Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax bereid te praten met Manchester United over transfer Lisandro Martínez'

11 juli 2022 23:06 - Mike Verweij
Foto: Pro Shots

"Ajax bereid te praten met Manchester United over transfer Lisandro Martínez"; image source: Pro Shots

Volgens clubwatchers Mike Verweij en Freek Jansen is Ajax bereid in gesprek te gaan met Manchester United over een transfer van Lisandro Martínez. De verdediger wil zelf de overstap maken naar de club van Erik ten Hag en Ajax zal met de clubleiding van de Engelse recordkampioen om de tafel gaan zitten. Wel wil Ajax een transfersom van minimaal 55 tot 60 miljoen euro ontvangen.


Discussieer mee op de forums


Tags

martinez clubwatchers hag jansen verweij

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Praten kan altijd.
365 [dgn/j]
+2/-0

2 maanden geleden
Prima toch? Hoog inzetten, minimaal 55-60 miljoen vast + nog wat eenvoudige bonussen. ETH wil koste wat kost Martinez en Antony hebben. So milk them for everything they've got.
+3/-0

2 maanden geleden
Donny van de Beek (als 'wisselgeld') betrekken in een transfer?
Is dat iets?
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Op zich een aanwinst maar dan zit Ajax met Klaassen. Idem Taylor. Die krijgt nu eindelijk de kans om zich in Ajax 1 te ontwikkelen/bewijzen. Jeugdopleiding geef ik dan de voorkeur.

Ik zou gaan voor het volle pond, 60 miljoen euro;-)
+2/-0

 
2 maanden geleden
Donny kan er zeker bij gehaald worden. kan in ieder geval martinez een beetje vervangen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Zonder de juiste beweeglijkheid heb je aan Donny ook niet veel. Ik maak me meer zorgen over de spitspositie, rechtsbuiten en achterhoede met het verlies van Martinez.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik ook mede omdat Ajax in verdedigend opzicht al behoorlijk aan kwaliteit heeft ingeleverd met het vertrek Tagliafico en Mazraoui. Als Ajax een volgende vaste kracht als Martinez laat gaan ben je eigenlijk verplicht om de zelfde kwaliteit terug te halen. Diegene moet er direct staan met CL ervaring.

(Te minste als Ajax aanstuurt om de zelfde doelstellingen te handhaven?) Weer pogen om landskampioen te worden en overwinteren CL.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Exact. Doe je dat niet, dan laat je Timber volledig in de steek, lig je er zo uit in de CL en is Timber direct nog maar de helft waard (of minder).
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Juist. Dat risico loop je dan. Hamstra en RvC kan het risico in het slechtste scenario alvast zo ongeveer gaan berekenen.

Vandaar dat ik in beginsel ook een punt maakte dat het beter is dat Ajax het eerste jaar onder Schreuder niet te veel gekke dingen meer doet omdat er in verdedigend opzicht al een paar flinke mutaties hebben plaatsgevonden. Toen was er nog geen sprake van een vraagprijs van 60 miljoen euro voor Martinez, maar toch. Timber en Martinez vormen centraal een prima duo. Veel automatisme en kunnen van elkaar op aan.

Blind en Per Schuurs zouden het kunnen invullen. Blind geniet mijn voorkeur omdat hij in de opbouw als zijn vader uitstekend is, maar net zoals Schuurs in de omschakeling verdedigend kwetsbaarder. Dat gegeven is bij menig Ajacied bekend.

Dan hebben we nog Rensch. Wat blessures gehad en enige achterstand maar zal ik centraal nog niet aan wagen. Laat hem in de basis eerst maar eens verder groeien, meer ervaring opdoen. Voor jeugdspeler Tristan Gooijer komt het allemaal nog te vroeg met 17 jaar.

Tot slot is het nog maar de vraag of Ajax zo snel een juiste ervaren kracht voor Martinez kan vinden? Dan zit je denk ik al gauw in de categorie 20 a 30 miljoen tenzij de scouting ergens een natuurtalent vandaan weet te halen?

Was in ieder geval blij om te horen dat Ajax bij eventuele verkoop tijd vraagt om een goede vervanger te vinden. Minste wat je wil is dat Ajax straks achter de feiten aanloopt. Dat beeld past niet bij Ajax. Daarvoor zijn zowel de sportieve als financiële belangen te groot geworden om hier nog onzorgvuldig mee om te gaan.
+2/-0

2 maanden geleden
Ajax is bereid te spreken met MU
Goed teken. Martinez wil blijkbaar weg. Heeft het goed gedaan bij Ajax. Als het bedrag dan ook te verantwoorden is dan moet je hem laten gaan.
Donny v.d. Beek trouwens niet terughalen. Is een dienende speler die aanvallend gestuurd dient te worden. V.d. Beek had in zijn tijd bij Ajax de mazzel dat De Ligt, De Jong en onze Marokkaanse Chelseaganger (ben de naam effe kwijt) er rondliepen die de lijntjes uit konden zetten. Ajax heeft genoeg dienende spelers nu. Zelfs teveel. Gezien het ontbreken van een echte spits zal er meer van de spelers, verdedigers, middenvelders en aanvallers gevraagd worden op het vlak van creativiteit, initiatief nemen en inzicht en overzicht.
+2/-0

2 maanden geleden
Moet Ajax ook doen praten en een dikke transfer som opstrijken. Dan kan Ajax gaan kijken voor een goede spits , en mandekker
+1/-0

2 maanden geleden
Ik denk dat niemand de voetballer Martinez kwijt wil.
Feit is dat 50-60M voor Ajax veel geld is.
Daarnaast is het beleid er bij Ajax op ingericht om dit soort klappers te maken.
De emotie zegt duidelijk nee maar de ratio wint.
Daarnaast lijkt de speler zelf toch ook zin zinnen op een transfer te hebben gezet.
+6/-0

2 maanden geleden
Fen, goed verwoord. Helemaal eens. Tevens ben ik geen voorstander om te kopen uit VK. Daar liggen de salarissen zo ongekend hoog. Er moet in Frankrijk toch wel ergens een sterke atletische betaalbare LM te vinden zijn?
+1/-0

2 maanden geleden
Klaas jan is gisteren in gesprek geweest met de zaakwaarnemer van Matvienko. Betreft Matvienko, 26 jaar en speelde al 51 interlands voor Oekraïne. Is momenteel speler van Shaktar Dontsk. Moet 11 miljoen kosten.
+1/-0

2 maanden geleden
Ze trappen er wéér in. Geef toch eens een signaal af door je poot stijf te houden! Ze weten nu dat Ajax altijd toegeeft. Neem een voorbeeld aan Bayern!

Ajax gaat moeilijke tijden tegemoet. En Europees kun je het vergeten en vrees ook nationaal.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik denk niet dat het een kwestie is van er weer intrappen.

Ajax heeft dit nodig om de begroting sluitend te maken, en die is belangrijk om zo dicht mogelijk tegen de Europese top aan te haken. Hoe financieel gezond Ajax ook is, ze zullen het altijd afleggen tegen de Europese top die volop lenen of gespekt worden door miljardairs.

Daarnaast is de Europese top voor spelers sportief aantrekkelijker. Ongeacht of ze bankzitter worden, geld en de mooie plannen van zo'n club maakt spelers blind.

Dat is het lot van de Ajax supporter...
+1/-0

2 maanden geleden
Ik was fel tegen de verkoop van Martinez omdat ik dacht dat hij graag bij Ajax bleef. Sinds zijn verzoek om verkocht te worden en de hoge transfersom welke Ajax eist, kan ik ermee leven. Voor het juiste bedrag. En het wordt spannend hoe we hem gaan vervangen. Mijn MVP. Terecht uitgeroepen tot Ajacied van het afgelopen seizoen. Ik hoopte dat hij net als Tadic Ajax als zijn droomclub zag, maar hij wilt kennelijk naar de Premier League toe.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.530 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ajaxlogo amateur antony bag benitez blind blogger daz delcampo fier googleusercontent hag jong kiki kit koen lidus logo martinez oranje passie patta salieman samenspel sar schat spelbos third wijndal ziel