Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax sluit seizoen af met gelijkspel in Arnhem: 2-2

15 mei 2022 16:43
Foto: Pro Shots

Ajax sluit seizoen af met gelijkspel in Arnhem: 2-2; image source: Pro Shots

Ajax trad op de laatste speeldag van het seizoen bij Vitesse aan met een groot aantal invallers. Na een 0-1 voorsprong sloot de kersverse landskampioen af met een 2-2 gelijkspel. Brian Brobbey en Edson Alvarez zorgden voor de Amsterdamse treffers.

Coach Erik ten Hag wilde er ook in Arnhem een echte wedstrijd van maken, dat viel op te maken uit zijn fanatieke gedrag langs het veld. Toch stelde hij met Jurriën Timber en Noussair Mazraoui geen spelers op die misschien niet honderd procent waren. Youri Regeer maakte daardoor weer zijn opwachting als rechtsback terwijl Devyne Rensch voor de gelegenheid een centraal duo vormde met routinier Daley Blind. Jay Gorter maakte zijn debuut als keeper van Ajax 1, een droom kwam daarmee uit.
Hoewel er niets meer op het spel stond was het toch weer Ajax dat van meet af aan dicteerde en een Vitesse dat massaal inzakte. Al gauw was er een grote kans voor Dusan Tadic maar de aanvoerder mikte na prima terugleggen van Brian Brobbey met zijn rechterbeen vanaf een meter of elf naast. Even later was het toch raak. Tadic stak door op diezelfde Brobbey en de aanvaller maakte van dichtbij geen fout: 0-1.

Ajax leidde halverwege dik verdiend, daarna kon het grote wisselen beginnen. Zo kwamen Liam van Gelderen, Anass Salah-Eddine en Mohamed Daramy eveneens binnen de lijnen. Achterin werd het even gatenkaas. Tot twee keer toe sneed Vitesse er in een soortgelijk omschakelmoment doorheen, telkens rook het naar buitenspel maar de VAR had niets geconstateerd. Het uiteindelijke gevolg was twee treffers van Lois Openda: 2-1.

Ajax liet het er vervolgens ook nu niet bij zitten. Men had echter de pech dat Steven Berghuis met een fraai schot de lat raakte en ook Dusan Tadic vond het staalwerk. Vlak voor tijd dan echter toch de terechte tweede goal van Ajax. Na een fraai aansneden corner van Berghuis was het Edson Alvarez die fraai in de verre hoek knikte: 2-2. In de laatste seconde van de toegevoegde had de Mexicaan, en Ajax, de pech dat hij met een nieuwe kopbal de lat raakte. Het bleef daarom 2-2.
Het seizoen zit erop, Ajax is landskampioen.
Discussieer mee op de forums


Tags

arnhem brobbey tadic vitesse alvarez berghuis aansneden blind daramy dicteerde fanatieke gatenkaas gelderen gorter hag inzakte jay kersverse lois mazraoui meet mikte omschakelmoment openda opwachting rechterbeen regeer rensch rook routinier salah sneed soortgelijk speeldag staalwerk terugleggen timber var vormde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ase avila berghuis bergwijn brobbey douath eredivisie forbs gaaei godts gorter gourna hato jong kiki linksbuiten martha misehouy pingel ramaj salah scheids shogun smal sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal