Transparent
Inloggen
Sluiten

Zilveren Schoen voor Jurriën Timber, Dusan Tadic wint Bronzen Schoen

17 mei 2022 09:11
Foto: Pro Shots

Zilveren Schoen voor Jurriën Timber, Dusan Tadic wint Bronzen Schoen; image source: Pro Shots

De Telegraaf heeft bekend gemaakt dat Jurriën Timber de Zilveren Schoen heeft gewonnen, terwijl Dusan Tadic de Bronzen Schoen gaat ontvangen. De 34 rapporteurs van De Telegraaf brachten hun stem uit wie zij de beste drie spelers van de Eredivisie vonden en dat zorgde voor een podiumplek voor beide Ajacieden.

Voor het eerst in vijf seizoenen gaat de Gouden Schoen niet naar Ajax. Dit seizoen werd Cody Gakpo als beste speler verkozen. Tadic valt voor de derde keer in de prijzen. Na zijn eerste seizoen bij Ajax ontvang hij ook al de Bronzen Schoen, terwijl hij vorig seizoen de Gouden Schoen kreeg overhandigd. In het afgebroken coronaseizoen werd de prijs niet uitgereikt.
Discussieer mee op de forums


Tags

schoen bronzen tadic timber zilveren telegraaf coronaseizoen eredivisie gakpo overhandigd podiumplek rapporteurs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
De meest constante speler was gewoon Timber. Maar ja aanvallende spelers die vaak het verschil maken krijgen toch vaak de meeste lof. Dus prima allemaal.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Statistisch gezien heeft Tadic ook een beter seizoen gedraaid.
+4/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Als je een beetje kan voetballen steek je er bij PSV met kop en schouders uit en val je dus op. Bij Ajax was Gakpo qua niveau één van de elf geweest en viel hij niet zo op als individu. Zet je Tadic of Antony bij PSV, steken die ook met kop en schouders uit.
+4/-0

2 maanden geleden
Ik gun het Gakpo wel. Een prachtige voetballer met scorend vermogen, maar bovendien ook een fijne vriendelijke gast, die met psv mee heeft gedacht om zijn langjarig contract met een jaar te verlengen. Daar spreekt clubliefde vanuit waar ik wel respect voor heb.
+8/-0

2 maanden geleden
Gakpo is de enige die ik graag bij ons zou zien van PSV.
Zou bij Ajax 10x beter tot zijn recht komen ipv counter voetbal bij onder die Duitser
+3/-0

2 maanden geleden
Typerend voor de malaise bij Ajax dat ze niet de 'speler van het jaar' herbergen.
+3/-3

 
2 maanden geleden
Timber had moeten winnen. Kampioen geworden, overwinterd in de CL en een constante speler.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Toch knap dat je aan iets positiefs weer een negatieve draai weet te geven. Statistisch gezien is Tadic met afstand de speler van het seizoen in de Eredivisie. Echter kijken de waarnemers van de Telegraaf kennelijk ook naar andere dingen en daardoor komt Gakpo bij hen kennelijk als beste uit de bus.
+4/-3

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
"Toch knap dat je aan iets positiefs weer een negatieve draai weet te geven. (...) "

Waarom associeer jij het benoemen van feiten met 'negatief'?!

Er is ook niets 'knaps' aan. Het is simpelweg het beoordelen van statistieken en een conclusie trekken. Dat is niets bijzonders.
+3/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Zo is dat. Als fan horen we kritisch te zijn. Het verval tussen eerste en tweede seizoenshelft was qua spel heel groot, omdat ploegen doorhadden dat ze het Ajax moeilijk konden maken door zich massaal in te graven. De fouten komen dan vanzelf wel. In de eerste seizoenshelft gaf GAE(!) het voorbeeld. Tsja, als je kijkt naar onze selectie hadden wij de nummers 1 t/m 5 moeten afleveren met Gakpo er misschien tussen op plek 3 of 4. Gakpo is goed, maar niet beter dan veel spelers die wij onder contract hebben. En dat nota bene een verdediger op plek 2 eindigt zegt ook genoeg. Bij een Ajax in goede doen was Antony of een andere aanvaller op 1 geëindigd. Wij leveren al maanden terecht kritiek, omdat we zien dat Ajax ondermaats presteert en dat er wat moet veranderen aan het beleid en wij het beste voor hebben met onze club. Als we hiermee tevreden gaan zijn, moeten we niet klagen als de boel straks als een kaartenhuis instort en PSV het gat straks toch dicht, terwijl wij nu een grotere gat hadden moeten slaan op sportief gebied.
+2/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez antony berghuis bergwijn blind bogarde brobbey dortmund fier gemankeerde gorter haller ihattaren jeroene koen magallan marek marin martinez mazraoui pasveer raadsel rensch schreuder spelbos stekelenburg tadic tagliafico taylor timber