Transparent
Inloggen
Sluiten

'Beerschot hoopt op komst van Hassane Bandé'

17 juni 2022 17:03 - Gazet van Antwerpen
Foto: Pro Shots

"Beerschot hoopt op komst van Hassane Bandé"; image source: Pro Shots

Volgens de Gazet van Antwerpen kan Hassane Bandé zijn loopbaan gaan vervolgen bij Beerschot. De aanvaller van Ajax staat hoog op de verlanglijst van de Belgische degradant en zou zelf ook graag de overstap willen maken. Ajax wil echter 700.000 euro ontvangen voor de Burkinees en dat is voor Beerschot vooralsnog te hoog.

In 2018 maakte Bandé voor ruim 8 miljoen euro de overstap van KV Mechelen naar Ajax. Mede vanwege een zware blessure kwam hij nooit in actie in een officiële wedstrijd in Ajax 1. Wel speelde hij acht duels voor Jong Ajax. De aanvaller werd al verhuurd aan FC Thun en NK Istra. Het verhuur aan het Zwitserse FC Thun werd voortijdig afgebroken omdat hij ook daar amper aan spelen toe kwam.

Meer op Gazet van Antwerpen




Discussieer mee op de forums


Tags

bande beerschot thun antwerpen burkinees degradant gazet istra jong mechelen verlanglijst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden (gewijzigd)
Eén van de vele miskopen. We mogen van geluk spreken dat we enkele financiele klappers hebben gemaakt (ook qua Europese prestaties), want hoe je het ook wendt of keert, er zaten te veel van zulke aankopen tussen. We hadden intussen een enorme financiele en sportieve gat geslagen moeten hebben, maar PSV lijkt juist dichterbij te komen.
+4/-0

 
2 weken geleden
We zullen nooit weten of dit een miskoop was, werd aan gort geschopt tegen Anderlecht. Bijzonder jammer, ik gun hem deze stap.
+3/-0

 
2 weken geleden
Oke. Halen we hem van de lijst met vele miskopen.
Maar dan blijft het een lijst met vele miskopen, precies zoals S0lidus schrijft.

En als Ajax nu niet adequaat handelt en investeert om er 'zeker' van te zijn dat ze in 2024-2025 Champions League spelen, wanneer er daar veel meer geld uitgekeerd wordt, heeft PSV dat gat over 3 jaar gedicht. En loopt Ajax achter de feiten aan.
+6/-1

 
2 weken geleden
In Belgie was men verbijsterd over deze aankoop. Ook Boskamp snapte er niks van. Een paar leuke wedstrijden gespeeld op de counter, dus niets van het Ajax spel.

Dat is toch wel een teken aan de wand dat het niet een gevalletje binnenkant/buitenkant paal was of een gestoorde tackle. Gewoon een aankoop sie niet bij Ajax paste zoals ook Magallan in niets de kwaliteiten van een Ajax verdediger heeft.
+2/-0

 
2 weken geleden
open/sluit de onderstaande quote:

In Belgie was men verbijsterd over deze aankoop. Ook Boskamp snapte er niks van. (...)



Ik vraag mij af wat voor waarde het heeft als iemand die al ruim 50 jaar naar Feijenoord blijft kijken, iets wel of niet snapt.

open/sluit de onderstaande quote:

(...) Gewoon een aankoop sie niet bij Ajax paste zoals ook Magallan in niets de kwaliteiten van een Ajax verdediger heeft.



Een miskoop heet dat.
+2/-0

2 weken geleden
Oké, dus de miskopen zijn mismanagement en de klappers zijn geluk.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Het valt toch niet te ontkennen dat er vele miljoenen zijn verdampt aan dit soort spelers? Met "van geluk spreken" bedoel ik dat als we die financiele klappers niet hadden gemaakt, we nog verder van huis waren. Dat er geld binnenkomt, wilt niet zeggen dat je het moet spenderen aan middelmaat.

Wij leven op dit moment op te grote voet en als Nederlandse club die zwaar afhankelijk is van Europese miljoenen en uitgaande transfers is dit heel riskant.
+3/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
"Het valt toch niet te ontkennen dat er vele miljoenen zijn verdampt aan dit soort spelers?"

Dat kun je best ontkennen. Maar dan wordt er gelogen.
Of die personen leven met oogkleppen en gehoorbeschermers op.
+6/-2

 
2 weken geleden
Naar verluidt haalt Overmars Vincent Janssen naar Antwerp FC, waar hij 2.5 miljoen netto zal verdienen. Ook de 33-jarige Alderweireld zou in de belangstelling staan voor eenzelfde bedrag. Om maar een indicatie te geven wat voor wanbeleid hij kan voeren.

De goeie dingen die hij heeft gedaan bij Ajax laat ik ff achterwege, want dat was zijn werk en werd hij rijkelijk voor beloond. Uiteindelijk laat hij nog net geen puinhoop achter. Maar het zal de club wel bakken vol geld kosten om door te selecteren.
+5/-2

 
2 weken geleden
Haha opeens kan Overmars er niks van.
Er is voor 35 miljoen verdampt door Overmars en de RVC er is voor 265 miljoen positief verkocht.
Dat telt.
+3/-3

 
2 weken geleden
Niet opeens. En ik zeg niet dat hij er niets van kan, maar ik benoem zijn fouten. Fouten die een club kapot kunnen maken. Ajax is nog altijd een Nederlandse club die afhankelijk is van... ach ik val in herhaling. Long story short: Hebben we inmiddels een onoverbrugbaar gat geslagen met PSV of is PSV juist dichterbij gekomen?
+2/-1

 
2 weken geleden
PSV is dichterbij gekomen.
En dat had nooit gemogen. Want dan kunnen ze ook langszij komen en ons zelfs voorbij gaan
+3/-2

 
2 weken geleden (gewijzigd)
" (...) Dat telt."

Dus jij hebt met plezier naar al die klote wedstrijden gekeken met middelmaat spelers?
Ik niet.
+6/-1

 
Marek (geschorst)
2 weken geleden (gewijzigd)
@El Nico, je hebt echt volkomen gelijk!

Wat er vaak gebeurd is dat de spelers die niet ieders favoriet zijn als miskopen worden bestempeld. En daar koppelen ze dat verdampte potje van 35 miljoen aan, en de gevolgtrekking dat als Overmars die 35 miljoen niet had uitgegeven die middelmaat er niet was geweest.

PSV is helemaal niet dichterbij gekomen. Misschien optisch maar in werkelijkheid zijn ze al 4 jaar geen kampioen meer geweest. In 4 jaar tijd is één KNVB beker hun enige wapenfeit.

Gaat Ajax altijd kampioen worden? Natuurlijk niet. Gaan wij een onoverbrugbaar gat slaan met PSV? Ook niet natuurlijk, daar is in Nederland helemaal geen ruimte voor. Heeft PSV een trackrecord met het opbouwen van liquide vermogen?! Al helemaal niet, alsof zij een meester zijn in het doen van investeringen.
+3/-3

 
2 weken geleden (gewijzigd)
open/sluit de onderstaande quote:

Wat er vaak gebeurd is dat de spelers die niet ieders favoriet zijn als miskopen worden bestempeld. En daar koppelen ze dat verdampte potje van 35 miljoen aan, en de gevolgtrekking dat als Overmars die 35 miljoen niet had uitgegeven die middelmaat er niet was geweest.



Dit slaat nergens op. Niet alleen miskopen en die 35 miljoen vallen onder verdampte miljoenen. Er is wel meer verdampt; te dure aankopen, spelers die voor veel minder of zelfs transfervrij vertrekken. Spelers die aangetrokken worden die niet in het systeem passen. Een Haller bijvoorbeeld past totaal niet bij Ajax. Ja hij scoort en ja ik ben blij met zijn goals, maar dit is bij lange na geen Ajaxspits.
Heb je wel gekeken naar het spel de afgelopen 6 a 7 maanden? Hoe kun je dan beweren dat PSV niet dichterbij is gekomen? Het gaat niet alleen maar om titels, maar om continuïteit en vooruitgang qua materiaal/spel. Ajax was een paar jaar geleden tot aan begin afgelopen seizoen top, maar door de verkeerde spelers gehaald te hebben is de club alleen maar achteruitgegaan. Je mag blij zijn met titels, maar durf eens kritisch te kijken naar het spel en naar het verschil met de rest. In de selectie ontbreekt het bijvoorbeeld aan creatieve spelers. Een buitenspeler wordt gehaald die dan in het elftal wordt neergezet op het middenveld als meest creatieve speler (Berghuis).. Maar goed, als je er blind voor wil zijn, be my guest, maar ga mensen niet als gek neerzetten die het wel zien en het durven zeggen. Uiteindelijk is dat in het belang van de club.
+5/-0

 
Marek (geschorst)
2 weken geleden (gewijzigd)
Je benoemt het systeem en "Ajax spits". Ik denk dat het type Haller juist uitstekend past in het huidige Ajax systeem. Ajax speelt kort voor de goal en heeft dus behoefte aan een spits die lange stelten als wapen heeft en deze in een kluw met mensen overal weet tussen te porren.

Past een type Haller in het rijtje typische Ajax spits? Nee.
Maar spelen we dat systeem ook?

En, nogmaals, ik zet mensen hier niet als gek neer. Ik vind alleen de tendens negatief en dat komt in mijn ogen doordat er wel 3 of 4 verschillende groepen supporters zijn, die elk ik een totaal verschillende Ajax periode fan zijn geworden en die groepen vinden van zichzelf dat zij het Ajax systeem vertegenwoordigen.

Er is niet één Ajax systeem. In de beroemde Le Cocq Sportif periode speelden we met notabene een libero. Het enige systeem wat we nog nooit met Ajax (over een langere periode) hebben gespeeld is die met twee spitsen. In de periode Jol/Ten Cate speelden we zelfs regelmatig met 1 spits in de vorm van bv Suarez en Pantelic. Suarez heeft nog nooit (nergens) gerenderd in een systeem met klassieke buitenspelers, toch vind iedereen hem een typische Ajax spits.

En Berghuis... wie zegt nu dat hij als rechtsbuiten is gehaald? Moet dat zo zijn omdat hij bij Feyenoord ook op die positie speelde? OF maakt Berghuis bij Ajax gewoon deel uit van twee linies die kort op elkaar spelen en waarvan er een aantal spelers in beide linies moeten kunnen spelen?

Alles hangt toch van het systeem en team af?

Kijk naar het Nederlands Elftal. Van Gaal zei het al: ik selecteer mensen voor het beste team, niet op hun beste positie. Frenkie de Jong speelde weer als nooit tevoren, en misschien komt dat juist wel door Koopmeiners. Het duo Koopmeiners/De Jong werd daarom ook als positief ervaren door van Gaal.

Dan kunnen WIJ wel vinden dat Koopmeiners individueel kwaliteiten te kort komt, maar kennelijk in de combinatie met De Jong, vaart De Jong daar zeer goed bij. En een De Jong die excelleert is van meer waarde dan een De Jong op 70%.
+2/-4

 
2 weken geleden
Leuk verhaal. Blijkbaar geniet je van het spel waarbij kleine clubs kans maken op een goed resultaat en wij heel nipt van winnen. Berghuis kwam overigens per toeval op het middenveld terecht (blessure Klaassen). En omdat Haller cruciale goals maakt, lijkt het al gauw top en lijkt hij te passen in het team, maar vraag je eens af waarom het zover moet komen dat het om cruciale goals moet gaan (nipte overwinningen). Zet je (een fitte) Brobbey neer, zie je ineens veel meer beweging; het spel gaat ineens sneller. Dat is noodzakelijk, in combinatie met creativiteit vanaf het middenveld, om tegenstanders kapot te spelen, zodat je niet in benarde posities komt waardoor een statische spits die ene goal moet maken. Maar goed, staar je maar blind op cijfers en statistieken. Ik kijk liever naar de bewegende beelden en die waren dit seizoen (2e seizoenshelft vooral) niet best.
+5/-0

 
2 weken geleden
open/sluit de onderstaande quote:

(...)
Wat er vaak gebeurd is dat de spelers die niet ieders favoriet zijn als miskopen worden bestempeld. (...)



Wat nog veel vaker gebeurd is dat spelers, die niet de kwaliteiten hebben om voor Ajax te voetballen, als miskopen worden bestempeld.

open/sluit de onderstaande quote:

(...) PSV is helemaal niet dichterbij gekomen. Misschien optisch maar in werkelijkheid zijn ze al 4 jaar geen kampioen meer geweest. In 4 jaar tijd is één KNVB beker hun enige wapenfeit. (...)



Waarom neem je in jouw subjectieve beschouwing het verschil in punten met Ajax op de ranglijsten van 2020-2021 en 2021-2022 niet mee.
Van 16 punten achterstand naar 2 punten achterstand. Dat zijn heel duidelijke cijfers dat PSV dichterbij is gekomen.
+4/-0

 
Marek (geschorst)
7 dagen geleden (gewijzigd)
open/sluit de onderstaande quote:


Waarom neem je in jouw subjectieve beschouwing het verschil in punten met Ajax op de ranglijsten van 2020-2021 en 2021-2022 niet mee.
Van 16 punten achterstand naar 2 punten achterstand. Dat zijn heel duidelijke cijfers dat PSV dichterbij is gekomen.



Omdat ze zelfs Ajax in mindere doen nog niet voorbij zijn gegaan, laat staan langszij zijn gekomen.

Niet alleen vorig seizoen niet, al 4 jaar niet meer.

Van financiën hebben ze al helemaal geen verstand. Lenen bij de gemeente, en van de miljoenen die ze hebben ontvangen voor Gullit, Ronaldo, Romario, van Nistelrooy en Depay is nooit wat terecht gekomen.

En er zijn geen enkele tekenen dat ze zich daar nu ineens hebben verbeterd.
+1/-2

 
Marek (geschorst)
2 weken geleden (gewijzigd)
@S0lidus: Ik denk dat je de helft van de waarde van de transfer van Janssen en Alderweireld naar Antwerpen niet begrijpt. Antwerpen staat 4e in de Belgische competitie. In een competitie waarin de Nationale trots op zijn laatste benen loopt en er ook niets meer achter zit om dat gat wat gaat ontstaan op te vangen.

Tót de komst van Overmars bij Antwerp zou het schielijk onmogelijk om de spits van het Nederlands Elftal (want hij gaat waarschijnlijk gewoon mee naar het WK) naar de nummer 4 van het noodlijdende Belgische voetbal te halen. Datzelfde geld voor het aantrekken van Alderweired. En Van Bommel als trainer.

In jouw ogen (misschien door je Ajax bril) gaat het om de kwaliteit van Jansen en Alderweireld, maar dat zie je misschien niet goed of niet compleet. Het gaat om het kweken van geloof dat er iets mogelijk is in Antwerpen. Overmars doet daar nu al iets wat tot 6 maanden geleden voor onmogelijk werd gehouden.

De volgende aanwinst gaat Dries Mertens zijn. Die kan ook naar Inter, maar Overmars doet nu ineens aardige dingen met Antwerpen ;-)
+1/-3

 
2 weken geleden
Ik begrijp het denk ik heel goed en daarom vind ik zulke bedragen onverantwoord en dus wanbeleid.
+4/-0

 
7 dagen geleden
Sorry maar je bent echt van het pad s0lidus.
+1/-2

 
7 dagen geleden (gewijzigd)
Dat mag je vinden, maar vertel dan ook op basis waarvan, want volgens mij zeg ik niets geks. Ik heb het beleid in het verleden vaak verdedigd, maar sinds eind vorig jaar heb ik moeten erkennen dat het toch goed mis is en dat het nog wordt verbloemd door resultaten, die steeds nipter zijn gaan worden. Herinner je je nog hoe vaak we afgelopen seizoen na een speelronde hebben moeten zeggen: "Het was weer kut met peren, maar blij met de drie punten. Hopelijk volgende week beter."

Het is steeds erger geworden, ondanks het kampioenschap, omdat ploegen doorhadden hoe ze ons konden bestrijden; collectief terugtrekken en hopen op fouten. Wij als Ajax wisten gewoon weinig raad met alle balbezit. Dat geeft toch al aan dat er creativiteit mist? Ik maak mij zorgen, omdat ik achteruitgang zie. Die miljoenenbuffer ben je als Nederlandse club zo kwijt als Europese successen en klappers op de transfermarkt uitblijven in combinatie met spelers die gratis of voor te weinig vertrekken en (in mijn ogen) overbodige spelers die voor teveel geld gehaald worden. Als ik hierdoor van het padje af ben, so be it, maar ik hoop met mij nog veel meer supporters.
+2/-0

 
7 dagen geleden (gewijzigd)
open/sluit de onderstaande quote:

(...)Wij als Ajax wisten gewoon weinig raad met alle balbezit. Dat geeft toch al aan dat er creativiteit mist? (...)



En inzicht, én intelligentie.

open/sluit de onderstaande quote:

(...) Als ik hierdoor van het padje af ben, so be it (...)



Laat jij je diagnosticeren door een forumlid?!
Ik zou daar voorzichtig mee zijn. Zij hebben niet de juiste opleiding en kunnen het wel eens mis hebben.
+3/-0

2 weken geleden
Ja over geluk gesproken dan heb je ook pech en dat heeft deze jongen gehad als je een voetballer bent dan moet je ook gelukkig zijn om niet tegen blessures aan te lopen , speciaal als het lange blessures zijn.
+1/-0

 
2 weken geleden
Voor 8 miljoen was er wel wat beters te scouten.
+1/-0

 
Marek (geschorst)
2 weken geleden
Van basten ging voor 2,7 miljoen naar AC Milan.

8 Miljoen stelt in 2022 in de voetbalwereld echt niets meer voor.
Daar heb je vandaag de dag een 15 jarige jeugdspeler uit Paraquay voor.

Vitinha (22) gaat na 1 jaar FC Porto (voorheen Wolverhampton Wanderers) voor 40 miljoen naar PSG. Ken jij hem? Maar je kunt je dan toch voorstellen dat 8 miljoen tegenwoordig niets waard is in het voetbal?
+1/-0

 
2 weken geleden
open/sluit de onderstaande quote:

(...) 8 Miljoen stelt in 2022 in de voetbalwereld echt niets meer voor. (...)



Dat is jouw interpretatie. Dat interpreteren ze bij NEC, Feijenoord, Go Ahead Eagles, etc. heel anders.
+2/-0

 
Marek (geschorst)
7 dagen geleden
open/sluit de onderstaande quote:


Dat is jouw interpretatie. Dat interpreteren ze bij NEC, Feijenoord, Go Ahead Eagles, etc. heel anders.



Dat zal best. Ze kunnen in Rotterdam iemand als Dessers al niet eens betalen.
+2/-0

 
2 weken geleden
Daar is zeker iets voor te zeggen.
Bij Danny Hesp was voetbal op niveau ook klaar na zijn beenbreuk.
+1/-0

2 weken geleden
Soms zit het mee soms tegen. Maar om deze transfer weer helemaal te analyseren... verlies pakken en van leren.
+3/-1

2 weken geleden
De prijzen voor de Coronatijdperk lagen beduidend hoger. Niet alle aankopen zijn goed, helaas. Maar noem mij eens 1 club die geen miskopen doet? Zelfs de rijke Engelse clubs halen gearriveerde spelers, die zich bewezen hebben en toch niet renderen bij nieuwe club. Kijk eens bv naar een Pogba, maar ook een Lukaku, Griezmann en zo zijn er nog vele spelers te benoemen. Helaas weten de Zuid Amerikaanse landen ook voortaan de prijs eruit te slepen met doorverkooppercentages.
+2/-0

7 dagen geleden
Bandé verkopen en pakken die paar ton van Beerschot.
Van 8 miljoen inkoop naar of 7 ton of 3 ton maakt ook niet veel meer uit.
Bergwijn Én Brobbey zou het mooiste zijn.
Echter gezien de bedragen is het veel te veel geld opgeteld wat er gevraagd wordt.
Verkoop Haller dan is het mogelijk ze allebei te kopen. Dan heb je ook nog eens twee aanvallers voor ééntje.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.544 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

adidas alvarez antony berghuis bergwijn blind blob bogarde brobbey cache core dortmund fier gemankeerde gorter haller ihattaren jeroene koen marek martinez mazraoui pasveer spelbos stekelenburg tadic tagliafico timber trnlazureumsvaprod windows