Transparent
Inloggen
Sluiten

Gedicht Van Gaal gaat eigen leven leiden

13 oktober 2003 13:23 - AT5

Verslaggever: M

De bijzondere manier waarop Van Gaal zichzelf presenteerde op de persconferentie als nieuwe technisch directeur, o.a. via een gedicht via welke hij zijn gevoelens uitte over zijn nieuwe baan en club, maakte indruk. Het was voor het AT5 programma Kort Amsterdams aanleiding om het in samenwerking met zanger Barry van Vliet op muziek te zetten. De Amsterdamse zagen, bekend van het nummer 'Een bossie rooie rozen', heeft de tekst van Van Gaal in zijn homestudio opgenomen en afgelopen zondagmiddag in caf? het Jordaantje ten gehore gebracht. Volgens hem komt het gedicht van Van Gaal recht uit zijn hart: "Hij laat zijn gevoel zien, volgens mij voor het eerst eigenlijk"

Het nummer van Barry & Louis, 'De cirkel is rond', wordt vanavond in het AT5 programma Kort Amsterdams vertoond. Kort Amsterdams is te zien om 18:35, 19:30 en 22:45 uur. Ook het AT5 programma FC Godenzonen, tussen 19:00 en 19:30, besteedt aandacht aan de vertolking.

De integrale tekst van het nummer luidt:

Hier, bij Ajax ligt zijn hart
Een club fascinerend, altijd apart
Door velen genoemd naar Godenzonen
Voor hem de bakermat van voetbaliconen
Zijn herinneringen naar terug naar 'de Meer'
Ook daar heerste een bijzondere sfeer
Nu gaat hij zijn gevoelens achterna
En treedt technisch toe in de ArenA
In zijn levensfase is dit een nieuwe kans
En zijn jeugdliefde krijgt een extra stimulans
Daarom klinkt het, vol overgave uit zijn mond
Vandaag is de cirkel echt weer rond

Meer op AT5




Tags

gaal gedicht barry cirkel godenzonen tekst achterna arena baan bakermat besteedt bossie caf fascinerend gehore homestudio integrale jeugdliefde jordaantje levensfase mond muziek overgave rooie rozen stimulans vertolking vliet voetbaliconen zanger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal tsjah vos