Transparent
Inloggen
Sluiten

'Lisandro Martínez hoopt op transfer naar Premier League'

3 juli 2022 00:41 - The Athletic
Foto: Pro Shots

"Lisandro Martínez hoopt op transfer naar Premier League"; image source: Pro Shots

Volgens The Athletic heeft Lisandro Martínez intern aangegeven dat hij deze zomer de overstap wil gaan maken naar de Premier League. Bij zijn laatste contractverlenging zou bovendien de afspraak zijn gemaakt dat Ajax zou meewerken bij een eventuele transfer. Zowel Arsenal als Manchester United bracht al een bod uit, maar dat werd afgewezen omdat Ajax een vast bedrag van 50 miljoen euro wil en dat is nog niet geboden.

Bij Manchester United moet Martínez vooral de strijd aangaan in het centrum van de verdediging en zien af te rekenen met Harry Maguire, Victor Lindelof, and Raphael Varane. Arsenal zou de Argentijn vooral voor de linksback-positie willen halen als concurrent voor Kieran Tierney. Beide Engelse clubs verwachten zonder problemen tot een persoonlijk akkoord te kunnen komen met Martínez.

Meer op The Athletic
Discussieer mee op de forums


Tags

martinez arsenal athletic kieran lindelof maguire raphael tierney varane

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Uitgemaakte zaak, die vertrekt dus helaas.
+5/-0

2 maanden geleden
Hier valt meer dan die 50 miljoen uit te halen.
+4/-1

2 maanden geleden
Dan mag Blind zijn best doen in het centrum naast Timber bij gebrek aan beter.
Blind heeft altijd een vrije rol bij Ajax gehad. Op zijn oude dag zal hij aan de bak moeten en o.a. zijn mond open moeten doen om mede de verdediging te organiseren zoals zijn vader altijd perfect heeft gedaan in combinatie met de keeper. Pasveer is daar een meester in. Kan Blind nog veel van leren.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Blind deed het toch prima in het centrum in het seizoen 2018/2019?
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ben bang dat Blind niet meer kan. Liep afgelopen seizoen al vaker dan acceptabel is achter de feiten aan en kwam vaak te laat in de duels. Opbouwend is hij top, maar de nadelen beginnen de voordelen te overschaduwen. Ik denk dat Blind langzaam aan de realiteit moet gaan wennen van het zijn van een goede backup, maar voor de basis moet je het niet meer willen. Heeft bovendien nog maar 1 jaar contract en gaat nooit tegen dezelfde voorwaarden verlengd worden. Wat mij betreft is het dus tijd om in andere jongens te gaan investeren.
+4/-0

 
nieuws-redacteur 2 maanden geleden
Hij was vooral minder omdat bij back stond. Centraal is hij stukken beter. Remember Feyenooord-uit, Martinez viel al snel uit. Daley loste het kundig op.

Desalniettemin is het balen als Lisandro gaat. Dan moet er achter nog zeker wat bij. Nico gaat immers ook.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Alvarez in de defensie. Die heeft geen rol op het middenveld onder Schreuder.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik mag toch hopen dat als Ajax €45-50 Mlj voor Martinez vangt het gaat proberen een nieuwe linker centrale verdediger te halen en niet gaat gokken op Blind ?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Kik en per kunnen het proberen... Schreuder is geen ten Hag...
+1/-0

2 maanden geleden
Erg jammer, Martinez is een strijder.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Juist dat Argentijnse gif van Martinez en Tagliafico heeft ons veel succes gebracht. Dat gaan we nu in één klap verliezen. Het verbaast me dan ook uitermate, dat Ajax die succesformule nu helemaal los lijkt te laten. Mag toch aannemen dat er enkele mooie Zuid-Amerikaanse opties op het lijstje van Veldmate's scoutingsapparaat staan. Maar H&H staren zich helemaal blind op het lijstje van Overmars, en dan Nederlandse spelers in het bijzonder. Kan me dan ook niet aan de indruk onttrekken dat een nieuwe Technisch Directeur bijzonder nodig is.
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Duim omhoog. Uitstekend verwoord en de oplossing is denk ik dat Ajax het vooral zichzelf makkelijker moet maken. En dat kan ook omdat Ajax iets ruimer in het sop zit dan voorheen. De omzet van een bewustere/betere RvC, en iedereen die bij de club betrokken is die meegeholpen heeft om Ajax de afgelopen jaren beter te maken heeft hier een groot aandeel in.

Zoals altijd. Spelers komen en spelers gaan. Speciaal bij Ajax als het in Europa of er buiten weer van zich laat spreken.

In mijn optiek word het de hoogste tijd dat Ajax zich hier beter tegen gaat bewapenen. De tijd dat Ajax de CL won in Wenen waarna menig speler als een warm broodje voor weinig over de toonbank vloog, is wat mij betreft voorbij.

Het kan ook niet anders. Als je ziet met welke middellen Ajax zich voetballende omhoog heeft weten te vechten dan verdient het alleen maar respect.

De hoge transferbedragen die worden gevraagd voor Antony en Martinez zijn dan ook correct. Mogelijk dat Man United het hier niet mee eens is maar op welk niveau hebben jullie dan gevoetbald de afgelopen jaren als ik vragen mag?

Mijn eindconlusie; Antony en Martinez worden pas volgend jaar verkocht aan de hoogste bieder, hetzij club na keuze. Dan kan bijvoorbeeld de ene mogelijk niet voor 80 miljoen maar voor 65 de deur uit. De ander rond de 40. Tegelijkertijd geef je beidde spelers een salarisverhoging.

Zodoende blijft Ajax in de luxe positie dat onder andere Ihattaren wedstrijd ritme kan opdoen om zich verder klaar te stomen als vervanger van Antony. En hebben de opleiders bij Ajax een jaar de tijd om de meest geschikte kandidaat om Martinez op te volgen bijles te geven. Volgens mij is dit een goed doel...

In die volgorde zou het moeten zijn. Zit het er van meet af aan niet in? Dan kan de scouting voor een jaar lang aan de bak om de meest geschikte kandidaat voor Martinez ergens op een voetbalveld te vinden.

Enfin, hopelijk krijgt Ajax hierbij des te meer in de gaten dat we niet achteraf moeten bijschakellen, maar dat de situatie vooraf al zo gepland was. Met het huidige scenario, de 110 miljoen die Ajax mogelijk vangen kan met een vertrek van Antony en Martinez terwijl ze nog drie jaar onder contract staan, niet doen dus!

Bewapen je zelf des te meer omdat je weet dat ze voor soortgelijke bedragen volgend jaar ook gaab vertrekken.

Voor de nieuw coach/trainer, Alfred Schreuder, is dit verhaal denk ik niet meer dan logisch. Hij wenst straks de sterkste 11 op te stellen omdat hij landskampioen wil worden en overwinteren in de CL. Vorig seizoen leverde dat Ajax 70 miljoen euro op. Daarvoor zelfs rond de 90.

Volgens mij kun je voor dat bedrag al een aardige Situation Room bouwen op sportpark De Toekomst. Het zou in ieder geval een enorme verrijking zijn.

Stel je voor; Klaas Jan Huntelaar is dankzij de scouting op een vervanger gekomen voor Martinez. Schreuder is nog niet helemaal overtuigd en schuift aan. Naast de andere partij, de RvC die op zijn beurt een club van wijze mannen heeft meegenomen die een oordeel mogen vellen of het daadwerkelijk een versterking is, of toch niet helemaal. Alvorens de RvC goedkeuring verleent en betaald.

Deze club van wijze mannen zou uit oudspelers van Ajax moeten bestaan. En ik vermoed dat het ergens hier of daar al bestaat maar dat er nog niet officieel een Situation Room is voor opgericht aangaande dit soort zaken. In feite zeer belangrijke zaken als het om de beste 11 op het veld aangaat.

Niet voor de slechtste elf of achteruitgang. Als dat zo was kunnen we maar beter meteen met zijn allen bankzitter worden, of in het slechtste geval, kom je er nooit meer vanaf.
+6/-0

 
2 maanden geleden
45 + 5, uitgemaakte zaak. Witte rook morgen.
+1/-0

2 maanden geleden
Jammer maar die gaat naar United. Ajax kan het nog een beetje strekken maar dat heeft voor niemand veel zin. Het is geen echte verdediger en geen echte middenvelder. Ten Hag hing de hele tijd om zijn nek en vice versa tijdens het kampioensfeest dus die 50 gaan er komen. 45 vast, 5 variabelen. Ajax moet ook verder, heeft gaten te dichten en moet anticiperen met nieuwe spelers.
+2/-0

2 maanden geleden
Het verschil tussen Ajax en een Europese topclub is dat Ajax zijn spelers altijd en te goedkoop laat gaan. Een Europese topclub houdt zijn poot wel stijf en laat zijn beste spelers niet gaan!
+3/-0

 
2 maanden geleden
Een ander belangrijk verschil is dat de meeste spelers (die een topclub niet wil laten gaan) zelf ook niet weg willen. Meestal vanwege het riante salaris.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik heb ook sterk het gevoel dat dit voor H2 te hoog gegrepen is. Blijf zeggen, haal Marc zo snel mogelijk terug of anders een ervaren technisch directeur.
+3/-3

2 maanden geleden
Even wat anders, Depay moet weg bij Barcelona. Transfersom 25 miljoen net als Bergwijn.....
+1/-1

 
2 maanden geleden
Ik ben geen fan van Depay maar zal mijn mening moeten wegcijferen als het om de vooruitgang van Ajax gaat. Depay halen voor 25 miljoen heeft Aiax denk ik meer aan dan Brobbey voor het zelfde geld.

Hoe dan ook. Ajax heeft nog geen spits in huis. En dan ben ik best gecharmeerd van Sontje Hansen. Hij heeft een paar leuke dingen laten zien in de voorbereiding maar is er nog niet.

Ik mag voor Schreuder hopen dat er binnen enkele weken een Ajax spits word gehaald. Dan kunnen we uitsluiten dat Klaas Jan Huntelaar straks zichzelf nog gaat aanmelden.
+1/-0

 
2 maanden geleden
open/sluit de onderstaande quote:

(...) Depay halen voor 25 miljoen heeft Aiax denk ik meer aan dan Brobbey voor het zelfde geld.(...)Het geeft ook de belachelijke prijs voor Brobbey aan.
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ja ronduit belachelijk. Een dergelijke opstelling zegt ook veel over de mensen bij Leipzig die hier over gaan.

Hopelijk komen we ze nog een keer tegen in de CL. Stuurt Ajax ze het bos in met 5- 0 naar huis al was het maar om een statement te maken. Zo gaan we namelijk niet met oud spelers van Ajax om. Laat staan mensen in het algemeen.

Laten we het hier maar bij houden terwijl ik eigelijk brand van woede. Brobbey was voor even impulsief bezig op zijn leeftijd. Dat kan gebeuren maar de houding die Leipzig zichzelf nu aan meet heb ik totaal geen respect voor.

Mocht het gezond verstand daar nog terugkeren? Ga ik er vooralsnog vanuit dat het allemaal goed uit te leggen valt als Ajax er energie in steekt, zich sterk maakt. Dan is er geen sprake van 25 miljoen maar hebben we het eerder over een schadevergoeding.

Dit zou te regelen moeten zijn waarbij maar een ding vooraan staat. Brobbey wil terug naar Ajax.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Helemaal mee ens , maar vooral ook omdat ze die jongen een stel leugens hebben lopen te vertellen van je krijgt je kans en dan loopt de td de deur uit en dan die trainer, die jongen moet zijn eigen puur belazerd gevonden hebben
+2/-0

 
2 maanden geleden
Nu is het moment dat je jezelf moet gaan afvragen of Depay en Brobbey hetzelfde salaris zullen vragen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
En of je 25 miljoen moet betalen voor iemand (Memphis) met een aflopend contract.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
open/sluit de onderstaande quote:

Nu is het moment dat je jezelf moet gaan afvragen of Depay en Brobbey hetzelfde salaris zullen vragen.Nee. Ze moeten zich afvragen wat nu de beste investeringen zijn om min of meer de garantie af te dwingen dat ze over twee jaar Champions League spelen.
Wanneer de inkomsten uit de CL veel meer zijn.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Juist, en al met al nog een paar feiten op een rijtje. Vier basisspelers zijn vertrokken, Gravenberch, Mazraoui, Haller, en Tagliafico blijkt een formaliteit.

Met de komst van een nieuwe coach/trainer en TD Huntelaar/Hamstra, kun je beter op save spelen. Geen mutaties meer doen in het belang dat Ajax weer voor de schaal gaat en overwintert in de CL.

Daar lag al enige tijd de grens en mag je niet meer van afwijken. Het kan bijvoorbeeld niet de bedoelingen zijn dat we volgend jaar in de conference league uitkomen en als eerste tegenstander een club treffen op de Taiga.

Daarom hou je Martinez en Antony voor nog een seizoen bij de club omdat het kan. Geef ze salarisopslag voor bewezen diensten en leg ze maar uit dat er voor Antony een vervanger klaar staat maar nog even tijd nodig heeft om op oorlogssterkte te komen.

Aan Martinez kan verteld worden dat ze voor hem nog geen opvolger hebben maar dat de opleiding en scouting er hard aan werken. Beide spelers hebben al meer dan eens aangegeven gelukkig te zijn bij Ajax. Ze gaan de uitleg begrijpen.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.533 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ajaxlogo amateur antony bag benitez blind daz delcampo everton fier jeroene jong kiki koen lidus logo oranje passie salieman samenspel sar schat smurf spelbos topper verkoopcijfers versies vormgeving wijndal ziel