Transparent
Inloggen
Sluiten

Vijf wissels worden permanent ingevoerd, clubs mogen meer wisselspelers op de bank hebben

13 juni 2022 20:19 - IFAB
Foto: Pro Shots

Vijf wissels worden permanent ingevoerd, clubs mogen meer wisselspelers op de bank hebben; image source: Pro Shots

De IFAB, de organisatie van de FIFA die gaat over de spelregels in het voetbal, heeft bekend gemaakt dat de mogelijkheid om vijf keer te kunnen wisselen in een wedstrijd definitief wordt ingevoerd. Dit was aanvankelijk alleen voor de coronaperiode om de spelers iets te kunnen ontlasten, maar besloten is nu dat de vijf wissels permanent ingevoerd gaan worden.

Bovendien mogen clubs 15 wisselspelers op de bank hebben indien de betreffende competitie daar zelf akkoord mee gaat. Momenteel was dit 12 wisselspelers. De KNVB en de Eredivisie CV moeten echter dus ook akkoord gaan dat er meer wisselspelers op de bank mogen zitten.

Meer op IFAB




Tags

permanent coronaperiode eredivisie fifa ifab knvb spelregels

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Zou mooier zijn als het spel niet meer stilligt tijdens wissels. Ik word vaak doodziek van al dat getreuzel. Met de huidige technologie kan het ff geseind worden naar de scheids, die de speler vertelt het veld te verlaten en de vierde man lost het verder wel op. Alleen bij keepers zou het spel ff stil mogen liggen.
+3/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Ja, dat wordt weer eindeloos tijdrekken met het wegsjokken naar de zijlijn in het laatste kwartier van de wedstrijd... Laten ze nou ook eindelijk eens wat gaan doen met de zuivere speeltijd, hoe moeilijk kan het zijn om dat in te voeren?
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat wegsjokken wil ik wel zien als het spel niet stilligt.

Zuivere speeltijd zou ideaal zijn, maar dat zie ik niet gebeuren, omdat zenders dan in de knel kunnen komen. Ook is het minder leuk dan het klinkt. Als kijker wil je bijv. niet 2 uur naar een wedstrijd kijken vanwege allerlei onderbrekingen (straks gooien ze nog reclameblokjes doorheen). Ik zou eerder gaan voor maatregelen om het tempo erin te houden. Minder oponthoud, het spel minder vaak stilleggen; snelle wissels, snelle vrije trappen/ingooien/corners. De verdedigende ploeg moet maar zorgen dat ze hun muur en alles wat bij komt kijken sneller op orde hebben. Met de VAR kunnen eventuele misstanden sneller waargenomen worden.
+1/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat je wel een punt hebt over die zuivere speeltijd. Het klinkt beter dan het is en ik moet er niet aan denken dat straks het voetbal ook nog wordt onderbroken door reclame.. 😬
+2/-0

 
1 jaar geleden
Vliegende wissels zou al heel wat extra speeltijd opleveren. Dus niet het spel stilleggen, maar wisselen tijdens het spel...
+3/-0

1 jaar geleden
Als al die transfers plaats vinden hebben we geen eens 5 wissels
+5/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal