Transparent
Inloggen
Sluiten

'Alex Kroes wees voorstel van Ajax af'

19 mei 2022 11:01 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Alex Kroes wees voorstel van Ajax af"; image source: Pro Shots

Volgens het Algemeen Dagblad was Alex Kroes in beeld bij Ajax als vervanger van Marc Overmars. De vertrekkend eigenaar van Go Ahead Eagles voerde meerdere gesprekken met de clubleiding van Ajax, maar wees de club vervolgens af toen bleek dat niet iedereen op zijn komst zat te wachten. Het duo Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar, die de afgelopen periode al op tijdelijke basis de functie vervulde, krijgen nu het vertrouwen van de clubleiding.

Meer op AD.nl
Tags

kroes eagles eigenaar gerry hamstra huntelaar overmars vertrekkend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Ben er blij om. Dank aan de mensen die tegen waren! (Als het bericht klopt)
+1/-0

 
11 maanden geleden
Zou je hier wat meer over kunnen vertellen? Ik ken die gozer niet, maar ga er vanuit dat je niet zomaar blij bent dat hij niet komt. Wat maakte hem een ongeschikte kandidaat? Of is het meer dat je blij bent dat H&H de kans krijgen?
+1/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ga je eerlijk zeggen dat ik echt geen idee heb wie deze man is en of hij wel of niet geschikt is weet ik ook niet. Ik zie graag (een geschikt) iemand met een Ajax verleden op die positie.
+1/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
" (...) Dank aan de mensen die tegen waren! (...) "

Ik zou wel eens willen weten wie die mensen zijn.
En hun beweegredenen.

Hoe denkt men en welke afwegingen worden gemaakt?
+1/-0

11 maanden geleden
Wtf is Alex Kroes? Haha.
+2/-0

11 maanden geleden
Goeie keuze van de RvC. Vaag dat ze bij hem terecht kwamen.
+2/-0

11 maanden geleden
Moeilijk te zeggen wie er geschikt voor zijn. Je kent deze mensen niet. Vrijwel iedereen klinkt als een nobody. Tenzij het oud-voetballers zijn maar die hebben dan weer geen ervaring. Dat had Overmars ook niet maar je wil bij voorkeur iemand die in dezelfde lijn meteen door kan. Of we dat hebben met Hamstra en Huntelaar? Tijd zal het leren.
+2/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Alex Kroes (Utrecht, 1974) is een Nederlands voetbalbestuurder en ondernemer. Sinds 2019 is hij grootaandeelhouder van de Deventer voetbalclub Go Ahead Eagles.

Kroes speelde als jeugdspeler bij Ajax en kwam uit in verschillende nationale jeugdelftallen, maar brak daar uiteindelijk niet door.

Na het behalen van zijn master bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit Amsterdam zette Kroes in 1994 een eigen telemarketingbedrijf op. In 2000 stapte Kroes met het sportbedrijf Sports Entertainment Group (SEG) de voetbalmakelaardij in, samen met zijn beste vriend: "Want de voetballerij kriebelde, het is een bijzondere en voor mij bekende wereld waarin ik was opgegroeid."
Op enig moment was SEG het grootste voetbalmakelaarskantoor van Nederland.

Nadat Kroes begin 2018 het bedrijf SEG verkocht had aan een Nederlandse investeringsmaatschappij, werd hij begin 2019 grootaandeelhouder en medebestuurder van Go Ahead Eagles. Bij zijn toetreding gaf hij aan voor ogen te hebben Go Ahead Eagles de veertiende club van Nederland te maken, op een financieel gezonde manier.

Half mei 2022 werd bekend dat Kroes voornemens is per 1 juli 2022 zijn aandelenpakket (60%) in te leveren en te vertrekken als bestuurslid.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Klinkt eerder als een Rik van den Boog. Blij dat niet doorgaat.
+1/-0

Lax (geschorst)
11 maanden geleden
Hoe is deze onbekende, althans voor mij onbekend, dan überhaupt bij Ajax op de radar gekomen?
Ik heb al eerder hier aangegeven dat ik het wel zie zitten in H&H.
+1/-0

 
stuy (geschorst)
11 maanden geleden
Huntelaar komt hier uit de achterhoek. Nuchtere vent en laat zich de kaas niet van het brood eten. Wat dat betreft heb ik er wel vertrouwen in. Maar heeft helaas nog geen ervaring en krijgt hij met Hamstra voldoende ruimte van de RvC om (goede) spelers aan te trekken? Denk dat juist de RvC het zwakke punt is. En de nieuwe trainer Schreuder? De berichten die doorsijpelen uit België beloven niet veel goeds. Bij Hoffenheim was men ook niet zo positief over hem. Met kerst dan maar proberen Slot bij Feyenoord los te weken?
+3/-1

 
Lax (geschorst)
11 maanden geleden
Eens over Huntelaar en wat ik van Hamstrain de pers heb gezien, lijkt me een prima vent. Overmars begon ook zonder ervaring en is pas de laatste jaren geld gaan uitgeven. Ik denk dat het voor Ajax financieel onhaalbaar is een TD aan te stellen die al gearriveerd is.
Wat de RVC betreft, vind ik lastig te beoordelen.
Schreuder, we zullen het gaan zien. Er kleeft wel wat aan hem dat niet direct in zijn voordeel spreekt.
Leuk dat je Slot noemt, daar werd ik gister nog op afgebrand...
+1/-0

11 maanden geleden
Denk dat iemand die mede oprichter was van SEG, een prima optie was geweest. Weet in ieder geval hoe het spel gespeeld dient te worden en heeft een netwerk. Vraag me dan toch af wat de tegenargumenten waren. Maar dat zullen we wel nooit te horen krijgen. Maar ach, wie weet gaan H&H het wel heel goed doen. Ook prima dat alle vernieuwingen nu tegelijk komen, je kunt het maar gehad hebben, ipv dat je elke zomer weer een key positie moet vervangen.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Wellicht angst dat SEG (of iig één enkele partij) een te grote invloed zou krijgen.
+1/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Oud voetballer, zelfs in de jeugd bij Ajax, master bedrijfseconomie en mede eigenaar van SEG geweest. Klinkt allemaal alsof ze iemand hadden gevonden die inderdaad aan bijna alle voorwaarden voldoet.
Dan moet men bang geweest zijn dat hij nog te veel aan SEG hangt, anders kan ik echt niet bedenken waarom men hier niets in zag. Zie maar eens iemand te vinden met deze kwaliteiten.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez bassey bergwijn blind brobbey conceicao delcampo elsimao eredivisie eringa feyenoord hag heitinga jcdebest johnny kaplan kiki miskoop nederland pier positioneel rulli rvc salah sanchez sar schreuder sjakie tadic wijndal