Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Steven Bergwijn tekent voor vijf jaar

8 juli 2022 10:23 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Steven Bergwijn tekent voor vijf jaar</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft Ajax de komst van Steven Bergwijn bevestigd. De international is voor een recordbedrag van 31,25 miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur en heeft een contract voor vijf seizoenen getekend. Voor Bergwijn is het een terugkeer bij Ajax, aangezien hij al zes jaar in de jeugdopleiding speelde.

Meer op Ajax.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn recordbedrag tottenham

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Welkom terug Steven.

Gelukkig is Orlando 'lange ballen op Mikey van der Hoorn' Trustfull inmiddels weg.
+4/-0

1 jaar geleden
Wat een - voor Nederlandse begrippen - belachelijk bedrag voor middelmaat. Bankzitter bij Tottenham, invaller bij Oranje en weggelopen uit de jeugd. Van mij hoeft dit allemaal niet maar blijkbaar is dit het nieuwe Ajax. Ik krijg zo langzamerhand flashbacks naar de jaren 97 tot 2004 waar gekke aankopen doen zonder er ooit iets op terug te verdienen ook gemeengoed was.

Ik laat me zoals altijd dan wel graag verrassen; bij Haller zei ik ook dat we er nooit meer iets uit zouden halen.
+2/-5

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

(...) Bankzitter bij Tottenham, invaller bij Oranje en weggelopen uit de jeugd. (...)



Dat hij ooit weggelopen is kun je hem nog wel kwalijk nemen maar niet meer aanrekenen, vind ik.

Maar een status van 'bankzitter bij Tottenham' en 'invaller bij Oranje' zegt wel iets. Het is bijvoorbeeld iets anders als een 'kartrekker'.
+3/-2

1 jaar geleden
Eindelijk, het heeft wat mogen kosten, maar hij is er, nu maar zien of hij het geld waard is.
+3/-0

1 jaar geleden
Ik ben hier heel blij mee. Je haalt een 24 jarige pijlsnelle aanvaller die op meerdere posities uit de voeten kan. Bergwijn is ook ontzettend doelgericht en het geeft je voorin vooral een enorme aanvalsimpuls. Mensen vallen over het hoge bedrag, maar verachten wel datwij onze spelers voor tientallen miljoenen verkopen. Iets terugkopen van goed niveau wat er direct staat is gewoon niet meer te halen of je moet geluk hebben met je scouting. Ajax gaat nog wel geld vangen voor Bergwijn over 1 a 2 jaar. Stel hij schiet er op het WK 4 of 5 in ben je spekkoper. In principe ruil je Haller in voor Bergwijn en dan ben ik toch meer voorstander van Bergwijn. Haller heeft het uitstekend gedaan dat zeker.
Nu Wijndal ophalen voor 10 miljoen, krijg je 4 voor Nico heb je hem dus voor 6 gekocht en heb je twee internationals gehaald deze periode. Ik ben blij met H&H.
Ik zie ze er nog voor aan om opeens met Wijnaldum aan te komen die transfervrij weg mag.
Brobbey zou ik niet meer voor betalen dan 10 a 12 miljoen en anders is het jammer.
Martinez zal ook nog wel gaan, daar moet je ook wat voor terugkopen.
Het is goed dat er wat vers bloed komt in de selectie want het bloede dood vanaf februari.
Rasmussen, Unavar, Regeer, en Taylor lekker vast erbij en we hebben een goede selectie.
Beter dan die van PSV, hoewel die een uitstekende keeper hebben gekocht. Luuk de Jong is leuk maar ik heb Mandueke en Gakpo nog nooit een voorzet zien geven.
Zin in dit seizoen!!
+5/-0

1 jaar geleden
Geld boeit mij niet.

Als hij in doelpunten en assists maar heel erg goed meehelpt om kampioen te worden en om ver te komen in de Champions League.

Last but not least:

Ook heel, heel hoog op het verlanglijstje staat de winnende tegen PSV.

Kortom:

Welkom Steven bij Amsterdamsche Football Club Ajax! De enige club die ook echt wat met Nederland doet!

Ha ha!
💪😎👍
+3/-0

1 jaar geleden
Welkom Steven! Heb het gevoel dat we veel plezier zullen beleven aan deze speler. Met een mooi WK en CL seizoen is hij meteen het twee of drie dubbele waard.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Welkom.


Suarez zit momenteel zonder club.. Hij is wel oud met zijn 35 jaar, maar zou toch wel een seizoen kunnen vlammen bij ons in de spits?
+2/-0

1 jaar geleden
Erg blij mee, welkom! Ik lees hierboven iets van Wijnaldum transfervrij, zou dat wat zijn dan?
+2/-1

 
 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Haha. Ik vind hem niet geschikt voor Ajax. Hij komt creativiteit tekort. Ook verdient hij jaarlijks 11 miljoen bij PSG waar hij nog 2 jaar onder contract staat. Die moet lekker 2 jaartjes cashen en daarna bij PSV of Feyenoord opduiken.

Dan liever vol voor de transfervrije Suarez gaan om een jaartje in de spits te overbruggen afwisselend met Tadic.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Suarez terug, dat zou toch wel prachtig zijn. Dan kan je Brobbey een jaartje bij Leipzig houden. Kan je volgend jaar 10 miljoen bieden :p
+5/-0

 
1 jaar geleden
had eerlijk gezegd ook wel verwacht dat Suarez dit zou willen doen. Lijkt er echter niet op.
+1/-0

1 jaar geleden
Blij met de aankoop, niet met het bedrag en het precedent dat geschapen is.
+1/-0

1 jaar geleden
Als ik de beslissingsbevoegdheid bij Ajax had gehad over inkomende transfers, had ik voor dit geld (maar ook voor 10 miljoen minder) tegen de komst van Bergwijn gestemd. Maar goed, ik heb die positie niet... Aan de andere kant, als hij een goed WK speelt en 1 goed seizoen bij Ajax draait (nationaal en Europees), kan hij zomaar het dubbele waard zijn. De voetbalwereld is tegenwoordig een veel meer onvoorspelbare wereld geworden, waarin met regelmaat bizarre bedragen worden betaald.
Ik wens Bergwijn uiteraard alle succes toe en hoop dat hij mijn verwachtingen zwaar zal overtreffen.
Ik denk wel dat het Bergwijns leven bij Ajax en ook de acceptatie onder de Ajax-supporters makkelijker zal maken als hij "uit zichzelf" (lees: op advies van Ajax) zijn excuses maakt voor het feit dat hij zo kansloos heeft gejuicht toen Ajax op verschrikkelijke wijze door Tottenham uit de CL werd geknikkerd. Dit zullen veel Ajacieden niet vergeten zijn, inclusief ikzelf. Het was om meerdere redenen kansloos en dom:
1: Als Nederland(er) moet je in mijn ogen altijd hopen dat Nederlandse ploegen maximaal presteren in Europa zolang de tegenstander geen andere Nederlandse ploeg is, want dan snap ik de voorkeur. Het aantal punten dat Nederlandse ploegen in Europa bij elkaar voetballen is bepalend voor het coëfficient, en dus voor de plaats op de ranglijst (aantal plekken in de Europese toernooien en rechtstreekse plaatsing of afhankelijk van voorronde(s);
2: Hij heeft in de jeugd 6 jaar bij Ajax gespeeld en dus is een beetje waardering/dankbaarheid richting de jeugdclub wel op zijn plaats, maar je weet ook nooit wat de toekomst mogelijk nog brengt (zie nu in het geval van Bergwijn, maar dat geldt eigenlijk in alle gevallen, dus voor elke speler, maar ook voor trainers). Een andere club had hem wegens zo'n akkefietje wellicht nooit meer overwogen.
3: Zijn maatje Donny van de Beek was speler van het Ajax dat destijds door Tottenham werd uitgeschakeld. Dan steek je dus 2 middelvingers op naar een maatje. Lekkere vriend ben je dan.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal