Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax en Tottenham Hotspur bereiken akkoord over transfer van Steven Bergwijn'

4 juli 2022 10:10 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax en Tottenham Hotspur bereiken akkoord over transfer van Steven Bergwijn"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Ajax en Tottenham Hotspur een akkoord hebben bereikt over de transfer van Steven Bergwijn. De international keert voor een bedrag van 30 miljoen euro weer terug bij de club waar hij een groot deel van zijn jeugd ook al speelde. Zelf was Bergwijn enkele weken geleden al tot een persoonlijk akkoord gekomen. Ajax hoopt de aanvaller maandag al te kunnen keuren.

De Telegraaf voegt daaraan toe dat Manchester United en Everton bereid waren om financieel verder te gaan. Zij wilden beiden voldoen aan de vraagprijs voor Engelse clubs, omgerekend ruim 40 miljoen euro. Bergwijn wilde echter per se naar Ajax.

Meer op Telegraaf.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn tottenham telegraaf everton keuren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Hoe vaak gaan we dit nog horen?
+1/-1

2 maanden geleden
Alweer?
Lopen zo 4 Bergwijnen rond.
Mag hopen dat 30 miljoen niet klopt.
Haal dan Ziyech op.
+4/-1

 
2 maanden geleden
Precies....Ziyech en wat Zuid Amerikaans temperament nu wij achterin twee echte strijders kwijt raken...
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik heb liever wat voetballers terug.
Als ik strijders en geploeter wil zien, zijn er andere mogelijkheden in dit land.
+1/-1

2 maanden geleden
Nou mooi , een goede speler erbij. En wat ie gekost heeft boeit niet. Kapitaal hoort op het veld te staan.
+5/-2

2 maanden geleden
30 miljoen!? Ik zie Bergwijn graag komen, maar 30 miljoen is naar mijn mening 10 te veel! Doet het leuk in het Nederlands elftal, maar is gewoon een bankzitters bij Tottenham. Dit is een “make or break” beslissing van H&H. Over een paar maanden weten wij of dit echt financieel wanbeleid is geweest, maar daar lijkt het wel nu op. Brobbey kunnen we wel vergeten dan, Ajax gaat echt niet nog eens hetzelfde bedrag uitgeven voor een speler die vaak geblesseerd is.
+7/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
30 miljoen te gek voor woorden. Hij moet er dan wel minimaal 25 inschieten dit seizoen. Als hij 30 miljoen waard is hoeveel zijn Martinez en Antony dan wel niet? 100 miljoen stuk per stuk?
+5/-0

 
2 maanden geleden
Ach, een houten Klaas als Haller schopte er al 21 in :).
+2/-2

2 maanden geleden
Ondanks dat het enorm (belachelijk) veel geld is, zie ik het nog wel terug verdiend worden. Daarnaast vragen wij zelf, terecht, ook de hoofdprijs. Als inkomsten en uitgaven maar in balans is vind ik het mooi. Contract voor 5 jaar laten tekenen, en dan over een jaar of 3 voor 30 laten gaan. Lekker man.
+3/-0

 
2 maanden geleden
De hoofdprijs vragen wij ja.

>Voor spelers die uitblinken in de CL<

Niet voor een bankzitter.
+3/-0

2 maanden geleden
Ah mooi, dus als Tadic geblesseerd is, dan kan iemand anders dan Daramy hem in ieder geval vervangen.
+3/-0

2 maanden geleden
Het spreekt in zijn voordeel dat hij echt naar Ajax wil komen. Hij laat clubs als Everton en vooral Man United toch links liggen. Ja, het is veel geld, maar ik denk dat het zomaar eens terugverdiend kan gaan worden. Ik zie echt wel potentie in deze jongen.
+4/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ze zijn echt knettergek.
Begin van het einde dit, vergelijkbaar met de onverantwoorde Sulejmani deal destijds.
Met 1 stervensdure speler win je geen kampioenschap, hij kan in theorie op de eerste training zijn kruisbanden afscheuren.
Je moet al het geld juist over de hele linie inzetten, zoals Overmars dat heeft gedaan wat leidde tot het team van 2019.
Jeugdopleiding first, zorgen dat de nieuwe De Ligt, Donny, Mazraoui klaar staan en ze binnenboord houden.
Toptalenten zoeken die nog net niet doorgebroken zijn, Frenkie, Oanna, Dolberg destijds.
Een deel van het geld investeren in ervaring, Tadic, Blind, Huntelaar.
Veel geld steken in de scouting, om altijd weer een nieuwe Neres, Antony, Nico, Martinez in onbekende oorden te vinden.
En dan als het goed is heb je nog geld over om een speler die er in Nederland al jaren met kop en schouder bovenuit steekt te halen zoals Ziyech.
Als je deze lijn blijft volgen dan blijf je de concurrentie in Nederland altijd voor.
Nu is het gewoon god zegene de greep, we krijgen voor onze 4 beste spelers 100 miljoen en we pleuren dat geld er weer tegenaan om 4 nieuwe te kopen, hopelijk zijn ze net zo goed.
Nou zo werkt het niet en je holt het team alleen maar veder uit.

·
+4/-2

2 maanden geleden
Waanzin, hopen dat ie heel blijft. Ik blijf hopen op Brobbey.
+1/-0

2 maanden geleden
Waanzin! Ze hadden het geld beter kunnen gebruik om bv Martinez en Anthony in Amsterdam te houden. En we missen nog steeds een goede doelman en spits. En in de verdediging mag ook wel wat bijkomen.
Nu blijkt ook dat Ajax Haller veel te snel, gemakkelijk en voor te weinig heeft laten vertrekken.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Martinez en Antony moet Ajax sowieso een jaar langer voor de club houden. Volgend jaar kunnen ze voor het zelfde geld weg. Compenseer de financiele uitgaven dan door een aantal spelers te verkopen die toch al niet voorkwamen in het verhaal. Niet paste in het plaatje hetzij als stand-in functioneerden. Maggelan, Pieri, Klaiber. Tesammen zouden ze minstens 15 miljoen moeten opbrengen.

En dan heb je Per Schuurs en Alvarez waar belangstelling voor schijnt te zijn? Dat word een ander verhaal want ze waren er bij. Schuurs zou op zijn minst 15 a 20 miljoen moeten opleveren. Alvarez minstens 25 mil.

Echter hoeven ze wat mij betreft niet per se weg. Wel als Antony en Martinez een jaar langer blijven. Daarbij meer salaris krijgen. De penningmeester aangeeft dat er nog wat moet worden verkocht om de zaak gelijk te trekken. Dan zou je het in overweging kunnen nemen maar blijft een ding duidelijk, de beste 11 staan op het veld.
+2/-0

2 maanden geleden
Veel te veel betaald voor hem, had dan naar een andere optie gekeken
+2/-0

2 maanden geleden
Belachelijk veel geld, maar als deze jongen gewoon doet waar hij goed in is, dan gaat hij voor minimaal 40 miljoen weer de deur uit en hebben we er veel plezier aan gehad.

Maar tegelijkertijd is het veel geld voor een wisselspeler. Ik ga er namelijk vanuit dat hij Tadic niet zomaar uit de basis speelt.

Of wordt hij onze nieuwe spits en kunnen we Brobbey vergeten?
+2/-0

2 maanden geleden
Hopelijk klopt het deze keer echt! 30 miljoen is in de huidige markt niet zo verrassend. Miljoentje per goal die hij dit seizoen maakt.
+2/-1

2 maanden geleden
Die zet je niet op de bank, dus op welke plek gaat 'ie spelen? Spits?
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Idioot veel geld. H&H hebben zich compleet laten piepelen. Dan zal voor Brobbey ook wel de vraagprijs betaald worden. Compleet onverantwoord, snap niet dat de RvC niet op de rem trapt. Blokkeerden vorig seizoen nog een transfer voor minder. Een nieuwe Technisch Directeur is bittere noodzaak. Want op deze manier worden alle zorgvuldig opgebouwde reserves er doorheen geblazen. H&H tonen compleet geen visie en werken alleen het lijstje met NL spelers van Overmars af. Mag toch aannemen dat het scoutingsapparaat van Veldmate met betere opties komt. Bergwijn kost nu net zo veel als Antony, Martinez en Tagliafico samen. Of Blind en Tadic samen, om maar wat te noemen. Bizar, hier moet echt hard ingegrepen worden.
+3/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik begrijp even niets van dit verhaal want Haller en Gravenberch hebben al 53 miljoen opgebracht en Martinez gaat op 95% zeker ook weg want het gat met de 50 miljoen die Ajax vraagt is al bijna gedicht door MU.
Dat is dus 103 miljoen in en pakmbeet 55 miljoen out.
En dan bestaat er nog een grote kans dat Antony nog voor rond de 70 miljoen de deur uit gaat. Maar tot nu toe is het een ruil qua geld van Haller en Gravenberch voor Brobbey en Bergwijn. Ik ben daar blij mee.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ga er nu gerust vanuit dat Leipzig voet bij stuk houdt wat betreft de 25 miljoen voor Brobbey. Ajax betaalt toch wat je vraagt.. Ik vind dit wanbeleid, omdat zulke bedragen onverantwoord zijn voor Nederlandse clubs, ook voor Ajax. Aan de andere kant geef je wel een signaal af aan PL-clubs die interesse hebben in onze spelers. Die gaan nu de absolute hoofdprijs moeten betalen.


Ik vraag me nu ook af wat zijn salaris is.
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Leipzig ziet dit ook ja. Beginnen op 17, niet verder willen gaan dan 25 en vervolgens eindigen op de vraagprijs. Geen enkel moment lijken er alternatieven in beeld, ze werken alleen het lijstje van Overmars af. Komt extreem wanhopig over. Leipzig zal geen miljoen meer zakken, want zoals je zegt, Ajax betaalt uiteindelijk toch wel. Het precedent dat je hiermee schept is ontzettend schadelijk richting de toekomst.. (en jeugdspelers zullen hier ook het hunne van denken)

Ga v.w.b. salaris maar uit van 4 miljoen per jaar.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Yep reken maar na. Dat gaan die pest clowns bij Leipzig vast en zeker doen.

PS, het woord 'hunne', heb je enig idee waar dat vandaan komt?
+1/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Bedoeld als meervoud van 'het zijne', maar geen idee of het taalkundig klopt 😁😜
+1/-0

 
2 maanden geleden
Kijk aan en wel grappig.

Tante van mij heeft het geregeld over hunnie of hullie! Ha ha.

Kom ik een variant ervan hier weer tegen.
+1/-0

2 maanden geleden
Zolang Anthony niet gaat zie ik Brobbey niet meer komen. Je haalt Bergwijn niet voor de bank, dus als Anthony blijft gaat de basis voorhoede uit Bergwijn, Tadic en Anthony bestaan. Dan zal Brobbey kind van de rekening worden wat in mijn ogen ook terecht is. Prima speler, maar heeft de verkeerde beslissing genomen. Daar moet Ajax niet de dupe van worden. Wellicht is hij in de winter goedkoper op te halen?
+3/-0

 
nieuws-redacteur 2 maanden geleden
Je moet toch minimaal twee centrumspitsen hebben? Brobbey gaat iedere wedstrijd spelen hoor al zal het regelmatig als invaller zijn.

Waarom denken nog steeds velen dat we met elf spelers de hele competitie kunnen afwerken? Daarbij is het nog verre van zeker dat Antony blijft.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Maar kan Ajax het zich veroorloven om peperdure spelers op de bank te zetten? Zowel financieel en als signaal naar de jeugdopleiding zeer riskant.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Zowel Tadic als Bergwijn kan daar toch spelen ? Of denk jij dat ze gewoon even 25 Mlj uitleggen voor een wisselspeler ? Wellicht dat ze nog een speler als Gnonto of Strand Larsen proberen te halen, maar ik zie geen Brobbey voor 25 Mlj komen wetende dat je een van deze spelers op de bank moet houden.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik zag de naam van Zirkzee ook langsvliegen. Als je moet kiezen tussen Brobbey voor 25 miljoen en Zirkzee voor 10 miljoen, is de keuze wat mij betreft snel gemaakt. Het wordt tijd om Brobbey los te laten. Bergwijn en Zirkzee kosten dan samen 40 miljoen, hetzelfde bedrag dat Ajax aanvankelijk van plan was uit te geven aan Bergwijn en Brobbey (25+15).
+1/-0

2 maanden geleden
30 miljoen voor Bergwijn is knettergek.
+2/-0

nieuws-redacteur 2 maanden geleden
25 of 30 maakt niets uit, gaat erom of hij gaat presteren. Als hij het goed doet dan verkopen we hem voor 60.

Haller weg, Bergwijn terug. +5 miljoen. Prima deal in mijn ogen.
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Als je het zo bekijkt is het een prima deal, maar wat als hij geblesseerd raakt of om wat voor reden dan ook niet brengt wat je had verwacht?

30 miljoen + salaris kom je al gauw uit op 45-50 miljoen. Het is voor Ajax een enorme gok. Moet je die als Eredivisieclub wel nemen? Ik zeg nee. Met zulke spelers onder contract kunnen 2 slechte jaren catastrofaal zijn.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Wat als Haller komend seizoen vrijwel geen knikker meer geraakt zou hebben? Of wat als Haller komend seizoen zijn been zou breken? Je kan en mag daar geen rekening mee houden. De voetbalwereld is hét voorbeeld van waan van de dag. Haller was afgelopen seizoen 'hot' (vooral in de CL) en dus hebben ze hem nu verkocht.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Haller vond ik ook geen goede aankoop. Past qua stijl totaal niet in het Ajax-systeem. Neemt niet weg dat ik blij ben met zijn goals en het bedrag dat hij uiteindelijk opbrengt. Overigens is 30 miljoen toch wat anders dan 22 he? Ook qua salaris zal Bergwijn minstens 4 miljoen per jaar opstrijken. Voor een club als Ajax vind ik zulke bedragen onverantwoord. Bij zulke bedragen vind ik dat je wel rekening moet houden met de risico's als Eredivisieclub.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Tja, als je ziet dat een Sinistera ook 25 Mlj oplevert dan vind ik 30 Mlj voor Bergwijn eigenlijk een normaal bedrag. Anders moet Ajax in een andere vijver gaan vissen.
Als je voor dat soort spelers wilt gaan moet je ook de bedragen betalen.
+1/-0

2 maanden geleden
Weghorst als pinchhitter ophalen en we zijn klaar voorin.
+2/-2

2 maanden geleden
En nu gaat Spurs voor datzelfde bedrag Depay halen.. Vraag me af, hadden wij dat niet beter kunnen doen.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Zo lang we nog niet weten wat het alternatief word waarschijnlijk wel.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hoe verhoudt het salaris van Depay zich ten opzichte van Bergwijn ? En wil Depay in tegenstelling tot Bergwijn terug naar de ere-divisie ?
Er zijn natuurlijk meerdere factoren waar je rekening mee moet houden.
+1/-0

2 maanden geleden
Geloof nooit dat Marc overmars dit idiote bedrag betaald had. Maar dan praat je ook over een ervaren directeur. Lijkt erop dat de clubs heel slim gebruik maken van de onervarenheid van H2. Een club als Ajax mag nooit met een onervaren directeur in zee gaan. De belangen zijn te groot
+1/-2

 
2 maanden geleden
Ook Overmars wou vorig seizoen voldoen aan de vraagprijs (destijds 25 miljoen), maar de RvC hield dit tegen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Geloof nooit dat Marc overmars dit idiote bedrag betaald had.Waarom denk je dat?

Overmars heeft door de jaren heen allerlei idiote bedragen uitgegeven!
+2/-0

2 maanden geleden
Het is natuurlijk krankzinnig veel geld maar wat goed dat Ajax dit kan doen.
Is Bergwijn het waard? Dat zal moeten blijken, hij heeft in ieder geval potentie.
En ga even de wedstrijd van zaterdag tegen Paderborn terugkijken, alleen Ihattaren voldoet, de rest was niet Ajax waardig.
Dus dan maar de knip trekken voor wat behoorlijks.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Je begrijpt toch wel dat daar de reserves van de reserves speelden op enkele na? :)
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ja zeker begrijp ik dat daar de reserves speelden maar zelfs reserves is een te hoge kwalificatie voor deze spelers. Als deze "reserves" de breedte van de selectie moeten gaan worden, voorspeld weinig goeds.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Haha, daarom zei ik "reserves van de reserves". Ook ik zag dat het merendeel het niet zal redden.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik snap wat je zegt Lax, alleen is context ook belangrijk. Een team vol jeugdspelers kan zich nergens aan optrekken. Dan lijkt het nogal snel niks. Diezelfde talenten tussen de sterkhouders in het eerste, kunnen wellicht tot veel betere prestaties komen. Daarom is de balans in het elftal ook zo ontzettend belangrijk. En tevens de hoofdreden waarom we in de 00's en grote delen van de 10's Europees geen hoge ogen gooiden met elftallen van gemiddeld 20 of 21 jaar.

Zie het zo: degenen die in De Lutte boven komen drijven (zoals Ihattaren), dat zijn je absolute top talenten. Maar schrijf de rest nog niet te snel af, want meetrainen en meespelen met de selectie kan wonderen doen voor hun ontwikkeling en niveau.

Als ik dan iets positiefs moet noemen aan de Bergwijn transfer, dan is het dat we hem in de beste fase van zijn carrière (24-28) binnen halen. Ik ben ook niet zo zeer tegen zijn komst an sich, maar heb wel grote moeite met het onderhandel patroon dat ik tot nu toe bij H&H zie. Daar spat de onervarenheid van af. En wat iemand hier eerder al zei: daarvoor zijn de belangen bij een club als Ajax te groot, om de portemonnee in handen te geven van twee (in internationale context) rookies.
+3/-0

2 maanden geleden
Het zijn inderdaad allemaal absurde bedragen aan het worden in de voetballerij. Bergwijn en Brobbey kosten samen zo maar ruim 50 miljoen. De wereld is gek geworden.
Maar ja, Ajax vraagt zelf voor Martinez 50 miljoen en voor Antony bijna 80 miljoen terwijl Haller weg is voor 33 miljoen.
Financieel onverantwoord is het dus zeker niet want er blijft altijd nog een hele dikke plus over. Of het voetbal technisch gaat functioneren is altijd afwachten.
Van Brobbey weten we al dat hij goed past in het team en het lijkt mij sterk dat Bergwijn het niet red bij Ajax. Met Song en Kane voor zijn neus heeft hij gewoon voor de verkeerde club gekozen maar bij PSV en het Ned. elftal doet en deed hij het zeker niet verkeerd. Voor de Ned. competitie sowieso een aanwinst en voor de CL dat mag hij gaan laten zien.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Maar dan speculeer je dus op een bubbel die ooit moet knappen. Het voelt voor mij daarom teveel als het gedrag van een gokverslaafde: het gaat tot nu toe steeds goed (bijv. Haller), dus ik zet steeds groter in. Totdat het een keer mis gaat. Iedereen gaat er al vanuit dat Bergwijn over 2 a 3 jaar wel vertrekt voor 50 miljoen of dat je in ieder geval het aankoopbedrag wel terug krijgt. Maar die garantie is er helemaal niet. En gaat het mis, dan slaat het een groot gat in je reserves. Dus ja, het kapitaal moet op het veld staan, helemaal mee eens. Cruijff zei immers al: ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken. Maar laten we alsjeblieft niet te ver mee gaan in de gekte. Want wij hebben geen bizarre hoeveelheid tv gelden om missers mee te compenseren zoals in Engeland.

Je ziet aan Barca hoe snel het achteruit kan hollen als het even tegen zit.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Met je eens dat die bubbel op een gegeven moment uit elkaar spat ja. Maar zo lang als Ajax elk jaar voor veel meer verkoopt als dat ze kopen zal er bij Ajax niets uit elkaar klappen.
Er voor het gemak maar van uitgaande dat Brobbey, Bergwijn en Wijndal komen voor Haller, Gravenberch en Martinez dan kan er toch niets uit elkaar klappen?
Van die winst kunnen ze jarenlang de salarissen betalen van de aankopen. De plus is dan een miljoen of 40. En dan hebben we het nog niet eens over Antony want dan gaat de plus opeens rond de 100 miljoen worden.
De clubs die aan en verkopen en dan quitte spelen of minder daar zal het op den duur gaan klappen. Ajax koopt en verkoopt nu met een plus van 40 miljoen met Antony nog achter de hand mochten er opeens slechte tijden aankomen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Maar als je Martinez verkoop, zul je er ook iets voor terug moeten halen. Je hebt immers geen reserve LCV meer en in principe ook geen reserve linksback, als Salah-Eddine inderdaad vertrekt. Bovendien is de rechtsback positie ook danig verzwakt. Het seizoen in gaan met Rensch en Regeer is een fors risico. Om over de keepers positie nog maar te zwijgen. Het defensieve deel van de selectie verdient de nodige aandacht en er zullen in mijn optiek zeker nog 2 tot 4 spelers bij moeten. Dus veel van de inkomende transfersommen blijft er dan niet over. Dan moet je dus al haast overwinteren in de CL om geen operationeel verlies te draaien (want het salaris huis is aardig toegenomen de afgelopen jaren). We moeten dus niet in de zelfde valkuil trappen als in de jaren 00's, toen het hele bedrag van de beursgang er doorheen is gejaagd. Als sportief succes dan eens uitblijft, dan kan het zomaar dat je op termijn weer naar Lukoki's en Ebecilio's zit te kijken. De transfer is niet het probleem, maar de tendens is wel zorgelijk. Zeker als de indruk ontstaat dat Ajax toch wel de vraagprijs betaalt, als je maar lang genoeg wacht.

Maar goed, de tijd zal het leren, of dit verstandig was. Ik houd mijn hart vast in ieder geval. Maar dat kan ook zijn omdat mijn risk appetite niet bijzonder groot is.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
De achterhoede zal dan bestaan uit Rensch, Timber, Blind en Wijndal. Op zich niet verkeerd alleen zit er met Schuurs maar een op de bank met ervaring. Magertjes dus inderdaad. Maar het zal waarschijnlijk toch een talent worden wat ze gaan kopen en geen basisspeler. Wie van die vier zou er dan moeten sneuvelen? Rensch is nog een vraagteken maar als hij nu zijn kans niet krijgt is die ook weg. Dus zal het wel een talent in de categorie 6/7/8/ miljoen worden.
Wat de keepers betreft maak ik mij eigenlijk geen zorgen. Zowel Stekelenburg als Pasveer hebben het goed gedaan vorig jaar en kunnen volgens mij nog wel een jaartje mee. Ik kijk niet naar te jong of te oud maar naar de prestaties en die waren goed. Hopelijk maakt Gorter zijn belofte waar en heeft hij het talent om de opvolger te worden van deze twee.
Voor het middenveld hebben we met Kudus waar ik heel veel van verwacht, Klaassen, Taylor, Alvarez, Ihataren en Berghuis eigenlijk keuze genoeg. Zal Alvarez verkocht worden zullen ze waarschijnlijk meteen Koopmeinders halen die voetballend veel sterker is en ook nog centraal achterin kan spelen. Als we daar qua geld een ruil van kunnen maken doen we het heel goed.
Voorin zal het wel Tadic, Brobbey, Bergwijn, Ihataren en eventueel Berghuis worden met een Zierikzee of zoiets op de bank.
Als dit scenario bewaarheid wordt want helaas ga ik er van uit dat Antony ook gaat vertrekken. Niet voor niets speelt Mo voorlopig als linksbuiten. De plus 40 miljoen van nu gaat dan ongeveer plus 110/120 miljoen worden en toch staat er nog een goed basisteam. De bank die is niet al te sterk dat is waar. Daar zitten hooguit drie basiswaardige reserves. Maar ja, met een giga plus kunnen ze dan ook makkelijk nog wat bijkopen.
Voor het vierde jaar op rij maak ik mij geen zorgen. Wel onder de voorwaarde dat ze in de categorie Koopmeinders of Sanchez bijkopen als Martinez en Antony vertrekken. Maar zoals ze nu kopen laten ze eigenlijk al zien dat Ajax bereid is om zeker de helft van het geld dat binnenkomt weer uit te geven. Want hoe belachelijk dit soort bedragen ook zijn, als ze maar de helft wat binnenkomt uitgeven is er financieel niets aan de hand.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Voor zover ik het meegekregen heb gaat Rensch het denk ik niet redden. Hopelijk krijg ik ongelijk maar ik vind metname zijn houding, instelling, op het veld niet optimaal. Wat dat betreft keek ik er ook niet plezierig na.

Was Mazraoui niet vetrokken dan zat hij komend seizoen nog op de bank. Wat dat betreft heeft Rensch nog een behoorlijke weg te gaan.

Zelf vind ik dat Rensch beter situaties moet gaan inschatten, de wedstrijd beter leert te lezen. Daarin schiet hij na mijn mening behoorlijk te kort.

Daarnaast vind ik hem fysiek nog niet optimaal van aanval tot omschakeling. Verdedigend lost hij het vaak te lief op. Zo wacht ik nog steeds op het moment dat hij een buitenspelers hard onderuit haalt. Natuurlijk als eerste de bal maar de rest gaat dan mee. Dan maar een keer een extra kaart. Weet de tegenpartij in ieder geval dat hij bij Ajax in de verdediging staat.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Vandaar dat ik denk om allerlei belangen dat Ajax spoedig een situation room moet bouwen die de vooruitgang van de club beter gaat garanderen. Met dergelijke bedragen is Ajax hier ook aan toe.

Met dergelijke bedragen mag de verkoop of aankoop in mijn ogen niet meer over een paar schijven gaan. Word het gewoon tijd als de scouting en coach geloven dat speler x kost wat kost gehaald dient te worden ter verbetering? hetgeen met alle partijen aan boord eerst goed moet worden overwogen.

Zodoende acht ik de kans al een stuk kleiner dat spelers als Pieri en Maggelan volgend seizoen weer komen opdraven. Als je ziet in welke mate Ajax de afgelopen paar jaar op het hoogste niveau heeft gepresteerd, blijft het voor mij überhaupt een raadsel dat ze er nog bij zijn en spelen.

De RVC had hier al eerder moeten ingrijpen. Had maar een paar specialisten meegenomen naar de operation room. Dan heb je volgens mij alleen al aan een Rafael van der Vaart genoeg. Rafael kan dan met wat beelden op een usb stick uit 2002 van slechts 512mb alvast duidelijk maken dat per direct verkopen de beste oplossing is voor alle partijen.
+1/-0

2 maanden geleden
Welkom terug Stevie! Veel geld maar ik denk dat ie het waard zal zijn. Ook op meerdere posities inzetbaar.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Hij is er nog niet, afspraken moeilijk op papier zetten, heet t nu! Tja hoe moeilijk kan t zijn zonder Marc Overmars !
+1/-0

 
nieuws-redacteur 2 maanden geleden
Waarschijnlijk liggen Klaas-Jan en Gerry aan de leiband van Susan Lenderink. Dat is lastig zaken doen. Tel daarbij op een excentrieke Levy.....Zou mij niet verbazen als het helemaal niet doorgaat.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.533 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ajaxlogo amateur antony bag benitez blind daz delcampo everton fier jeroene jong kiki koen lidus logo oranje passie salieman samenspel sar schat smurf spelbos topper verkoopcijfers versies vormgeving wijndal ziel