Transparent
Inloggen
Sluiten

'Akkoord over transfersom Sébastien Haller'

22 juni 2022 10:38 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Akkoord over transfersom Sébastien Haller"; image source: Pro Shots

Onder meer De Telegraaf meldt dat Ajax en Borussia Dortmund een akkoord hebben bereikt over de transfer van Sébastien Haller. Voor een bedrag van 31 miljoen euro zal de spits de overstap gaan maken naar de Duitse club. Via gegarandeerde bonussen zal dat bedrag met 4 miljoen euro nog op gaan lopen. Donderdag zal de spits medisch gekeurd gaan worden.

Ajax stond al open voor een vertrek van de Ivoriaan omdat iedereen intern denkt een beter alternatief voor de spits te kunnen vinden.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

haller sebastien dortmund ivoriaan telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Hem hadden ze voor 40 a 45 moeten verkopen. Dat Ajax supporters discussiëren waarom hij wel of niet bij Ajax in de spits moet, kopen buitenlandse clubs niks voor. Die zien Haller als topscoorder eredivisie en groepsfase CL waar hij de meeste indruk heeft gemaakt. 31 miljoen + 4 bonus is dan aan de magere kant.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Klopt, maar als Dortmund niet hapt en hij heeft komend seizoen een flut seizoen, dan schiet z'n warde ineens flink omlaag. Snap wel dat Ajax wil voorkomen dat met Haller hetzelfde gebeurd als met Neres
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Zijn leeftijd (happy birthsday, vandaag 28 geworden) drukt waarschijnlijk de prijs enigszins. Wat me veel meer verbaast, is dat hij bij Dortmund 11 miljoen per jaar zou gaan verdienen volgens de berichtgevingen. Dan is deze overstap hem van harte gegund, want zo'n aanbod krijgt hij nooit meer. Enige wat ik hoop is dat H&H nu niet heel deze som aan Bergwijn en Brobbey gaan oppissen. Voor Bergwijn moet je maximaal tot 18+2 gaan (en dat is al veel), voor Brobbey niet verder dan 6+2. Zie persoonlijk Gnotto en Openda ook als interessante targets, welke een stuk minder hoeven te kosten.
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Blijf erbij, 10 miljoen te laag.
Nu zal Bergwijn spoedig worden onaangekondigd.
Veel succes gewenst, heeft ons vaak laten juichen.
We zijn nu wel spitsloos.
+2/-0

 
2 jaar geleden
In dat geval, en als ik het goed heb vind vandaag de eerste veldtraining plaats onder Schreuder zonder spits;-)
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Mag wel iets bij.
Maar het snoert wel de monden van heel veel mensen die dachten dat 22mln aankoopprijs te hoog was.
Maar heel eerlijk: ik hou hem liever.
+3/-1

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Krankzinnig om hem voor zo'n fooi te laten gaan. Zijn ze de weg kwijt ofzo? En dan nu zeker die Bergwijnkneus gaan halen, of Brobbey voor 20 miljoen. Echt van de pot gerukt dit. En je geeft opnieuw het signaal dat je bij Ajax voor een schijntje kan shoppen.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
35 miljoen een fooi voor een 28-jarige spits? Was hij 22 geweest, dan was ik het volkomen met je eens geweest. Maar 40+ voor een beperkte spits die dicht bij de toppen van zijn kunnen is en waarbij het niet veel beter meer gaat worden, is gewoon niet realistisch. Misschien dat je er 5 miljoen meer uit had kunnen halen. Maar je wil ook je selectie voor de starts van de voorbereiding rond hebben. Dan is een beetje werkkapitaal geen overbodige luxe. Hoop alleen van harte met je mee, dat H2H zich geen poot laat uitdraaien m.b.t. Bergwijn en Brobbey. Laatste wat ze moeten doen is zich blind staren op het lijstje van Overmars. Kan me namelijk niet voorstellen dat het scoutingsapparaat van Veldmate, Olsen, Arroyo en Haesaert geen betere opties zou kunnen vinden.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik lees veel onbegrip tussen de reacties over de hoogte van de transfersom. Stel: Haller speelde bij PSV en Ajax zou hem willen kopen voor 35 miljoen, zou je daar achter staan? Toen Haller gekocht werd door Ajax was er ook veel discussie over de 22,5 miljoen, maar nu is 35 miljoen ineens een fooi. Ik denk dat 35 miljoen een prima bedrag is voor een (trage) spits die dit seizoen een paar keer op de juiste plek stond. Laatste 8 wedstrijden schoot hij geen deuk in een pakje boter. Heb weinig echt bijzondere goals gezien, vooral intikkers. Volgens de berichtgeving denkt het technisch hart Haller te kunnen opvangen met goedkopere opties, ik ben het daar wel mee eens.
+4/-1

 
2 jaar geleden
Lees deze vergelijking vaker, maar die gaat natuurlijk compleet mank. De 11 goals in de CL hebben een belangrijke rol gespeeld. Bij PSV had hij die CL-wedstrijden niet gespeeld. Dus beetje appels met peren vergelijken. Wat overigens niet wil zeggen dat ik de transfersom te laag vind. Zelf had ik er 35+5 uit proberen te slepen (want nog 3 jaar contract). Maar ja, hij is 28 en er zijn geen garanties dat hij nóg zo'n seizoen op de mat kan leggen. Dan kan zijn waarde zomaar halveren (vraag maar aan West Ham hoe hard dat kan gaan). Dus ik snap de afweging wel. Als je de boel dan nog rond kunt maken op zijn verjaardag, dan is dat natuurlijk extra mooi. En laten we eerlijk wezen; het is nou niet alsof Haller onvervangbaar is.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk dat wij het grotendeels met elkaar eens zijn. Ik denk dat zijn prestatie in de CL ervoor heeft gezorgd dat Dortmund geïnteresseerd is, niet toevallig, hij was tegen hen op dreef. Die prestatie heeft hem 35 miljoen waard gemaakt (in de ogen van Dortmund). Zijn prestatie in de eredivisie was over het hele seizoen OK, maar niet meer dan dat. Ik denk dat er weinig andere clubs geïnteresseerd waren om 35 miljoen euro neer te leggen voor Haller.
+2/-0

2 jaar geleden
Mooi voor alle partijen. Had eerlijk gezegd gehoopt op een hoger bedrag, maar dan loop je het risico dat Dortmund overschakelt naar een andere speler. Haller heeft ondanks zijn voetballende beperkingen, qua cijfers een topseizoen gedraaid en heeft daarmee zijn carrière nieuw leven ingeblazen op topniveau. Zal bij Dortmund naar verluidt 8 miljoen per seizoen verdienen. Het is hem gegund. Nu moet Ajax alles op alles zetten een spits te halen die de ploeg ook beter en sneller laat spelen. Ik zou voor Brobbey gaan, maar niet ten koste van alles; 18 miljoen is bijvoorbeeld te duur. Zelfs Dolberg terughalen zie ik als een optie, alleen staat hij nog 2 jaar onder contract.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bertjek boomen branco brobbey elsimao engeland excelsior farioli hato hlynsson janse jim jong kaplan kiki koeman kroes linksbuiten medic rosario sevic sosa sutalo tahirovic tegengoals traore weghorst wijndal