Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ook clubs uit Premier League tonen interesse in Steven Bergwijn'

6 juni 2022 20:48 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ook clubs uit Premier League tonen interesse in Steven Bergwijn"; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat ook topclubs uit de Premier League interesse hebben getoond in Steven Bergwijn. Omdat Ajax opnieuw een afwachtende houding heeft bij het aantrekken van de aanvaller is er inmiddels ook concurrentie van andere clubs. Wel lijkt Ajax nog steeds de beste papieren te hebben om Bergwijn over te nemen.

Transferexpert Fabrizio Romano gaf eerder aan dat Bergwijn minstens 30 miljoen euro zou moeten kosten. Volgens De Telegraaf klopt dit niet en moet de international inclusief bonussen 25 miljoen euro kosten.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

bergwijn telegraaf afwachtende fabrizio romano transferexpert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Prima, laat hem maar lekker in Engeland blijven, kan 'ie ergens anders de bank warm houden.
+3/-2

3 weken geleden
Of hij nu komt of niet. Ik zet mijn vraagtekens bij de slagvaardigheid van Huntelaar en Hamstra. Je moet ijzer smeden wanneer het heet is. Dat getreuzel heeft Ajax ook in de afgelopen jaren te veel geld gekost. Spelers die gratis de deur uitlopen en zo kunnen binnenstappen bij een topclub is wanbeleid. Wachten op clubs die je basisspelers “misschien wegkopen” om vervolgens in paniek een miskoop te doen is niet de juiste weg. Het begint bij duidelijke communicatie van gestructureerd beleid naar je spelers en hun zaakwaarnemer. Wil je weg? Je hebt tot 1 juli om een club te vinden die de vraagprijs wil betalen, daarna moet de focus naar Ajax. Loopt je contract binnen 1,5 seizoen af? Bijtekenen of 1,5 seizoen op de bank (en je toekomstambities te grabbel gooien). Ajax is een topclub die het financieel moeten hebben van het verkopen van spelers, het liefst zelfopgeleid. Daarbovenop moet je eerst met de spelers oogsten voordat je ze verkoopt aan de hoogste bieder. Onze clubleiding moet zich niet laten gijzelen door de spelers of hun zaakwaarnemers. En helemaal niet door andere clubs met belachelijke vraagprijzen voor hun wisselspelers. In dit geval moet Ajax duidelijk aangeven wat ze ervoor over hebben. Niet voldoende? Doorschakelen.
+4/-2

3 weken geleden
Is het niet wat vroeg om van treuzelen te spreken, wanneer we pas in de tweede week van juni zitten? Dat de selectie rond moet zijn voordat de voorbereiding begint, daar ben ik het mee eens. Maar vind wel dat de Telegraaf erg loopt te zeuren. H&H verdienen tijd en een eerlijke kans. Op 1 september zullen we kunnen beoordelen of ze het goed gedaan hebben, of dat een nieuwe TD toch echt noodzakelijk is.

Bergwijn mogen ze lekker laten gaan though. Te duur, te veel gedoe en heb niet de indruk dat Ajax zijn eerste keuze is. Zou daar niet teveel effort in steken en die tijd aan nuttigere onderhandelingen besteden.
+10/-0

3 weken geleden
Een beetje treuzelen en niet meteen de portefeuille trekken als iets veel te duur is, dat lijkt me volslagen normaal...
+8/-0

3 weken geleden
Lekker laten gaan.
+6/-0

3 weken geleden
Ik hoop echt dat er schaduwlijstjes zijn met alternatieven.
+2/-0

3 weken geleden
Tot nu toe een goede indruk hebben van Huntelaar en Hamstra en hun samenwerking.
Is allemaal mooi en aardig maar daar contracteer of transfereer je geen spelers.
Tevens wordt er nu voortgeborduurd op oude lijstjes van Overmars.
Misschien te begrijpen in het begin van hun dienstverband bij Ajax maar toch.
Het kan ook zijn dat ze op de achtergrond met andere spelers bezig zijn dan Bergwijn wat het "treuzelen" weer in een heel ander daglicht stelt.
Dertig miljoen is gewoon teveel geld voor Bergwijn. Twintig miljoen is voldoende gezien zijn verleden bij Tottenham.
+3/-0

3 weken geleden
Treuzelen is niet het juiste (negatieve) woord. Uiteraard aangegeven door de TeleVaag. Notabene de mediapartner. Goed overwegen of een speler wel 30 miljoen of de vele andere bedragen die circuleren is meer dan een goede zaak. Wanbeleid over spelers die gratis de deur uitlopen zegt meer iets van de “betrokken” speler die uiteraard alleen aan zijn eigen portemonnee denkt. Transferwindow is nauwelijks geopend. Daarnaast kunnen wij, ook als Ajax zijnde, niet concurreren met de bekende clubs.
+5/-0

 
3 weken geleden
En 3x raden wat de verhalen zijn van de Telegraaf als ze hem wel halen voor dat geld. "Ajax voert onverantwoord beleid", "Ajax neemt gok met dure Bergwijn" en "Ajax neemt def. afstand van concurrentie" en dan heb ik het nog niet over als Ajax/Bergwijn niet in vorm is, dan krijg je natuurlijk helemaal de volle laag.

30 (maar ook 25) miljoen is enorm veel geld voor Ajax. Zeker omdat zijn natuurlijke plekken de posities zijn waar je MVP van de laatste seizoenen speelt en je topscorer/recordaankoop. Dan maar treuzelen.
+3/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Misschien is treuzelen een verkeerde woordkeuze. Het is ook niet alleen gericht aan Huntelaar en Hamstra. Die krijgen nu inderdaad de kans om zich te bewijzen. Nu hebben hebben we interlands, 30 juli (over 7 weken) de Johan Cruijff schaal en 1 week daarna de start van de competitie. Vorig jaar werden we gesloopt door PSV omdat Ajax veel minder voorbereidingstijd had. In de CL moet je er meteen staan en op dit moment is het wel erg stil. De zomerstop is nog nooit zo kort geweest. Hoe tevreden ik ook was over Overmars (met name over de verkoop van spelers voor zeer hoge bedragen), ik vond en vind dat Ajax zich veel harder moet opstellen naar spelers die uit contract lopen. Resultaat: spelers loopt lachend de deur uit en krijgen een leuke bonus in de vorm van tekengeld. Mazraoui, Brobbey, Onana konden gewoon steeds leuk opdraven zodra ze zich weer fit voelden. Onana had gewoon tot het einde van het seizoen gekeept als hij goed presteerde. Bedankt voor de opleiding en de naamsbekendheid Ajax! Wat voor signaal geef je daarmee af naar de andere jeugdspelers? On topic: In dit geval zou 25 of 30 miljoen veel te veel zijn voor een speler die daar de bank warm houdt. Ajax zou moeten aangeven waar de grens ligt en de transferonderhandeling stoppen als Tottenham niet wil bewegen. Maar ik ga er wel van uit dat er meerdere opties op tafel liggen dan alleen Bergwijn. Spelers willen maar al te graag speelminuten maken met het oog op het WK, daar moet Ajax gebruik van maken.
+3/-0

3 weken geleden
Ik hoop vooral dat Huntelaar en Hamstra komend seizoen meer aandacht besteden om de jeugdopleiding beter te maken. Het verder uitbouwt zoals Cruijff het ongeveer bedoeld had. Dat betekent ook aanstormend talent meer kansen geven. Meer dan Erik ten Hag gepresteerd heeft in zijn periode bij Ajax. Ten Hag kreeg het zelfs voor elkaar om met de KNVB beker tegen een B elftal de zelfde 11 op te stellen als in de CL. Zo zat afdeling aanstormend talent afgelopen jaar nog net niet aan de bank vastgeplakt maar het schijnt een behoorlijke lange zit te zijn geweest.
+4/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
ik vind Bergwijn te duur voor een speler die het moet hebben van ruimte voorin. Bij Ajax speel je 8 van de 10 keer tegen een ploeg die zich ingraaft. Dan komen niet zijn sterke, maar zijn zwakke punten naar boven. Moet je wel ten koste van alles achter zo een speler gaan? Prima speler, maar niet voor onze speelwijze en al helemaal niet voor zo'n hoog bedrag. Ga liever opzoek naar een linksback, een linksbuiten (Tadic wordt weer een jaartje ouder, dus alvast anticiperen), een spits (Brobbey) en een ervaren keeper (Cillessen?) die niet de 40 aantikt. Verder ff hengelen naar Eriksen die geen doorlopend contract heeft, want je weet maar nooit. Ik zag de naam Koopmeiners ook vallen, maar die jongen is ook te duur en voegt toch niets extra's toe? En wie zou voor hem moeten wijken? Met Eriksen (mits haalbaar) haal je een speler binnen die de club en de speelwijze als geen ander kent, altijd aanspeelbaar is, creatief is, scorend vermogen heeft vanuit de tweede lijn en vrije trappen én messcherpe corners aflevert.
+4/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Ja Koopmeinders. Die voegt net zo veel toe als Taylor waar laatst genoemde slechts een paar wedstrijden mocht spelen onder Ten Hag om zich te bewijzen.
+3/-0

 
3 weken geleden
En Taylor heeft zo veel meer potentie. Ik vind dat de club meer vertrouwen moet geven aan de jeugd, ook qua salaris om ze dus langer te binden.
+3/-0

 
3 weken geleden
" (...) Ga liever opzoek naar een linksback (...) "

Of besteed wat van die €25 miljoen aan een opgewaardeerd contract voor Tagliafico. Dat kost aanzienlijk minder geld dan het aantrekken van een gelijkwaardige vervanger.

En dat moeten ze ook doen met Timber en hadden ze moeten doen met Gravenberch en Mazraoui.
+3/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Ik ben daar ook voorstander van. Een miljoen (of een paar ton) extra aan salaris kan al gauw betekenen dat je 20 miljoen bespaart aan een transfersom. Misschien is dat het probleem dat jeugdspelers zo snel wegwillen? Dat ze in verhouding [ondanks dat ze jarenlang verbonden zijn aan de club] minder verdienen dan een speler die voor veel geld gehaald is. Stel je bent Brobbey [gewoon ff als voorbeeld], je breekt door, er wordt een statische spits voor 22 miljoen gehaal die veel meer zal verdienen dan jij.. Tsja, dan is de keuze toch snel gemaakt?
+2/-0

 
nieuws-redacteur 3 weken geleden
Gravenberch was al de nummer 3 van de salarislijst met 2.4 miljoen euro. Moeten we dan iemand die amper iets gepresteerd heeft 10 miljoen salaris bieden?

Die gasten gaan echt sowieso weg. Zeker met wijlen Mino als zaakwaarnemer.
+3/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
" (...) Moeten we dan iemand die amper iets gepresteerd heeft 10 miljoen salaris bieden? (...) "

Wat ben je kwijt aan kosten aan een nieuw iemand op die plek, die wel iets gepresteerd heeft?
+2/-0

 
2 weken geleden
Haal Brobby maar terug voor dat geld
+1/-0

reactie verwijderd

2 weken geleden
Er is een verrassing in het verschiet, Ajax is met een andere speler bezig precies weet ik het niet maar als iedereen naar Bergwijn kijkt dan heeft Ajax vrij spel om de gewenste speler binnen te halen, zo geschiede,
+2/-0

2 weken geleden
Last hem maar daar blijven
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.544 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

adidas alvarez antony berghuis bergwijn blind blob bogarde brobbey cache core dortmund fier gemankeerde gorter haller ihattaren jeroene koen marek martinez mazraoui pasveer spelbos stekelenburg tadic tagliafico timber trnlazureumsvaprod windows