Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax wil bij goed bod alleen Sébastien Haller en Edson Álvarez laten vertrekken'

20 juni 2022 09:50 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax wil bij goed bod alleen Sébastien Haller en Edson Álvarez laten vertrekken"; image source: Pro Shots

Volgens De Telegraaf is Ajax van de basisspelers alleen bereid om mee te denken bij een transfer van Sébastien Haller of Edson Álvarez. Zij mogen bij een goed bod vertrekken uit Amsterdam, omdat de technische leiding voor hen al goede vervangers op het oog heeft. De andere spelers mogen alleen vertrekken bij een niet te weigeren.

Het eerste bod van Borussia Dortmund van 33 miljoen plus bonussen is door Ajax van tafel geveegd met de mededeling dat het 40 miljoen euro wil ontvangen voor de topschutter. Volgens De Telegraaf is er de verwachting dat er in de komende dagen een akkoord bereikt zal worden over een transfersom rond de 37 miljoen euro.

Ook voor Lisandro Martínez is er concrete interesse en Arsenal meldde zich al in Amsterdam met de mededeling dat ze 30 miljoen euro wilden betalen. Ajax maakte echter direct duidelijk dat over een transfer niet te praten is, al zou ook Manchester United inmiddels een bod voorbereiden omdat Jurriën Timber neigt naar een langer verblijf.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

alvarez haller sebastien telegraaf arsenal dortmund geveegd martinez neigt timber topschutter vervangers voorbereiden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Voor Haller staan de opvolgers al klaar.
Alvarez is geen echte Ajaxspeler. Hij heeft zijn best gedaan. Remt het spel van Ajax teveel af. Geen creativiteit in zijn spel. Nu heeft hij zijn hoogste waarde. Meer dan de 13 miljoen indertijd betaald.
+3/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Eens. Alvarez heeft het ondanks zijn beperkte voetbalvermogen (en daar moet je hem ook niet op beoordelen) prima gedaan op een positie waar hij in eerste instantie eigenlijk niet voor is gehaald. Bij een goed bod meewerken, maar wel proberen zoveel mogelijk uit te halen.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Wie zijn die opvolgers van Haller dan die al klaar staan?
+2/-0

2 jaar geleden
Haller 40+bonussen en Alvarez 25 dan doe je het netjes. Beide hebben goed gepresteerd bij Ajax.
Voor dat geld de contracten van Martinez, Timber, Nico, Taylor openbreken en verbeterd verlengen.
Brobbey halen + een goede keeper en extra spits. Modeste van Köln bv.
+3/-0

2 jaar geleden
Als het vanuit de basis alleen nog om Haller en Alvarez draait heeft Ajax het goed gedaan. Houd Ajax Martinez en Timber in het centrum van de as, en Antony, die nog 3 jaar onder contract staat waarvoor al 60 mil schijnt te zijn geboden.

Gezien de bedragen zou het tweetal, naast Gravenberch, Ajax plusminus 100 mil opleveren. Zal de financiële huishouding aardig op peil zijn. Schuif een paar jeugdspelers door en haal één of twee directe versterking. Bergwijn zou dan een optie kunnen zijn met Tadic achter de hand. Op rechts Antony en Ihataren.

Daarnaast blijf ik aardig onder de indruk van die middenvelder van Lommel, Souza. De vraag alleen is of hij niveau Ajax aankan. Is hij inmiddels al aangemeld voor proefdraaien trainingskamp?
+1/-0

2 jaar geleden
Haller is voor mij vervangbaar ,maar Alvares is super belangrijk, hij valt niet echt op, het is geen freule voetballer maar toont altijd 100% inzet, maakt vele km en schuift ze been/voet uit op de juiste moment en plaats,, uit, verdedigend en op het middenveld ,multi inzetbaar, Ajax moet hem echt proberen te houden.
+4/-0

 
nieuws-redacteur 2 jaar geleden
Voor een heel groot deel eens met je. Alvarez stofzuigt heel veel en dat valt niet altijd even veel op. Stille kracht en mooie balans naast algemeen veel aanvallende spelers.
Maar een nadeel van Alvarez is zijn onvoorspelbaarheid, hij pakt toch veel domme kaarten, waarvan soms ook een rode. Nu ik even nakijk, zijn het er maar 2 waar ik dacht dat het er minimaal 5 waren... Maar ik zie soms toch wel wat acties waarbij ik m wel een risico vind om onnodig met 10 man komen te staan.
+0/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
In dat opzicht begrijp ik dat Alvarez liever moet blijven. Volgens mij valt hij goed in de ploeg. Goed karakter,mentaliteit, team speler. Op de inzet van Alvarez valt weinig op aan te merken naast dat de man inmiddels behoorlijk wat CL ervaring heeft. In van Gaals retoriek: Plus Plus.

Voetbaltechnisch vind ik hem daarentegen een stuk minder. Denk dat de overtredingen van Alvarez vaak onnodig waren. Gebeurde het omdat hij van de situatie weinig beters meer kon maken. Voor een aanzienlijk deel denk ik dat het met zijn motoriek te maken heeft. Die is bij hem niet bovenmodaal waardoor automatisch de handelingssnelheid minder is. In bepaalde situaties oogt het klungelig.

Bijkomstigheid is zijn opstartsnelheid. Die is niet bijster hoog. Al met al een mix van factoren waardoor Alvarez als hij op het juiste moment moet ingrijpen, geregeld een fractie te laat is. Kortom, de man werkt hard voor zijn ploeg en doet wat in zijn vermogen ligt.

PS. Neem dan die knaap van Lommel, Vinicius Souza. Die vind ik voetbaltechnisch dan al een stuk verder. Uitstekende traptechniek en ziet opening sneller.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangaande afserveren akpom bergwijn bertjek boerhout branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki kroes leverkussen mislintat rasmussen rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson