Transparent
Inloggen
Sluiten

Periode onder Erik ten Hag eindigt voor Ajax tegen Vitesse

13 mei 2022 23:51

Na zondag is de periode van Erik ten Hag bij Ajax voorbij. De ploeg neemt het in Arnhem op tegen Vitesse. Voor Ajax staat er logischerwijs niets meer op het spel, terwijl Vitesse al verzekerd is van een plek in de play-offs voor Europees voetbak. De thuisploeg zou bij een nederlaag echter nog wel een plek kunnen zakken zodat het geen thuisvoordeel meer heeft in die play-offs.

Ajax speelde voor de Eredivisie 36 keer eerder in Arnhem tegen Vitesse. Dat zorgde vaak voor problemen omdat tot nu toe pas 16 keer werd gewonnen. Het duel eindigde 9 keer in een gelijkspel, terwijl Vitesse 11 keer wist te winnen. In het seizoen 2009/2010 werd met 1-5 de grootste zege behaald.

De selectie van Vitesse kent meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Aanvoerder Danilo Doekhi is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, net zoals reservedoelman Daan Reiziger. Hij maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap naar Vitesse. Oussame Tanane speelde ook ruim een jaar in de jeugdopleiding van Ajax, maar werd uiteindelijk weggestuurd. Riechedly Bazoer kwam uiteindelijk wel tot de A-selectie en hij kwam tot 71 officiële wedstrijden. Met Zakaria Labyad en Remko Pasveer kent de selectie van Ajax ook twee spelers met een verleden bij Vitesse. Pasveer was vorig seizoen nog de aanvoerder van de Arnhemmers.




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse hag arnhem pasveer arnhemmers bazoer daan danilo doekhi eredivisie labyad oussame reiziger remko reservedoelman riechedly tanane voetbak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal