Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Telegraaf: 'Verhoogd bod op Ryan Gravenberch is nog geen 25 miljoen'

25 mei 2022 09:44 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

[Update] Telegraaf: "Verhoogd bod op Ryan Gravenberch is nog geen 25 miljoen"; image source: Pro Shots

Ajax en Bayern München naderen een akkoord over de transfer van Ryan Gravenberch. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano in The Here We Go Podcast. "Het gaat alleen nog maar om de laatste details", aldus Romano. "Bayern is al lange tijd rond met Gravenberch zelf. De transfersom zal meer dan 25 miljoen euro bedragen. Ajax zal akkoord gaan met de transfer als het zelf enkele transfers heeft afgerond."

Update 25-05 09:44: Ook onder meer De Telegraaf bevestigd dat Bayern München een verhoogd bod heeft uitgebracht. Het bod ligt echter lager als wat Fabrizio Romano meldt. Bayern zou nu 19 miljoen euro geboden hebben en 5,5 miljoen euro aan eenvoudig te realiseren bonussen. Ajax krijgt daarbij bovendien 7,5 procent van de transfersom bij een volgende transfer.

Gravenberch heeft zal al een akkoord over een contract voor vijf seizoenen met een jaarsalaris van bijna 10 miljoen euro.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

gravenberch bayern romano telegraaf fabrizio jaarsalaris naderen podcast transferexpert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
2 jaar geleden
Keer het voor de gein eens om. Als Ajax nu in de markt zou zijn voor een speler met exact de skills en ervaring van Gravenberch en nog 1 jaar contract, zou jij het dan ok vinden dat daar 25 miljoen inclusief makkelijke bonussen voor betaald wordt? In dat perspectief bezien, vind ik het toch echt een forse som, voor een jongen van net 20 die in principe alles nog te bewijzen heeft.
+1/-0

2 jaar geleden
Als men het totale bedrag van €25 miljoen in 1 keer betaald en niet dmv bonussen oid dan vind ik het een prima bedrag.
+1/-0

2 jaar geleden
Prima bedrag voor een aflopend contract. Jammer dat juist de zelfopgeleide spelers zo snel mogelijk weg willen of weigeren bij te tekenen om de club wat meer centjes te gunnen.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Draait helaas alleen maar om geld, en hoe gek ook, drie, vier of zelfs vijf milj bij Ajax is dan te weinig……
+5/-1

2 jaar geleden
Jammer dat weinig spelers geen zelfreflectie hebben. Denk die gozer nu echt dat hij enige rol van betekenis gaat spelen bij Bayern. Is zelfs in de Eredivisie niet 1 van de uitblinkers.
25 miljoen is prima voor 1 jaar contract. Snel overmaken naar Chelsea en Ziyech oppikken.
+4/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Zolang spelers die te vroeg vertrekken weer opgevangen worden voor een doorstart, zullen ze dit blijven doen. Nu ff de gok wagen, paar jaar flink cashen, misschien zelfs toch doorbreken en anders vangt een Nederlandse topclub je over een paar jaar weer op. Als het Ajax niet is, doet PSV het wel. En dan is hij nog steeds op een leeftijd om daarna weer de stap naar het buitenland te maken.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Alles leuk en aardig hoor, die zelfreflectie. Maar als iemand je 10 miljoen per jaar wil betalen om achter een balletje aan te lopen in een van de mooiste steden van Europa, ga je toch niet weigeren omdat je jezelf niet boven de rest vindt uit stijgen?
+1/-0

2 jaar geleden
Soms zijn dingen gewoon zoals ze zijn.
Helaas heeft Ajax geen groter bedrag kunnen bedingen omdat de speler aan zichzelf denkt. En eerlijk, als ik van werkgever wissel doe ik dat ook hoe voor mij persoonlijk het beste uitpakt. Denk dat iedereen dat zou doen.
Wanneer het rond komt, mooie club voor die jongen.
+3/-0

2 jaar geleden
Hopelijk komt dit snel rond , dit moet in te vullen zijn vanuit Jong Ajax.
+4/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat was ook de opzet van Cruijff en als er een jaar geen voldoende rondloopt om het op te vangen, dan pas verder kijken.
+2/-0

2 jaar geleden
Ik gun hem het beste maar zijn rendement zal omhoog moeten wil hij een kans van slagen maken in Munchen. Vrijwel geen goals oké, maar ook vrijwel geen assists zoals bij Ajax dan kan hij het wel schudden daar.
Vandaar ook dat een dikke 25 miljoen prima zaken doen is voor een contract van een jaar. Met Kudus, Klaassen, Taylor en Alvarez hebben we nog vier prima middenvelders die allemaal een veel hoger rendement zullen halen met dezelfde speelminuten als Gravenberch.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Zowel Taylor als Kudus kunnen dit opvangen. Qua ervaring minder ver dan Gravenberch maar laat deze jongens eerst maar eens vaste waarde worden ipv bankzitten. Bij hun is de rek er nog lang niet uit en zullen veel beter worden.
+6/-0

2 jaar geleden
Ik zou opgelucht zijn als de kogel door de kerk is met deze transfer.
De zaak Gravenberch houdt alleen maar op.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ga er maar vanuit dat daarna Timber aan de beurt is.
+3/-1

 
2 jaar geleden
Vraag ik me af. ETH wil ook De Ligt en Frenkie hebben, maar heeft een budget van 140 miljoen. Denk dat ze op z'n vroegst volgend jaar zomer voor Timber komen. Eigenlijk ben ik van mening dat je met nog 2 jaar contract moet zeggen: of je tekent bij, of je gaat in de etalage. Want als ze met 2 jaar te gaan niet bijtekenen, doen ze dat ook niet met 1 of 0,5 jaar te gaan. Je moet je als club niet aan het lijntje laten houden. Dus indien Timber niet bijtekent, kun je hem beter deze zomer verkopen voor de hoofdprijs.

Is dat leuk? Nee, dat is mega kut. Maar het is wel de enige manier om je vermogen als club op peil te houden, zodat je op dit niveau kunt blijven acteren. Daarom zijn aankopen in de categorie 24-28 ook mijn stokpaardje. Die blijven aantoonbaar langer bij de club (Blid, Tagliafico, Tadic en Schöne zijn mooie voorbeelden) en vervangen op termijn je afzwaaiende routiniers. Zijn ook veel minder interessant om weggekocht te worden (cashcow blijft toch je jeugdopleiding). Dan houd je ook een mooie mix in je selectie van jong talent uit eigen jeugd, voetballers met enige ervaring die nog een stap kunnen zetten in hun ontwikkeling en routiniers die de groep bij elkaar en mentaal scherp houden. Dan kun je Europees presteren en je financiële positie verder verbeteren. En dan kom je ook nooit in de problemen zoals Europese topclubs die te lang blijven teren op het succes en niet op tijd doorselecteren.

Hoe klote het ook is, je weet dat die jonge gasten uit de jeugd denken dat het gras elders groener is. Maar hoewel het salaris beter is, blijkt doorgaans dat bij Ajax blijven voor hun ontwikkeling beter was geweest (ik ben niet echt onder de indruk van de verdediger die De Ligt nu is bijv). Maar dat ze gaan, en dat ze 8 op de 10 keer niet verlengen (soms al niet na hun jeugdcontract, maar anders wel na hun eerste opwaardering), dat staat vrijwel vast. Gasten van 24-28 kiezen bewust voor Ajax. Als je dus het geld dat je incasseert voor je jeugdexponenten, investeert in deze middengroep, dan zorg je voor een sterke en brede selectie die in balans is en waar genoeg ruimte blijft om je doorbrekende jeugd alle kansen te kunnen geven. Ze hoeven dan ook niet zelf de kar te trekken (zoals voorheen), maar kunnen zich optrekken aan de oudere spelers (zowel qua ervaring als qua topsportbeleving), waardoor ook zij zich weer sneller ontwikkelen.

Juist dit ging de afgelopen jaren zo goed. En dat moeten we daarom ook vooral doorzetten. Dus als Timber wil bijtekenen, dan is hij meer dan welkom om te blijven. Maar zo niet, dan moet je gewoon uitcashen en investeren in een speler waar je wel 4-5 jaar mee verder kunt.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Duidelijk verhaal en logisch;-) Mix van aanstormend talent en ervaring deed het zeker goed. Paar 24-28 jarigen halen voor de balans en opdat dergelijke spelers minder snel verkassen, lijkt mij ook een zinvolle investering voor de langere termijn. Komst Blind en Tadic hebben bijgedragen aan dat succes, en deze formule moet Ajax na mijn mening in stand houden.

En de volgende keer hopen dat Ajax de contracten eerder verlengd opdat de volgende Mazraoui niet gratis de deur uitloopt. Hopelijk blijft Timber nog één of twee seizoen. Met pas 20 heeft hij bij Ajax in ieder geval de garantie dat hij altijd speelt.
+1/-0

2 jaar geleden
Voor 10 miljoen per jaar zou ik ook gaan.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Er vanuit gaande dat hij in het slechtste geval nog wel voor een goeie 15 miljoen gesleten wordt door Bayern, is dit bod 25.625.000 euro waard. Dus in principe kun je van een bod van iets meer dan 25 miljoen spreken. Als hij succesvol is, dan gaat hij immers niet door een andere topclub bij Bayern weggekocht worden, aangezien Bayern zelf al top 8 van Europa is. Dus of hij mislukt en die doorverkoop clausule doet niet veel. Of hij is succesvol, dient zijn contract uit en maakt dan transfervrij de overstap naar Spanje (Lewandowski route) voor een beter salaris en één klap tekengeld.

Om kort te gaan: die clausule gaat niet veel doen. Je kunt beter een tegenbod doen van 27,5 miljoen zonder doorverkoop clausule. Om dat te matchen, zou hij bij het huidige bod voor een goede 40 miljoen (want 27,5 - 24,5 = 3 --> (3 / 7,5) x 100 = 40) verkocht moeten worden door Bayern. En heel eerlijk, ik zie dat niet gebeuren.
+4/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Trouwens, ik dacht dat er meerdere clubs geïnteresseerd waren? Engeland, Spanje? Zodat het opbieden kan beginnen... Of waren al dat andere slechts geruchten?

Snap verder wel dat Bayern zo spoedig mogelijk de boel wil afronden voor slechts 19 mil. Voor een jonge basisspeler die inmiddels al wat jaren in de CL heeft meegedraaid vind ik het bedrag eigenlijk nog best mager te noemen.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
1 jaar contract resterend maakt dat je onderhandelingsmogelijkheden beperkt zijn. Als de geïnteresseerde partijen nog een half jaar wachten, dan kunnen ze hem in de winter vrij benaderen. Dan vang je helemaal niks. Het is dus balanceren op een dun koord, waarbij je moet uitkijken dat het koord niet onder je vandaan knapt. Ik denk dat ze het uiteindelijk goed gedaan hebben en dat dit redelijk het maximaal haalbare was.

Bovendien moet je zelf ook een vervanger halen en je selectie voor de start van het voorseizoen op orde hebben. Anders betaal je half augustus weer de hoofdprijs. Dus het is plussen en minnen en uiteindelijk de knoop doorhakken op een moment dat alles overziend het meest gunstig lijkt.

Maar daarom ben ik dus ook van mening dat je bij 2 jaar contract resterend de knoop moet doorhakken. Dan verlengen en anders vertrekken. Dan blijft je acteren vanuit een positie van kracht. En als je dat systematisch en consequent doet, weten spelers ook exact waar ze aan toe zijn.
+2/-0

2 jaar geleden
Romano heeft het waarschijnlijk over het bedrag inclusief de fee van Fortes Rodrigues. Die laatste heeft maatje Mike gebeld en doorgegeven dat Ajax toch echt minder krijgt.
+1/-0

2 jaar geleden
bij een jaarsalaris van 10 miljoen, moet hij het resterende deel maar zelf betalen en zien als opleidings kosten.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom annex berghuis boomen branco elsimao farioli forbs godts halven hato henderson hlynsson jim jong kiki linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst