Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax meldt zich opnieuw voor Steven Bergwijn, eerste bod al afgewezen'

3 juni 2022 09:11 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax meldt zich opnieuw voor Steven Bergwijn, eerste bod al afgewezen"; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat Ajax zich met een officieel bod heeft gemeld bij Tottenham Hotspur voor Steven Bergwijn. De Engelse club heeft het echter direct afgewezen. Een salarisindicatie heeft aangegeven dat een contract voor vijf seizoenen slechts een formaliteit zal zijn, maar volgens De Telegraaf is het de vraag of het dit keer wel tot een transfer zal komen.

Afgelopen winter ketste de transfer nog af, omdat financieel directeur Susan Lenderink en de Raad van Commissarissen het totale bedrag dat de international zou moeten kosten te gortig vonden. Inclusief bonussen was Marc Overmars bereid om 22 miljoen euro te betalen. De verwachting is nu dat Bergwijn 20 miljoen euro en bonussen zal moeten kosten. Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar zullen echter toestemming moeten krijgen van Lenderink en de RvC om een dergelijke investering te mogen doen.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

bergwijn lenderink telegraaf formaliteit gerry gortig hamstra huntelaar overmars rvc salarisindicatie susan tottenham

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Veel en veel te geld voor een Bergwijn.
Ik vindt een Karlson bv veel beter, en meer potentie hebben.
+3/-0

 
4 weken geleden
Veel te veel geld, mee eens.
Karlson beter, niet mee eens. Staat na iedere mislukte actie met zijn handen in de lucht en het ligt nooit aan hem. Plus zijn haartjes moeten altijd netjes blijven zitten.
+4/-1

4 weken geleden
Hij is het geld niet waard. Hou toch hiermee op, die jongen past m.i. ook niet bij Ajax.
+3/-0

4 weken geleden
Nee, laat maar zitten. Geen slechte voetballer, maar ook niet direct een aanwinst.
+2/-0

4 weken geleden
Ik vind het echt een zwaktebod van Ajax dat ze al jarenlang bij hem uitkomen. Geen wonder dat de Spurs hoog in de boom gaan zitten, die denken zo langzamerhand echt dat Ajax hem zo wanhopig aan de selectie willen toevoegen dat ze dus op een gegeven moment wel aan hun vraagprijs gaan voldoen.
+6/-0

4 weken geleden
Een speler die bij Tottenham nog niet eens basisspeler is koste wat het kost willen halen ?
+1/-0

4 weken geleden
Ik hoop dat Lenderink en de RvC weer geen akkoord geeft.
Kijk lekker verder,
+5/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Hou hier toch eens mee op. Je zet jezelf compleet voor lul door voor de 4e of 5e keer terug te komen voor die gozer. En dat terwijl hij weinig tot niets gaat toevoegen. Lenderink, doe je ding alsjeblieft en 'nip it in the bud'.
+6/-0

4 weken geleden
Ik begrijp de kritiek niet helemaal. Een snelle scorende aanvaller die je op meer posities kan inzetten. Technisch, heeft een passeeractie en een goed schot, past toch goed bij Ajax? Tadic kwam in Engeland ook niet helemaal uit de verf, maar is wel de basis van het succes en de prijzen in de afgelopen jaren. In de premier league schrijven ze snel spelers af, dat zijn dan de buitenkansjes. Ik zie hem in ieder geval graag komen. Haller kan je dan verkopen en dan hou je zo nog 15 miljoen over. Die 15 miljoen + deel opbrengst Gravenberch kan je gebruiken voor Brobbey. Antony weg? Suarez erbij!
+5/-3

 
Marek (geschorst)
4 weken geleden (gewijzigd)
Precies, van mij is hij ook meer dan welkom. Uitstekende voetballer voor als je (zoals Ajax tegenwoordig) op maximaal 20m van het doel van de tegenstander wil voetballen.
+3/-3

 
4 weken geleden
Tadic had twee zeer goede jaren bij Southampton gevolgd door twee wat mindere doordat goede spelers werden weggekocht en er mindere spelers voor in de plek kwamen (klinkt helaas bekend in de oren).

Bergwijn heeft daarentegen nooit een belangrijkere rol gespeeld bij Spurs. Tadic heeft ook leidinggevende kwaliteiten en een topmentaliteit die als voorbeeld dient voor de rest. Bergwijn heeft van dat alles nog nooit blijk gegeven.

Er is veel geld uitgegeven aan Tadic en Blind zonder directe restwaarde omdat je weet dat ze ook anderen beter gaan maken en beter laten spelen. Bij Bergwijn is er geen enkele indicatie dat dit bij hem ook het geval gaat zijn en dat is wel nodig als je zoveel geld aan een speler uit wil geven. Voor Ajax moet dat niet alleen de continue best presterende speler zijn, maar ook leiderschapskwaliteiten toevoegen. Ajax kan zich het niet veroorloven om zulke dure elftalvulling te hebben.

Ze kennen zijn naam uit het verleden en/of de tv en dat is het.
+2/-0

 
Marek (geschorst)
4 weken geleden
Tadic is er toch nog? Ik zie niet in waarom Bergwijn dan dezelfde leiderschapskwaliteiten zou moeten hebben.

De zin: "Ze kennen zijn naam uit het verleden en/of de tv en dat is het.", spreekt bij velen eerder tegen hem dan voor hem. Er zit nogal wat sentiment naar zijn filmpje vlak voor Ajax-Spurs. Nederland op zn smalst.

Ik zie ook niet in waarom Tadic en Bergwijn niet samen zouden kunnen spelen. Bovendien.... Tadic begint wat ouder te worden. 22 Miljoen voor een speler is in deze tijd niet duur. 50 Miljoen, dát is duur.
+3/-3

 
4 weken geleden
Tadic wordt ieder jaar minder. Het houdt een keer helemaal op.

22 miljoen is ook veel voor Ajax. Er is door corona en door een sloot aan mislukte dure aankopen waaronder Marin, Daramy en Bandé nogal wat geld verdampt.
+2/-0

 
Marek (geschorst)
4 weken geleden (gewijzigd)
Volgens mij harken ze met de plaatsing CL al 40 miljoen op. Daramy speelt nog bij ons en op Marin is helemaal geen geld verloren! Op Bande verliezen we 7 miljoen minus de inkomsten van verhuur.

Daarnaast gaan we (als we een beetje pech hebben) met Haller, Timber, Antony en Gravenberg ca 40+40+50+25=155 miljoen ophalen.

Eigen jeugd gaat ons echt niet door de poulefase vn de CL heen helpen, en dán verdampt er nogal wat geld. 15 Miljoen voor Brobbey is duur. 22 Miljoen voor Bergwijn is een koopje.
+2/-1

 
4 weken geleden
Heb je net dat doelpunt gezien tegen België? Op dit moment hebben we geen aanvaller die zo verwoestend kan uithalen vanaf 25 meter. Vind hem tegen België ook wederom de gevaarlijkste aanvaller in het veld.
+6/-2

4 weken geleden
Ik ben het ook eens met Marek en Sven. Hopelijk blijft het bij die 20 miljoen en blijft hij fit.
+4/-3

4 weken geleden
Als het financieel verantwoord is zie ik hem echt graag komen, beetje power voorin kan geen kwaad
+3/-1

 
4 weken geleden
Als het financieel verantwoord is zie ik liever Dumfries naar Ajax komen ipv Bergwijn.
+1/-3

 
4 weken geleden
Brr nee. Houdt vaak gewoon op met verdedigen. Net ook weer bij die bal van België op de lat. Hij valt vooral graag aan.
+1/-0

 
4 weken geleden
Al maakt Dumfries verdedigend een keer een fout, dan nog levert hij volgens mij meer rendement op dan Bergwijn de afgelopen jaren bij elkaar heeft gepresteerd. Daarnaast zie ik Dumfries als een van de betere opvolgers omdat Mazaroui vertrekt.
+1/-0

4 weken geleden
Bergwijn kan aardig voetballen maar heeft tot dus ver alleen in seizoen 2018/2019 een goed seizoen gedraaid bij PSV. 40 wedstrijden met 15 goals is voor een buitenspeler een acceptabel gemiddelde maar daarna ging het bergafwaarts. Laatste 3 seizoenen bij Tottenham bij elkaar 55 wedstrijden gespeeld met een gemiddelde van maar liefst 2 doelpunten per seizoen. Slaap lekker Tottenham met je + €20 miljoen.

PS; Kan Ajax verdomme de scouting niet even verder aansporen. Er zal toch wel iets beters (completers) rondlopen in de wereld voor mogelijk een miljoen euro minder. Lukt het niet kunnen ze als noodaankoop altijd nog bij AZ winkelen. Weliswaar een club die niet graag met Ajax onderhandeld maar daar loopt tevens een linksbuiten rond die de zelfde tekortkoming heeft door alleen maar met rechts te kunnen schieten, Jesper Karlsson.

Seizoen 2020 schoot Karlson met 39 wedstrijden er 12 in. Afgelopen jaar speelde hij 43 wedstrijden met 19 treffers.
+3/-0

 
4 weken geleden
Karlsson, leuke speler voor AZ maar die buitenspelers van AZ doen het nooit bij Ajax. Vergeet niet dat een buitenspeler bij AZ meer ruimte krijgt dan een buitenspelers van Ajax. Berghuis is het ideale voorbeeld, bij Feyenoord schoot hij ze als buitenspeler vanuit alle posities erin en bij Ajax mist hij de essentiële passeerbeweging en explosiviteit voor een aanvaller. Overigens weet je zeker dat je voor AZ spelers te veel gaat betalen. Die verkopen hun spelers al voor grote bedragen aan andere clubs. Als Ajax komt dan gooien ze er nog eens 20% bovenop, net zoals PSV.
+1/-0

 
3 weken geleden
Dat klopt en kan de scouting wat mij betreft verder kijken.
+1/-0

4 weken geleden
Hou toch op met die Bergwijn. Bankzitter, ex-PSV. Opzouten!
+2/-0

4 weken geleden
PS; Wat een mafkees die Tom Egbers met zijn uitspraak in de rust, ''zoals de Belgen zeggen, we moeten er weer even tussen uit''.

Als er een land niet snel uit gaat in de rust om over de eerste voetbalhelft door te blijven praten dan is het de Belgische televisie wel. Weltruste Tom. Succes met je commercieel verdiende centen.
+3/-0

4 weken geleden
Triest en verontrustend dat ze dit soort middelmaat niet eens zelf kunnen opleiden en daarnaast beoordelen als 'geschikt voor Ajax'.

Dat beloofd niet veel goeds voor de wijze waarop ze ook andere spelers beoordelen.
+1/-1

 
4 weken geleden (gewijzigd)
In dat geval heeft Ajax des te meer cultuurbewakers nodig om de voetbalschool van Ajax Amsterdam in ere te houden.
+1/-0

 
Marek (geschorst)
4 weken geleden
Misschien zit het probleem wel dieper.

Misschien proberen vaders/jeugdtrainers die spelertjes bij hun club te onderwijzen met youtube filmpjes van Ronaldo en Messi. Dan worden het slechts slechte klonen en verbloemen ze hun zwakheden.

En misschien is het wel zo dat je als Ajax school in deze tijd veel minder invloed hebt op jeugdspelers dan in de tijd van Cruijff als trainer. Voor Cruijff gold dat "als een jeugdspeler gelijkwaardig is aan een oudere speler in het eerste, dat de jeugdspeler speelt". Maar die vlieger gaat nu niet zomaar op omdat ervaring een zwaardere stem heeft gekregen in het hedendaagse voetbal.
+1/-0

 
3 weken geleden
Dat vaders langs de zijlijn staan om hun kroost aan te moedigen is van alle tijden. Cruijff heeft dat vast en zeker meegekregen maar wist uiteindelijk de beste 11 op te stellen.

Veel anders zal het er volgens mij nooit aan toe gaan.
+1/-0

 
3 weken geleden
" (...) Misschien proberen vaders/jeugdtrainers die spelertjes bij hun club te onderwijzen met youtube filmpjes van Ronaldo en Messi. Dan worden het slechts slechte klonen en verbloemen ze hun zwakheden. (...) "

Waarom worden het dan 'slechte klonen'?
Sinds er voetbalbeelden bestaan doen voetballertjes hun idolen na.
Wat is daar mis mee?

Zo had Cruijff Lenstra als voorbeeld.
Wie was uiteindelijk beter, Cruijff of Lenstra?

" (...) Voor Cruijff gold dat "als een jeugdspeler gelijkwaardig is aan een oudere speler in het eerste, dat de jeugdspeler speelt". Maar die vlieger gaat nu niet zomaar op omdat ervaring een zwaardere stem heeft gekregen in het hedendaagse voetbal. "

Hoe moet een jeugdspeler nu dan ervaring opdoen?
+3/-0

 
Marek (geschorst)
3 weken geleden (gewijzigd)
"Waarom worden het dan 'slechte klonen'?
Sinds er voetbalbeelden bestaan doen voetballertjes hun idolen na.
Wat is daar mis mee?"

Er is niets mis mee zolang dat vanuit die voetballertjes zélf komt.

Als het wordt opgelegd/opgedrongen door een vader/trainer zeg je eigenlijk dat ze moeten voldoen aan een subjectief ideaalbeeld.
+1/-1

 
3 weken geleden
" (...) Er is niets mis mee zolang dat vanuit die voetballertjes zélf komt.

Als het wordt opgelegd/opgedrongen door een vader/trainer zeg je eigenlijk dat ze moeten voldoen aan een subjectief ideaalbeeld. (...) "


Nee, dat schrijf jij. Dat is jouw interpretatie.

Ik zou beelden gebruiken als voorbeeld en om situaties en handelingen inzichtelijk te maken.
Plaatjes en bewegende beelden hebben vaak meer effect dan woorden.
+4/-0

4 weken geleden
Waarom zoveel stampij maken voor een speler die nog geen bal getrapt heeft bij Ajax.
De voetbal wereld is aan het veranderen de spelers van nu moeten hun mannetje staan en dat de techniek er bij inschiet is nu aan vaarbaar, en bij de aankoop door berekend. Haller daar moest ook niemand wat van hebben, maar die zelfde fans schreeuwen nu dat voor hem 40 miljoen niet genoeg is .Bergwijn vind ik een voetballer die bij Ajax thuis hoort.
+2/-2

 
3 weken geleden
Sorry hoor ,maar dat is onzin, een elftal moet in balance zijn en kan niet alleen bestaan uit technische spelers en ook Bergwijn laten zien dat hij over een behoorlijk techniek beschikt en daarbij ook een behoorlijke portie lef en vooral het laatste ,mis ik wel is bij Ajax!
+1/-0

3 weken geleden
Ajax moet de portemonnee trekken wanneer het Steven Bergwijn daadwerkelijk naar Ajax wil halen. Gezien de 30 miljoen die Tottenham zelf aan PSV heeft betaald is de vraagprijs van 25 miljoen begrijpelijk. Een eerste bod van 15 miljoen is dan ook inderdaad een lachertje.
+1/-3

 
3 weken geleden
15 miljoen voor Bergwijn de bankzitter is indetdaad een lachertje. Ik hoop dat Tottenham z'n poot stijf houd en de RvC snel laat weten dat die knul veel te duur is.
+4/-1

3 weken geleden
Halen die jongen, toont altijd 100% inzet, ik snap; echt niet de kritische ,jongen hebt al zo vaak laten zien wat hij kan, zo een jongen kan het verschil betekenen tussen 2e en eerste worden, hij geeft altijd 100% inzet! En dat gemekker over dat geld van sommige forumbezoekers snap ik allemaal niet ,als hij belangrijke doelpunten gaat maken, is hij het geld dubbel en dwars waard.
+1/-1


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.544 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez antony berghuis bergwijn blind bogarde brobbey dortmund fier gemankeerde gorter haller ihattaren jeroene koen magallan marek marin martinez mazraoui pasveer raadsel rensch schreuder spelbos stekelenburg tadic tagliafico taylor timber