deel van zijn carrière en hij kan op elke positie in de verdediging uit de voeten. Is het een heel verfijnde voetballer? Nee, waarschijnlijk niet. Maar dat was Sanchez ook niet. Belangrijkste is dat hij en Timber compatible zijn in het centrum. Het zal een stap terug zijn, maar je wordt in ieder geval niet gigantisch teruggeworpen. Voor 10-15 miljoen ga je niet snel iemand vinden die beter is en er meteen staat.
+7/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad, een tweede Martinez vind je niet voor 10 a 15 miljoen. Of Matvienko een stap terug is kan ik weinig over zeggen. De sporadische beelden op Youtube zijn nietszeggend. Hij komt sinds 2015 voor Shakhtar uit. In die periode twee maal een seizoen verhuurd aan Karpaty Lviv en Vorskla Poltava. Wie kent ze niet.

Inmiddels 26 jaar met interlandervaring en een paar maal meegedaan in de groepsfase CL. Het schijnt dat de scouting van Ajax hem eerder niet goed genoeg bevonden heeft? Het zal wel?? Ik vind het wel opmerkelijk dat er nooit een andere Europese club is geweest om hem op te halen. Beseffende dat de Oekraïense competitie niet van een denderend hoog niveau is.

Ik vind dit nieuws enigszins een domper. Als je dan toch plusminus 60.000.000 euro vangt voor Martinez! Kom je als Ajax zijnde niet verder dan op Matvienko uit?

Laten we het dan maar bij Per Schuurs houden. Die staat er ook meteen. Ik vind het geen fijne investering. Haal je er denk ik ook niet meer uit. Wat mij betreft stuur maar terug naar Feyenoord. Ook zij schijnen in de markt te zijn voor deze speler.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Maar Ajax kocht de daadwerkelijke Martinez voor 7 miljoen. Dan lijkt het mij niet onmogelijk dat je voor dat bedrag een nieuwe Martinez binnenhaalt. Die heeft dan wel wat tijd nodig, maar toch. Beter dan een twijfelachtige keuze voor het dubbele bedrag.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja mogelijk goedkoper in Zuid Amerika? Maar vereist scoutingswerk/tijd.

Als ik de loopbaan van Martinez en Matvienko bekijk zijn de verschillen aanzienlijk.
Matvienko speelt 7 seizoenen bij Shakhtar en halverwege de rit 2x verhuurd. Hij heeft wel een flink aantal interlands achter zijn naam maar gezien Oekraïne op het wereldtoneel geen serieuze graadmeter is zegt mij dat niet veel.

Martinez daarentegen kwam snel. Switchte in zijn jeugd vijf seizoenen tweemaal van Newell's Old Boys naar Deportivo Defensa y Justicia (wat een naam ook) Hij viel op rond zijn 19e waarna hij op 1 juli 2019 naar Ajax werd getransfereerd. In dat zelfde seizoen won Defensa de Zuid Amerikaanse beker met de grote oren, de Copa Libertadores. Als je dat flikt moet Defensa een aardig elftal hebben gehad.

Tot slot weet ik ook niet wat H & H en Schreuder voor bedoelingen hebben. Misschien dat ze hem als tussenoplossing zien? Blind het dit jaar moet doen met Timber. Schuurs en Matvienko het mogen uitvechten als er eentje uitvalt.

In elk geval lijkt het mij handig om allereerst Matvienko uit te nodigen voor een partij. Kunnen Schreuder en staf meten hoe het zit. Trainingskamp Oostenrijk is aanstaande!
+1/-0

2 jaar geleden
Ik hoop geen Marin 2.0, dat was echt niets. Tegenwoordig bij Empoli te bewonderen.
+2/-1

2 jaar geleden
Zal wijnaldum niets voor Ajax zijn?
+1/-6

 
2 jaar geleden
Nee. Voor zijn positie is een aankoop niet noodzakelijk en ook heeft hij niet de gewenste creativiteit en belandt hij binnen no time op de bank.

Verder verdient hij de komende 2 seizoenen 11 miljoen per seizoen bij PSG, dus zou het wel gek zijn als hij genoegen neemt met veel minder dan dat.
+2/-0

2 jaar geleden
Met gemengde gevoelens lees ik dit bericht. Als Mykola Matvienko niet beter is dan onze eigen Perr en Pierie dan is het zonde van het geld. Als hij een stabiele sterke verdediger is die een superduo kan vormen met Jurrien dan is hij voor dit bedrag van harte welkom. Als je ziet voor wat voor een bedrag Sven Botman is verkocht, die wij niet goed genoeg voor Ajax vonden dan lijkt dit een koopje. Zeg het maar die het weet. Wat zijn zijn kwaliteiten? Is hij snel, heeft hij een goede inspeelpass, sloopt hij spitsen, maakt hij doelpunten uit corners, is hij altijd fit, etc, etc????
+2/-0

 
2 jaar geleden
Pierie zal het sowieso niet redden. Is een miskoop. Schuurs is rechtsbenig en dus eerder een concurrent voor de positie van Timber.

Ik heb Mykola Matvienko ff snel gegoogled en zie dat hij "slechts" 182 cm is. Ik vraag me af of hij dan echt zo goed is dat te kunnen compenseren. We moeten echt meer lengte achterin, anders blijven we kwetsbaar bij corners en vrije trappen. Het zou echt fijn zijn als we weer eens een kopsterke verdediger hebben rondlopen.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Martinez is ook rond de 180 cm (ja, 1.75), maar hij is dus wel zo goed dat hij zijn gebrek aan lengte kan compenseren, evenals Timber. Ik zeg niet dat lengte alles is, maar ik vraag me af of Matvienko wel zo goed is zijn gebrek aan lengte te compenseren. Anders ga je op CL-niveau af als een gieter. Zo onduidelijk is mijn post toch niet?
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Nee zeker niet;-) Snap waar je op doelt maar iemand met lengte kan er een handje van hebben om een verkeerde timing te maken, weer een halve tel te laat te komen, en de bal ligt er in. Wat dat aangaat compenseren Timber en Martinez veel. Ze lossen eigenlijk bijna alles voetballend op. En zit het mee dat de twee elkaar goed aanvoelen. Ik vind het daarom ook niet meer dan logisch dat Ajax de prijs van 45 miljoen richting de 60 heeft opgeschroefd. Martinez is een belangrijke schakel centraal op de as van het veld. Er vertrekt wel wat als de deal doorgaat.

Maar goed. Ajax moet het vooral hebben van de opleiding en scouting met als doel spelers uiteindelijk voor een goede prijs verkopen. Dat is het concept en dan is ook met Martinez de missie geslaagd. Als Ajax deze opzet maar vaak genoeg herhaald breekt er met de tijd een periode aan dat het zijn beste spelers salarissen kan geven die elders worden gevraagd. Overmars had het al over toegroeien naar middenklasse Europese top in vermogen.

Als je de laatste zestien bekijkt van de CL dan is Ajax qua vermogen elke keer de dreumes van het stel, maar we staan er telkens weer. En dan heb je nog een tig dozijn clubs in de CL die veel meer uit te besteden hebben dan Ajax maar op de mat overrompeld worden. Gewoon van de mat gevaagd. Wat dat aangaat zit Ajax op een goed spoor. Hopelijk trekken ze onder H & H en Schreuder de lijn door. Dan is een juiste vervanger halen voor Martinez in feite een cruciaal moment.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Duidelijk verhaal. Kan ik me wel in vinden, maar we moeten niet vergeten dat Alvarez (ondanks dat hij voetballend niet heel veel toevoegt) ontzettend veel vuile werk heeft verzet en zo het duo Timber/Martinez flink heeft ontlast door een extra blok te vormen op het middenveld en door de taken als verdediger over te nemen bij opstomen van één van de twee. Als die ook vertrekt, hebben we helemaal geen lengte meer in het elftal. Ik vind dat je als club ook daarnaar moet kijken. Natuurlijk moet het voetballende gedeelte prioriteit hebben, maar een of twee fysiek (en in de lucht) sterke spelers zou wel handig zijn.

(Nee, ik wil geen nieuwe Alvarez ofzo, maar eerder een type De Ligt)
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Zeker. En veel clubs selecteren op lengte van centrale verdedigers. Ik kan het nut er wel van inzien maar is het ook wel weer bijzonder dat Ajax twee centraal heeft staan onder de 1.80. Zich prima redden.

Ja man. We hebben zeker veel aan Alvarez te danken. Ik vind het niet de beste speler op het veld maar verrichtte veel ondankbaar werk als een stofzuiger. Ik las onlangs dat Martinez en Alvarez vrienden voor het leven zijn geworden. Kijk dat werkt dan ook weer mee. Naast dat ze de clubkleuren verdedigen en de wedstrijd willen winnen. Streden ze op het veld ook voor elkaar. Soort van Jongensboek lijkt het wel...

Ps. Ik begrijp nu waarom Timber fluitend staat te spelen alsof het geen energie kost, want de latino's ruimen de rotzooi wel op.. Ha ha (geintje)
+3/-0

 
2 jaar geleden
Je kunt voetballend beter zijn! Schuurs is dat niet… dus!!
+2/-0

 
2 jaar geleden
Schuurs een concurrent voor Timber? Voor Schuurs is het ook gewoon goed als deze afdaalt naar een club van zijn niveau.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Zolang hij bij Ajax zit is hij concurrent voor de RCV positie en niet voor de LCV positie van Martinez. En zoals je ziet reageer ik op iemand die een LCV vergelijkt met een RVC. Of hij wel of niet goed genoeg is, is een ander verhaal.

Als ik Schuurs een topverdediger had gevonden, had ik wel gezegd dat hij op beide plekken uit de voeten kan.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Is dat de RCV van de F1 dat dan ook? Zit immers ook bij Ajax.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Is hij selectielid van het eerste? Zonnesteek opgelopen ofzo? Wtf man.
+1/-0

2 jaar geleden
Bergwijn en Wijndal stonden nog op de A-lijst.
Zijn we nu al bij een eerder verjaarde B-lijst van eerdere afgeteste spelers aanbeland ?
+2/-1

2 jaar geleden
Wanneer martinez vertrekt vertrekt Anthony ook ! Niet te houden! Geen probleem we vinden wat anders! Schreuder krijgt t heel zwaar!
+1/-0

2 jaar geleden
Ik zeg het al langer. Na het vertrek van Overmars is het over bij Ajax. We zijn terug bij af en er komen moeilijke jaren.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Dat hoeft niet, wanneer je aanpast aan de huidige marktwaarde! Daar gaat t op lijken en de scouting moet, mag daar op inhaken! De tijd van koopjes is voorbij! Daar kan Ajax van profiteren
+4/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Overmars was één van de velen die achter de Cruijff revolutie stond. Hij was er vanaf het eerste uur bij tot en met aan de rechtszaak. De weg die ze zijn ingeslagen heeft gewerkt. Ajax is zowel sportief als financieel er een behoorlijke stap op vooruitgegaan. Met name vanaf het tweede gedeelte van de revolutie maar zoals vaak hebben dergelijke processen tijd nodig om op gang te komen.

Als Overmars vervolgens na tien jaar dienst vertrekt hoeven we de revolutie nog niet over boord te kieperen. Die gaat gewoon door. Aan de nieuwkomers de taak om het op te pakken waar hun voorgangers geëindigd zijn. Voor de rest binnen Ajax en NV, de sleutelfiguren, kernzaak om te blijven evolueren en op alle fronten door te ontwikkelen.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik heb ook mijn twijfels of dit een aanwinst is. Het beleid is om spelers te kopen wanneer Ajax deze niet kan opleiden. Ik betwijfel of dit een speler is die veel beter is dan een Schuurs. Als de speler rond 19-20 jaar is, dan zou je de gok kunnen nemen, maar deze speler zal alleen maar minder waard worden en de ontwikkeling in de weg zitten van de jeugd. Ze kunnen beter een jong enkelbijtertje uit Zuid-Europa scouten die in de rol kan groeien.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat vroeg ik me ook af. Het zou mooi meegenomen zijn als ze dit in Oostenrijk konden testen.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom annex berghuis bergwijn boomen branco elsimao farioli forbs godts halven henderson hlynsson jim jong kiki linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst